Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_магистр.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
191.49 Кб
Скачать

6.3. Процедура захисту

Захист магістерської роботи відбувається на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії та регламентується «Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах».

Процедура захисту включає:

  • доповідь студента про зміст роботи;

  • запитання до автора;

  • оголошення відзиву наукового керівника або його виступ

  • оголошення рецензії

  • заключне слово студента;

  • рішення комісії про оцінку роботи.

Захист магістерської роботи фіксується у протоколі ДЕК.

У своїй доповіді студент висвітлює такі питання:

  • актуальність теми дослідження,

  • мету завдання,

  • об'єкт, предмет дослідження,

  • методи дослідження,

  • основні теоретичні положення та їх підтвердження в процесі експериментального дослідження.

Під час захисту магістерської роботи студент зобов'язаний дати вичерпні відповіді на всі зауваження у відгуках та рецензіях, а також у виступах на захисті. Захист магістерської роботи фіксується у протоколі ДЕК.

Після виступу студента оголошується відзив наукового керівника і зовнішня рецензія. Потім студент має відповісти на запитання членів ДЕК та присутніх.

Після закінчення процедури захисту ДЕК на закритому засіданні обговорює результати захисту магістерських робіт, оцінює їх з урахуванням складання державних іспитів і приймає рішення про присвоєння студенту-дипломнику відповідної кваліфікації. Результати захисту дипломної роботи та складання державних екзаменів визначаються оцінками "відмінно", "добре", "задовільно" і "незадовільно". Результати захисту дипломних проектів (робіт), а також складання державних екзаменів, оголошуються у цей же день після оформлення протоколів засідання державної комісії.

Захищені магістерські роботи реєструються і здаються випускаючою кафедрою в архів на зберігання протягом 5 років.

6.4. Повторний захист магістерської роботи

Студент, який при захисті магістерської роботи отримав незадовільну оцінку, відраховується з вищого навчального закладу і йому видається академічна довідка.

У випадках, коли захист магістерської роботи визнається незадовільним, державна комісія встановлює, чи може студент подати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, чи він зобов’язаний опрацювати нову тему, визначену відповідною кафедрою. Студент, який не захистив магістерської роботи, допускається до повторного захисту лише один раз протягом трьох років після закінчення вищого навчального закладу за окрему, додаткову оплату.

Студентам, які не захищали магістерську роботу з поважної причини (документально підтвердженої), ректором вищого навчального закладу може бути продовжений строк навчання до наступного терміну роботи державної комісії, але не більше, ніж на один рік.

Додатки

ДОДАТОК А

Титульний аркуш магістерської роботи