Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП Мельник.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
198.52 Кб
Скачать

1. 3Агальна характеристика об'єкту дослідження дослідження і обґрунтування вибору атз

1.1 Правила перевезень вантажу

  1. Вжити заходів по охороні їх від механічних пошкоджень, атмосферних опадів, впливу низьких і високих температур.

  2. Фрукти, ягоди і баштанні культури перевозять у рефрижераторах, ізотермічних автомобілях-фургонах або автомобілях (автопоїздах) з бортовою платформою. Рухомий склад для перевезень фруктів, ягід і баштаних культур Перевізники вибирають з урахуванням температури зовнішнього повітря і тривалості перевезення. Рухомий склад, що надається Перевізниками для перевезень фруктів, ягід і баштаних культур, має бути чистим, без зайвих запахів, а з бортовою платформою також забезпечений брезентом і вірьовками.

  3. Вантажовідправник повинен подат фрукти, ягоди і баштанні культури, які належать перевезти, чистими, непошкодженими механічно, шкідниками та захворюваннями, однаковими за ступінню зрілості, упакованими у справну, чисту, суху, з гладкою внутрішньою поверхнею, без зайвих запахів тару ( ящики місткістю 20 – 25 кг, для доставки у торговельну мережу).

  4. У період масових заготівель і реалізації допускається доставка яблук навалом. Перевізники за Договором повинні нарощувати борти автомобілів і причепів до висоти 1,4 м від підлоги кузова.

  5. Вантажовідправник повинен складати вантажні місця з фруктами, ягодами і баштанними культурами в кузовах автомобілів щільними рядами без проміжків між ними.

  6. При перевезенні фруктів у відкритих ящиках, не забитих кришкою, між рядами ящиків прокладається дерев'яний щит за розміром кузова або декіль щитів відповідно меншого розміру. Ящики укладають так, щоб верхній ряд не виступев вище бортів кузова автомобіля більше ніж на половину своєї висоти. При потребі ящики перев'язують вірьовкою та вкриваються брезентом.

  7. Приймання від вантажовідправників і здача вантажоодержувачам фруктів, ягід та баштанних культур здійснюються Перевізником за масою.

При перевезенні у контейнерах або автомобілях-фургонах на адресу одного вантажоодержувача вантаж може відправлятися за пломбою вантажовідправника.

  1. При перевезенні фруктів, ягід та баштанних культур в одному автомобілі декільком вантажооднржувачам вантажовідправник повинен розміщати їх у кузові так, щоб забезпечувалась вивантаження всього асортименту вантажів, адресованого кожному вантажоодержувачу, а також виписувати товарно-транспортні нвкладні кожному вантажоодержувачу.

1.2. Вибiр ефективних автотраспортних засобiв

Для перевезень об'єднаних партiй вантажiв було обрано ефективний автомобiль з урахуванням правил перевезення заданого вантажу, розмiрiв партiй вантажу.

Opiєнтованe значення вантажопiдйомностi, т:

де gpi - маса вантажу в кожному пункті;

γ- статичний коефіцієнт використання вантажопідйомності (1,0);

2 – 2 маршрути;

n =18

Oтже, найбiльш правильним варіантом для перевезення даного обсягу вантажу э використання вантажного автомобiля ЗIЛ-5301 Р1

Технiчна характеристика автомобiля ЗIЛ-5301 Р1, 4х2

Вантажопiдйомнiсть, кг 2700

Споряджена маса, кг 4070

Повна маса, кг 6950

Максимальна витрата пального при 60 км/год, л/l00 км 12

Максимальна швидкiсть, км/год 95

Постiйнi витрати на 1 год. роботи (Сзм), коп./год 159,5

Змiннi витрати на 1 км пробiгу (Сзм), коп./км 9,84

Внутрiшнi розмiри вантажного вiдсiку, мм 4000*1946*1949

Радiус повороту,м 7

Тип двигуна дизельний з турбонадувом

Робочий об'эм , л 4.75

Коробка передач механiчна п'яти ступінчаста

Ведучий міст Одноступінчастий гіпоїдний