Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кижка студентам _іформатика друк.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
5.76 Mб
Скачать

Використання Word-таблиці в PowerPoint

Таблиці можна створювати і в PowerPoint. Але якщо вона вже створена з допомогою Word, можна, і навіть потрібно, використовувати її в презентації.

Ми можемо зв'язати Word-таблицю зі слайдом, використовуючи можливості магістралі з двостороннім рухом, яка називається OLE. Цей інструмент програми Windows дозволяє нам взяти файл з однієї програми й акуратно помістити цю інформацію в іншу програму. Якщо ми впроваджуємо подібну інформацію, вона передається разом з документом, у якому зберігається. Якщо ж вона зв'язується, ми можемо зберігати її де завгодно і працювати з нею в батьківській програмі; при кожному наступному відкритті нами документа, що містить подібний зв'язок, цей документ буде автоматично обновлятися.

Щоб помістити таблицю в слайд, необхідно:

  • виділити таблицю в Word;

  • скопіювати її в буфер обміну командою „Правка”/„Копіювати” (або іншими методами копіювання);

  • відкрити або відновити програму PowerPoint;

  • перейти в режим перегляду слайдів і знайти слайд в який ми хочемо вставити таблицю або створити новий слайд командою ”Вставка”/„Створити слайд”;

  • вибрати команду „Вставка”/„Спеціальна вставка”;

  • клацнути на об'єкт „Документ Microsoft Word”, потім натиснути селекторну кнопку „Зв’язати”. Вибравши Вставити, ми вкладемо таблицю й обірвемо всі її зв'язки з вихідним документом;

  • клацнути на кнопці OK.

Щоб вставити електронну таблицю Excel виконують ті ж кроки, тільки копіюють дані із програми Excel.

Якщо нам зв'язок не потрібен, то виконують ті ж кроки, але при вставці таблиці натискають кнопку „Вставити, а не кнопку Зв’язати.

Показ слайдів

Коли презентація сформована, переглянути її можна виконавши команду „Показ слайдів”/„Почати показ” або кнопку F5. Для переходу до наступного слайду натискають будь-яку клавішу (найчастіше пробіл) або натискають ліву кнопку мишки. Програма PowerPoint дозволяє автоматично змінювати слайди. Для цього виконують команду „Показ слайдів”/„Настройка часу”, де до кожного слайду задають свій час натискаючи для переходу ліву кнопку мишки. Після запису часу для останнього слайду буде запропоновано зберегти загальний час. Якщо ж всі слайди повинні змінюватись через однаковий проміжок часу, то варто використати команду „Показ слайдів”/„Зміна слайдів”, де на лічильнику вказати час зміни і натиснути кнопку „Застосувати до всіх”. Цією ж командою можна добавити різні переходи зміни слайдів, добавити звук зміни слайдів.

Тексту слайдів можна надати різних ефектів, таких як титри, колесо та ін. Для цього, виділивши текст, виконують у меню "Показ слайдів" команди "Настройка анімації" та "Ефекти анімації".

Запитання для самоконтролю:

  1. Яке призначення мають елементи вікна програми?

  2. Які засоби має PowerPoint для створення презентацій?

  3. Які типи шаблонів стандартно є у програмі?

  4. Що являє собою шаблон, чим він відрізняється від майстра?

  5. Як здійснюється автоматичний показ слайдів?

  6. Що розуміють під форматуванням слайдів?

  7. Яким чином можна добавити в презентацію таблицю Microsoft Word?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]