Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кижка студентам _іформатика друк.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
5.76 Mб
Скачать

Програма winzip

Економія пам'яті для збереження копії при використанні цієї програми складає приблизно 60-70% для текстових файлів та 20-30% для запускових файлів. Програма ZIP дозволяє створити архівний файл, добавляти туди нові файли, знищувати файли з архіву, переглянути файли, що містяться в архіві, витягувати файли з архіву. Програма WINZIP використовує розширення імені *.zіp.

Вікно програми має віконне меню, панель інструментів та тіло програми.

Створити новий архів можна кнопкою "Новый" або командою "Файл"/"Новый архив". Після вибору розміщення архіву та його імені, слід вказати, які файли будуть поміщені в архів. Вибравши файли і папки для поміщення в архів, на екрані можна побачити процент від їх стиску.

Для перегляду вмісту архівного файлу слід виконати кнопку "Открыть" або команду "Файл"/"Открыть".

Додати файли до відкритого архіву можна командою "Действия"/"Добавить" або кнопкою "Добавить" і зробивши вибір у вікні "Додати файл".

Розархівувати (витягнути) файли можна відмітивши їх і виконавши команду "Действия"/"Извлечь" або кнопкою "Извлечь", вказавши місце розпакування файлів.

В операційній системі WINDOWS архівація відбувається простіше. Для початку слід відмітити файли, які потрібно помістити в архів. Пізніше, для них викликають контекстне меню, де вибирають команду „ Add to zipі вказують ім’я та місце розташування архівного файлу.

Для перегляду вмісту архіву, слід двічі клацнути мишкою по його імені. У цьому вікні можна переглянути вміст архівного файлу, процент стиску файлів та час їх створення.

Для розархівації архівного файлу, слід викликати його контекстне меню та вибрати команду „Extract to і у вікні діалогу вказати шлях розархівації файлів.

Щоб додати файли до архіву, достатньо просто їх перетягнути в ім’я архівного файлу.

Дуже зручно є створення саморозпаковуючого архіву. Для цього у вікні програми WinZip вибирають команду "Действия"/"Создать .ехе файл".

Програма winrar

Архіватор WinRar дуже близький до програми-архіватора WinZip. Процент стиску даних програм може коливатись, як в одну, так і в другу сторону. Програма Rar також дозволяє створити архівний файл, добавляти туди нові файли, знищувати файли з архіву, переглянути файли, що містяться в архіві, витягувати файли з архіву. Програма WinRar використовує розширення імені *.rar.

Вікно програми має віконне меню, панель інструментів та тіло програми.

Створити новий архів можна кнопкою "Добавить" або командою "Команды"/"Добавить в архив". Після вибору розміщення архіву та його імені, слід вказати, які файли будуть поміщені в архів. Вибравши файли і папки для поміщення в архів, на екрані можна побачити процент від їх стиску.

Для перегляду вмісту архівного файлу слід виконати команду "Файл"/"Открыть".

Додати файли до відкритого архіву можна командою "Команды"/"Добавить" або кнопкою "Добавить" і зробивши вибір у вікні "Додати файл".

Розархівувати файли можна відмітивши їх і виконавши команду "Действия"/"Извлечь" або кнопкою "Извлечь в", незабувши вказати місце розпакування..

Переглянути вміст файлу, який входить до архіву rar, можна кнопкою "Просмотр" або командою "Команды"/"Просмотреть файлы".

Для роботи новачків у програмі можна скористатися командою "Мастер".

В операційній системі WINDOWS архівація .rar відбувається простіше. Для початку слід відмітити файли, які потрібно помістити в архів. Пізніше, для них викликають контекстне меню, де вибирають команду „Упаковать в архиві вказують ім’я архіву. Архівація пройде у фоновому режимі.

Для перегляду вмісту архіву, слід двічі клацнути мишкою по його імені.

Для розархівації архівного файлу, слід викликати його контекстне меню та вибрати команду „Извлечь файлыта вказати папку для їх розархівації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]