Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RGR_poshta_bilan (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
1.63 Mб
Скачать

Розділ 1 обґрунтування прийнятих методів модернізації

Інтер'єр – сукупність світлових, колірних, звукових вражень, які оточують людину і певним чином його налаштовують. Він складається з численних складових, таких, на перший погляд, простих – і в той же час дуже значущих, як колір стін і стелі, освітлення, меблів та загальної атмосфери.

Метою даної роботи була модерніцація інтер’єру поштового відділення радянських часів. Для цього було взято зовнішній вигляд, план та інтер’єр аптеки. Розміри будівлі 19.2 х 19.2м. Модернізації повинен зазнати найбільший зал приміщення – зал обслуговування населення.

Рис. 1.1. Екстер’єр аптеки

Рис. 1.2. План аптеки

Поштовий зал без зручних, функціонально розставлених меблів – порожня кімната. Каси повинні бути не просто красивими, але й ергономічними, виконаними в єдиному стилі з фірмовими кольорами. Спеціалізовані меблі, що полегшують роботу співробітникам – важлива частина аптечного інтер'єру. Вони допомагають швидко і якісно обслуговувати відвідувачів.

Розділ 2 обґрунтування кольорового рішення інтер’єру

Інтер'єр починається з вибору кольору стін і стелі. Тут визначальним є не тільки фірмовий стиль. Адже колір сам по собі – джерело інформації, насичений символічними і емоційними якостями і здатний сильно впливати як на психічний, так і на фізіологічний стан кожного з нас.

Психологи давно помітили, як впливає колір на підсвідомість людини. Кольорове рішення відіграє важливу роль в успіху всього підприємства. Вибір поєднання кольорів може як відштовхнути людину, так і створити затишну, психологічно комфортну атмосферу і мотивувати відвідувача на покупку потрібної йому продукції.

Відповідно до законів колористики всі кольори ділять на хроматичні та ахроматичні.

Ахроматичні: білий, сірий, чорний, а також їх відтінки – визначаються тільки яскравістю. Хроматичні кольори характеризуються такими факторами, як колірний тон, насиченість та яскравість. Всі колірні комбінації підпорядковуються колористичним законам. В результаті у людини, яка дивиться на них народжуються позитивні чи негативні відчуття.

Загальновідомий факт позитивного впливу теплих відтінків на працездатність і настрій. Про зорове розширенні простору, виконаного в холодних кольорах, теж багато хто знає. У кожного колірного відтінка та їх поєднань є свої переваги і недоліки. На думку фахівців, за допомогою кольору можна змінювати сприйняття простору і візуальних деталей. Якщо простір здається недостатнім, потрібно використовувати світлі холодні тони: водно-зелений, сіро-блакитний, перловий. «Звузити» стіни допоможуть ненасичені холодні тони: світло-синій, спокійні пастельні тони.

В інтер’єрі мають бути присутні фірмові кольори. Необхідно враховувати взаємозв'язок кольорових сполучень з точки зору психології сприйняття. А також місце розташування поштового відділення: у північному кліматі – доречніше надлишок теплих, яскравих кольорів, у той час як в теплому кліматі і в спальних районах – холодні свіжі тони, в яких виконані торгові меблі, будуть куди більш актуальні.

Освітлення – не менш важливий фактор, значення якого для успішних продажів важко переоцінити. Світло, рівень освітленості вітрин, прилавків, всього приміщення може представити товар у вигідному світлі, а може викликати неприємні відчуття та відчуження. У залі самообслуговування можна використовувати акцентне освітлення. Важливо, щоб на освітленні не економили – особливо в холодний осінньо-зимовий період, і щоб підсвітка не зіпсувала упаковку продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]