Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FV_vir_prakt-4_kurs.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Групові та індивідуальні завдання педагогічної практики

для студентів усіх напрямів підготовки

  • Вивчити і узагальнити продуктивний педагогічний досвід роботи вчителя-предметника, класного-керівника, педагога-організатора.

Вимоги до звіту про практику. Підбиття підсумків практики

Підсумковий етап виробничої педагогічної практики включає оформлення студентом звітної документації, отримання з місця практики письмового відгуку, у якому зазначається рекомендована оцінка роботи студента-практиканта. Усі звітні матеріали здаються для контролю керівникам практики від кафедри педагогіки (у Київському університеті імені Бориса Грінченка – кафедри теорії та історії педагогіки). Усі звітні матеріали подаються на перевірку в теці, що має назву «Документація виробничої педагогічної практики». Зразки оформлення звітної документації представлено в Додатку А. 1.

Форма звітності студента за практику – письмовий звіт, підписаний та оцінений керівником від бази практики.

Письмовий звіт разом з іншими документами, встановленими навчальним закладом (щоденник тощо), подається на рецензування керівнику практики від навчального закладу.

Звіт має містити:

  1. відомості про виконання студентом завдань блоків-модулів: навчального, виховного, дослідницького;

  2. результати виконання групових та індивідуальних завдань;

  3. висновки і пропозиції щодо поліпшення організації практики;

Звіт захищається студентом перед комісією, до складу якої входять керівник практики від навчального закладу, викладачі та (якщо можливо) керівник від бази практики.

Комісія приймає залік (або диференційований залік) у студентів на базах практики в останні дні її проходження або у вищому навчальному закладі в термін, визначений навчальною частиною відповідного структурного підрозділу університету.

Завершує практику звітна (підсумкова) конференція, під час якої студенти звітуються про виконання програми практики. Студенти готують виступи, презентації, виставку стендів, газет тощо, де відображено хід та результати виробничої педагогічної практики. Керівники практики підбивають підсумки роботи студентів, оголошують оцінки, зауваження та пропозиції керівників практики від вищого навчального закладу, вчителів та студентів.

У табл. 4.4.2 представлено підхід до оцінювання виробничої педагогічної практики.

Таблиця 4.4.2

Оцінювання виробничої педагогічної практики

Види робіт

Кількість балів

1. Систематичне ведення щоденника навчально-виробничої педагогічної практики.

0-10

2. Виконання завдань Блоку-модуля 1. Навчального.

0-10

3. Виконання завдань Блоку-модуля 2. Виховного.

0-10

4. Виконання завдань Блоку-модуля 3. Дослідницького.

0-10

5. Виконання групових та індивідуальних завдань.

0-20

6. Наявність фотоматеріалів (презентації) заходів, передбачених програмою практики.

0-5

7. Наявність звіту-самоаналізу студента відповідно до програмових вимог.

0-10

8. Наявність позитивного відгуку з бази практики.

0-10

9. Своєчасне оформлення та здача звітної документації.

0-10

10. Участь у настановній та звітній конференціях.

0-5

Усього (максимальна кількість балів)

100

Студент, який не виконав програму практики без поважних причин, відраховується з навчального закладу.

Якщо програма практики не виконана студентом з поважної причини, то навчальний заклад надає йому можливість повторної практики через рік. Можливість повторної практики через рік, але власним коштом, надається і студенту, який на підсумковому заліку отримав негативну оцінку.

Результат заліку за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість та залікову книжку студента за підписом голови комісії і враховується стипендіальною комісією при визначенні розміру стипендії разом із оцінками студента за результатами підсумкового контролю. Підсумки практики обговорюються на засіданні кафедри, а загальні підсумки практики підбиваються на вчених радах вищих навчальних закладів і факультетах не менше від одного разу протягом навчального року. Результатом практики є узагальнення та вдосконалення здобутих знань, практичних умінь і навичок, оволодіння професійним досвідом та формування готовності випускників до самостійної трудової діяльності, а також збір та опрацювання матеріалів для завершення курсового проекту й оформлення його результатів.

Методичні рекомендації до виконання завдань практики

Завдання 1. Складання індивідуального календарного плану виконання завдань виробничої педагогічної практики

Мета завдання. Закріплення у студентів уміння планувати свою роботу в школі на весь період виробничої педагогічної практики.

Виконання завдання. Для складання індивідуального плану рекомендується використати шаблон Календарного плану виконання завдань виробничої педагогічної практики.

«Погоджено» «Затверджено»

Учитель Керівник практики

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]