Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FV_vir_prakt-4_kurs.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Календарний план виконання завдань виробничої педагогічної практики

Студента групи ________ __________________________ інституту Київського університету імені Бориса Грінченка

______________________________________________________

(ПІБ)

Дата

Зміст завдання

Примітка про виконання

Участь у настановній конференції з практики.

Відвідування школи, аналіз діяль-ності її педагогічного колективу, оцінювання матеріальної бази прак-тики з позицій відповідності навчаль-но-виховним завданням школи.

Складання індивідуального календарного плану виконання завдань практики, його погодження з учителем і затвердження керівником практики від ВНЗ.

Завдання 2. Аналіз спеціалізованого кабінету з навчального предмета.

Мета завдання. формування умінь студентів об’єктивно аналізувати оснащення спеціалізованого кабінету з метою встановлення відповідності навчально-виховним пріоритетам діяльності загальноосвітнього навчального закладу.

Критерії вивчення роботи спеціалізованого кабінету

  1. Наявність у кабінеті навчального обладнання, дидактичного матеріалу тощо.

  2. Наявність у кабінеті змінної експозиції, що відображає систему і тематику проведення навчально-виховних позаурочних занять, спрямованих на реалізацію пріоритетних напрямів навчання і виховання учнів засобами предмета.

  3. Характеристика бібліотеки кабінету.

  4. Наявність у кабінеті засобів організації навчання (наочних – натуральних, типових; виготовлених учителем; ТЗН тощо).

  5. Роль кабінету в організації позаурочної і позашкільної роботи з учнями.

  6. Естетика оформлення кабінету.

Завдання 3. Вивчення системи планування вчителем роботи з організації навчання учнів.

На основі навчальних програм учитель складає на півріччя або навчальний рік календарно-тематичний план з кожного предмета і розробляє плани проведення уроків (поурочні плани).

Мета завдання Вивчення студентами-практикантами системи планування учителем навчальної роботи з учнями.

Виконання завдання. Під час виконання завдання студенти повинні вивчити і проаналізувати календарно-тематичні та поурочні плани роботи вчителя. У звіті про виконання завдання необхідно:

  1. описати і проаналізувати структуру й зміст календарно-тематичного плану вивчення того чи іншого навчального предмета;

  2. порівняти розподіл навчальних годин у календарно-тематичному плані і навчальній програмі з навчального предмета (за темами, розділами);

  3. ознайомитися зі структурою і змістом поурочних планів роботи вчителя-предметника.

Звіт про виконання завдання оформляється у щоденнику практики.

Завдання 4. Вивчення й узагальнення продуктивного педагогічного досвіду роботи вчителя-предметника, класного-керівника, педагога-організатора.

Мета завдання. Вивчення продуктивного педагогічного досвіду роботи вчителя-предметника, класного-керівника, педагога-організатора, формування у студентів-практикантів уміння узагальнювати й аналізувати продуктивний педагогічний досвід та застосовувати здобутки педагогів у власній практичній професійній діяльності.

Виконання завдання. Студенти на основі результатів своїх спостережень, а також бесіди з учителем мають виокремити продуктивні педагогічні ідеї, надбання вчителя-предметника (класного керівника, педагога-організатора) та запропону-вати схему їх практичного застосування у власній професійній педагогічній діяльності.

У звіті з виконання завдання слід дати відповіді на такі запитання:

  1. Які педагогічні ідеї, на ваш погляд, є продуктивними? Чому?

  2. Яким чином відбувається практична реалізація продуктивних педагогічних ідей у практичній діяльності школи? Наведіть конкретні приклади.

  3. Чи враховують інші вчителі продуктивний педагогічний досвід своїх колег? Яким чином? Якщо ні, то чому? Підкріпіть вашу думку фактажем.

  4. Які продуктивні педагогічні ідеї ви можете та прагнете використати під час вашої практичної діяльності? Обґрунтуйте їх доцільність.

Результуючим у виконання завдання є складання студентом орієнтовної схеми поетапного впровадження у майбутню професійну практичну діяльність продуктивного досвіду педагогів закладу, де проходила виробнича педагогічна практика.

Звіт про виконання завдання оформляється у щоденнику практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]