Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кондиціонери1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
71.84 Кб
Скачать

Схеми здійснення зовнішньоекономічних операцій:

1. Експортна операція:

Передоплата (20%)

Поставка кондиціонерів

«Кліматичні системи», (мережа магазинів)

"Експрес-сервіс"

(виробник)

Оплата за товар

2. Імпортна операція:

Передоплата (40%)

Поставка комплектуючих

"Експрес-сервіс"

(покупець)

Schweitzer-Mauduit International

(поставщик)

Оплата за товар

3. Орендна операція: Передача складу в оренду

"Експрес-сервіс"

(лізингодавець)

GEA Air Treatment Division (орендар)

Оплата

Таблиця 2

Структурні підрозділи та посадові особи в організації, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність

Структурні підрозділи та посадові особи

Функції

Відповідальність і повновадження

Директор

Визначає, формулює, планує, здійснює і координує всі види діяльності підприємства; направляє діяльність персоналу на досягнення високих економічних та фінансових результатів; організує роботу і ефективну взаємодію виробничих одиниць, цехів та інших структурних підрозділів підприємства; Визначає стратегію, тактику та політику організації, щодо зовнішньоекономічної діяльності

Має право без доручення діяти від імені підприємства, укладати трудові договори з працівниками. Директор підприємства несе персональну відповідальність за наслідки прийнятих ним рішень, що виходять за межі його повноважень.

Юристконсульт

Здійснює систематичний моніто­ринг законодавчих та нормативно-правових актів, включно з актами про ЗЕД, на засадах яких функ­ціонує організація, бере участь у розробленні умов договорів, вивчає правові нюанси здійснення видів діяльності та їх оподаткування. Також діяльність спрямована на захист інтересів працівників та підприємства загалом, укладання контрактів купівлі-продажу.

Відповідає перед директором за юридичну відповідність документації організації, консультування з різних правових питань, вчасне повідомлення про зміни у законодавчих та нормативно-правових актах.

Бухгалтерія

(головний бухгалтер)

Здійснює бухгалтерський облік фінансової діяльності підприємства, статистичну звітність, економічний аналіз стану підприємства, проводить внутрішній звіт. Крім того відділ керує процесами планування економічної та фінансово-кредитної діяльності, оплати і матеріального стимулювання праці тощо.

Відповідає перед директором підприємства за фінансове планування діяльності організації, ведення бухгалтерського, статистичного та управлінського обліку, вчасне формування податкової та статистичної звітності.

Відділ маркетингу (заступник директора з маркетингу)

Вивчення стану та умов ринку, аналіз дій конкурентів, запровадження маркетингових заходів. Управління збутовою та рекламною діяльністю на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Знайомитися з проектами рішень керівництва компанії, що стосуються діяльності відділу маркетингу. Має право вносити на розгляд керівництва пропозиції по вдосконаленню роботи, пов’язаної з відділом маркетингу.

Відділ зовнішньоекономічної діяльності (заступник директора з ЗЕД)

Визначає види зовнішньоекономічних операцій та шляхи їх здійснення, займається укладанням угод та контрактів з зовнішніми контрагентами, забезпечує директора інформацією щодо зовнішніх партнерів.

Несе відповідальність перед директором за здійснення зовнішньоекономічних операцій, відповідає за ефективну діяльність підрозділу збуту на зовнішніх ринках.

Відділ матеріалотехнічного постачання (заступник директора з МТП)

Забезпечує підготовку укладення договірів з постачальниками, організує забезпечення підприємства всіма необхідними для його виробничої діяльності матеріальними ресурсами.

Відповідає перед директором підприємства за вчасність забезпечення діяльності підприєм­ства необхідною сировиною, технічними приладами та обладнанням.

Планово-економічний відділ

Координація роботи підприємства зі складання поточних планів; економічне планування й аналіз економічного стану підприємства.

Несе відповідальність за техніко-економічне обслуговування підприємства