Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДРЕ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
278.02 Кб
Скачать

Тема 10. Державне регулювання розвитку регіонів

Мета та завдання державного регулювання розвитку регіонів, Об'єкти державної регіональної політики. Соціально-економічний комплекс регіону як система. Напрямки вдосконалення регіональної структури економіки.

Форми державного регулювання економічного й соціального розвитку регіонів. Державні регіональні програми. Бюджетні субсидії, субвенції, дотації. Нормативи відрахувань державних податків до місцевих бюджетів. Регіональні замовлення на поставки продукції для задоволення державних потреб. Централізовані капітальні вкладення в розвиток економіки окремих регіонів.

3.Структура та оформлення контрольної роботи

Мета контрольної роботи полягає в закріпленні та поглибленні теоретичних знань, набутих студентом у процесі вивчення курсу, виробленні уміння самостійно працювати з навчальною, спеціальною літературою і статистичними матеріалами, робити узагальнення і висновки.

Перед виконанням контрольної роботи студенту доцільно ознайомитись з нормативними документами, підручниками, монографіями, періодичними виданнями по досліджуваних питаннях.

Контрольна робота складається з двох частин : двох теоретичних питань та трьох тестових завдань.

Контрольна робота повинна містити: титульний аркуш (додаток А), зміст роботи, перелік умовних позначень (при необхідності), основну частину (текст роботи), список використаних джерел, додатки (при необхідності). На титульній сторінці контрольної роботи ставиться дата виконання і підпис автора. Обсяг контрольної роботи має бути в межах 20 сторінок.

Текст друкується на білому папері формат А4. Кожна сторінка обмежується полями: зліва - 30 мм, справа - 10 мм, зверху, знизу - 20мм.Відстань між заголовком і текстом має бути 2 інтервали. Шрифт - Times New Roman, кегль - 14, інтервал між рядками-1,5.

Висвітлення питань роботи слід супроводжувати аналізом сучасних статистичних даних. Необхідно також показати уміння зіставляти різні підходи до вирішення тих чи інших проблем, самостійно робити висновки на основі вивченої літератури, зібраного, опрацьованого та узагальненого фактичного матеріалу. Користуватися необхідно новими виданнями та останніми редакціями нормативних актів.

Велику інформаційну цінність має статистичний матеріал. Зібраний статистичний матеріал необхідно опрацювати, згрупувати, подати в таблицях та проаналізувати.

Назви таблиць повинні відображати зміст цифрової інформації. Таблицю розміщують безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути дані послання в тексті роботи.

Таблиці нумеруються арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Таблиця повинна мати назву, що пишуть малими літерами (крім першої прописної) і поміщають над таблицею. Наприкінці заголовків таблиць, граф і рядків крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф вказують в однині. Назва повинна бути короткою і відображати зміст таблиці. Наприклад, «Зовнішню торгівлю України розглянемо в табл. 2.1.

Таблиця 2.1 «Динаміка зовнішньої торгівлі України»

Якщо рядки чи графи виходять за формат сторінки, таблицю поділяють на частини, переносячи частину таблиці на наступну сторінку. При цьому нумерують арабськими цифрами графи і/чи рядки першої частини таблиці.

Слово "Таблиця 2.1" вказують один раз праворуч над першою частиною таблиці. Над іншими частинами таблиці пишуть: "Продовження таблиці 2.1".

Ілюстрації (креслення, малюнки, схеми, графіки, діаграми) варто розташовувати в роботі безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються вперше чи на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути дані посилання в

тексті. Ілюстрації повинні мати назву, що поміщають під ілюстрацією. При необхідності під ілюстрацією поміщають додаткові дані (примітки). Назва міститься під ілюстрацією через один інтервал після його зображення чи приміток до ілюстрації без абзацного відступу від початку рядка.

Ілюстрація позначається словом "Рис. ", що разом з назвою ілюстрації

поміщають після даних, що роз'ясняють. Ілюстрації нумеруються арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Наприклад, "Рис. 3.1. Товарна структура експорту України".

Наведені у роботі цифрові дані, цитати, таблиці, ілюстрації, якщо вони взяті з першоджерел, мають супроводжуватися посиланнями на ці джерела: в квадратних дужках указують номер джерела за списком і через кому - номер сторінки, що цитується. Наприклад, [3, с.10].

Список використаних джерел має складати не менше 10 назв. На початку списку використаних джерел поміщають закони України, укази Президента, документи уряду України, інструктивно-нормативні матеріали. Далі літературні джерела розташовуються за абеткою без підрозділу на їхні види (книги, статті і т.д.). Дані про джерела приводяться мовою оригіналу.

Літературу потрібно оформляти відповідно вимог: для книг - вказуються прізвище та ініціали автора, назва книги, номер тому, частини, місце видання (місто), назва видавництва, рік видання, кількість сторінок; для журналів — автор статті, її назва, назва журналу, рік і номер видання, номера сторінок; для газет — автор статті, її назва, назва газети, дата випуску.

Після виконання контрольної роботи, вона подається на кафедру для перевірки не пізніше ніж за 10 днів до початку сесії.

Процедура зарахування контрольної роботи науковим керівником зазначається словом «зараховано» з позначенням дати і підпису на титульному аркуші, про що можна буде дізнатися на інформаційному стенді.

Якщо науковий керівник повернув контрольну роботу на доопрацювання (зазначається словом «доопрацювати»), студент забирає на кафедрі роботу, допрацьовує її і подає на перевірку повторно.