Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики Хлібзавод №1.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
223.74 Кб
Скачать

10.Звітність підприємства

Головну книгу використовують для узагальнення даних журналів-ордерів, взаємодії перевірки зроблених запасів по окремих рахунках і складання звітного балансу.

У Головній книзі відображають початкове сальдо, поточні обороти і сальдо по кінець звітного періоду (місяця, кварталу, року) по кожному синтетичному рахунку. За методом подвійного запису сума дебетових і кредитових оборогів, а також дебетових і кредитових сальдо мають бути відповідно між собою рівними.

Головна книга відкривається на рік.

Баланс складається з метою надання користувачу повної, правдивої інформації про фінансовий майновий стан підприємства на звітну дату. У балансі відображається активи, зобов'язання та власний - капітал підприємства.

Підсумок активів балансу повинен дорівнювати сумі зобов'язань та власного капіталу.

За зовнішнім виглядом баланс представляє собою двобічну таблицю інформація в цю таблицю внесено в згрупованому варіанті по окремих статтях. Інформація в балансі подається станом на початок звітного періоду.[Додаток 2]

Метою складання Звіту про фінансові результати є надання користувачам повної, правдивої інформації про доходи, витрати, прибутки і збитки від діяльності підприємства за звітний період.[Додаток 3 ]

За умови, що оцінка доходу може бути достовірно визначена, дохід у Звіті про фінансові результати відображається в момент надходження активу або погашення зобов'язання, які призводять до збільшення власного капіталу підприємства (крім зростання капіталу за рахунок внеску учасників).

Витрати слід негайно відобразити у Звіті про фінансові результати, якщо економічні вигоди не відповідають або перестають відповідати такому стану, за якого вони визнаються активами підприємства.

Метою складання Звіту про рух грошових коштів є надання користувачам фінансової звітності, повної, правдивої інформації про зміни, що відбулися у грошових коштах підприємства та їх еквівалентах за звітний період.

У Звіті про рух грошових коштів наводяться дані про рух грошових коштів протягом звітного періоду в результаті операційної, інвестиційної та фінансової діяльності.[Додаток 4]

Метою складання Звіту про власний капітал є розкриття інформації про зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду.[Додаток 5].

Отже, на підприємстві ВАТ „Львівський хлібзавод № 1” звітність складають такими документами : Баланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал.

Висновки і пропозиції

На мою думку, ВАТ „Львівський хлібзавод № 1” працює ефективно. Товариство здійснює, як виробничу, торгівельну, інвестиційну так і іншу підприємницьку діяльность.

ВАТ „Львівський хлібзавод № 1 при формуванні облікової політики підприємства орієнтується на діючі стандарти та інші нормативні акти.

На досліджуваному підприємстві основні засоби оформляються такими первинними документами : Інвентарна картка обліку основних засобів, Акт надходження передачі основних засобів. Пізніше з первинних документів дані про основні засоби записують у Журнал – ордер № 13, а з журналу дані розподіляють до Головної книги.

ВАТ „Львівський хлібзавод № 1” надходження грошей у касу оформляється такими документами : Прибутковий касовий ордер, Видатковий касокий ордер, що фіксуються у касовій книзі. Надходження і використання коштів з поточного рахунку відображається платіжними вимогами-дорученнями

ВАТ „Львіський хлібзавод № 1” аналітичний облік довгострокової дебіторської заборгованості ведеться за кожним дебітором, за видами заборгованості, термінами її виникнення й погашення.

Формування статутного капіталу ВАТ „ Львівський хлібзавод № 1 за рахунок внесків засновників (учасників) фіксується в засновницьких документах підприємства.

ВАТ "Львівський хлібозавод №1" застосовують відрядну і погодинну форми оплати праці , основою для нарахування і виплати заробітної плати є розрахунково-платіжна відомість

На досліджуваному підприємстві ВАТ „ Львівський хлібзавод № 1” облік розрахунків з постачальниками та підрядниками ведеться на рахунку №63. На ньому ведеться облік розрахунків з постачальниками та підрядниками за одержанні ТМЦ, виконані роботи і надані послуги. За кредитом рахунку відображається заборгованість за одержані від постачальників та підрядників товарно-матеріальні цінності, прийняті роботи, послуги

ВАТ „Львівський хлібзавод № 1” щомісяця складається розрахунок адміністративних і позавиробничих витрат, що включаються до собівартості випущеної товарної продукції на підприємстві ВАТ „Львівський хлібзавод № 1” звітність складають такими документами : Баланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал.

Недоліком бухгалтерського обліку на даному підприємстві є використання застарілих форм документів.

Моєю пропозицією є автоматизація бухгалтерського обліку. Це з одного боку зменшить затрати часу бухгалтерів на ведення обліку, що дозволить скоротити їх чисельність, з іншого – уникнути помилок у бухгалтерському обліку, які неминуче привели в підприємство до непередбачуваних витрат у вигляді сплати штрафів, пені і т.д.

46