Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бизнес план.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.12.2018
Размер:
381.95 Кб
Скачать

Міністерство Освіти і Науки України

Чернівецький національний університет

імені Юрія Федьковича

БІЗНЕС – ПЛАН

ВАТ для поставки на вітчизняний ринок високонадійних трансформаторів

Виконав:

студент 518 групи

Задорожняк Сергій

Чернівці 2011

ЗМІСТ

2 КОРОТКИЙ ОПИС БІЗНЕСУ 3

3 ОПИС ПРОДУКТУ 4

1 АНАЛІЗ РИНКУ ЗБУТУ 5

2 ПЛАН МАРКЕТИНГУ 6

3 ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПЛАН 7

4 ВИРОБНИЧИЙ ПЛАН 22

5 ФІНАНСОВИЙ ПЛАН 30

6 РЕЗЮМЕ 32

7 БІБЛІОГРАФІЧНИЙ СПИСОК 34

2 Короткий опис бізнесу

Враховуючи всі переваги і недоліки організаційно-правових форм підприємств для цього типу виробництва була вибрана організаційно-правова форма - відкрите акціонерне товариство(ВАТ).

Майно і грошовий капітал суспільства формується шляхом вільного продажу акцій. Акціонери є власниками цінних паперів, що надають їм право на отримання певної долі доходу підприємства у вигляді відсотків, що іменуються дивідендами.

Управління підприємством здійснюється директором. Директор обирається зборами акціонерів на певний термін. Щорічно директор представляє звіт про результати діяльності підприємства впродовж року, а також пропонує для обговорення плани на майбутній рік.

Метою ВАТ є постачання на вітчизняний ринок високонадійних трансформаторів, що відповідають сучасним вимогам якості, дизайну і т.д. Серед перспективних планів суспільства вихід на світовий ринок.

Як було відмічено вище основною метою ВАТ являється постачання на вітчизняний ринок високонадійних трансформаторів, що відповідають сучасним вимогам якості, дизайну і т.д. Передбачається також проведення конструкторських робіт з метою обліку специфічних вимог різних груп споживачів, вивчення і впровадження світових досягнень в області будівництва трансформаторів, перейняття і впровадження новітнього досвіду провідних фірм, виготовлення на спецзамовлення комплектуючих і запасних частин для різних трансформаторів, вивчення попиту і серійний випуск комплектуючих і запасних частин, а також проведення проектно-конструкторських робіт на замовлення інших фірм.

  1. Опис продукту

Основними продуктами виробництва ВАТ є трансформатори III і IV габариту.

Складовими частинами трансформатора є:

  • обмотки високої і низької напруги

  • магнітний провід

  • відведення

  • бак з кришкою

  • система охолодження

  • комутуючі пристрої

  • ізолятори.

Трансформатор призначений для зниження напруги до величини, необхідної для роботи устаткування і забезпечення необхідної потужності. Відповідно до свого призначення трансформатори застосовуються в тих областях промисловості, де потрібне вищезгадане перетворення електричної енергії. Серед потенційних споживачів можуть бути постачальники і споживачі електроенергії - підстанції, муніципальні господарства, підприємства та установи.

Щорічний обсяг випуску - 1000 одиниць, що при ціні за одиницю

202503 грн. 60 коп., приносить 4620000 грн. 15 коп. чистого прибутку.

Постачання виробу здійснюється після перерахування покупцем на рахунок ВАТ повної вартості виробу. Доставка і монтаж може здійснюватися покупцем або робітниками підприємства за додаткову плату.

В якості додаткових послуг пропонується гарантійне та післягарантійне обслуговування, ремонт та виготовлення запасних частин.

  1. Аналіз ринку збуту

На сьогодні електрична енергія є одним з основних видів енергії, що використовується. Зараз не існує такої області людської діяльності, де не застосовувалася б електроенергія. У зв'язку з цим коло споживачів трансформаторів надзвичайно великий. Серед споживачів можуть бути постачальники і споживачі електроенергії - підстанції, муніципальні господарства, різні підприємства, установи і т.д.

Серед можливих перешкод у збуті можна назвати проблеми транспортування трансформаторів на великі відстані та у важкодоступні райони, а також специфічні вимоги, пов'язані з агресивністю середовища застосування або суворими кліматичними умовами.

Серед аналогів цього товару можна відмітити такі пристрої, як генератори електроенергії, тобто пристрої енергії, що перетворюють різні її види в електричну. Серед них можна відмітити такі як дизельні генератори, бензинові генератори та вітряні генератори . Застосування дизельних і бензинових генераторів дуже обмежене у зв'язку з ціною палива, хоча потрібно відмітити, що ці пристрої мають більшу мобільність і транспортабельність в порівнянні з трансформатором. Застосування вітряних генераторів також обмежене у зв'язку з кліматичними умовами і недосконалістю конструкції останніх.

У зв'язку з тривалою кризою промисловості багато трансформаторобудівних підприємств втратили свої виробничі потужності. Роботи в області проектування нових трансформаторів і модернізації наявних конструкцій практично не проводилися. Проникнення на ринок імпортних виробів також обмежене у зв'язку із специфічними вимогами вітчизняної промисловості і кліматичними умовами.

Нині, у зв'язку з моральним і фізичним зносом трансформаторів, що були в експлуатації на вітчизняному ринку є попит на високонадійні недорогі пристрої, а також на запасні частини для ремонту наявних трансформаторів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]