Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бизнес план.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.12.2018
Размер:
381.95 Кб
Скачать
  1. План маркетингу

Реалізація товару - одна із складових успіху діяльності фірми. Для успішної реалізації передбачається організація великої мережі торгівельно-сервісних центрів, діяльність яких полягатиме в дослідженні попиту на трансформатори в цьому регіоні, проведення рекламних компаній, виявлення наявності специфічних вимог, на прохання споживачів оформлення технічних задач по розробці специфічних видів трансформаторів, а також прийняття від споживачів замовлень на наявні типи готової продукції, проведення монтажу, гарантійний та післягарантійний ремонт, сервісне обслуговування.

За бажанням замовника реалізація продукції може здійснюватися зі складу підприємства, або через мережу спеціалізованих магазинів.

В основі ціни виробу лежить його собівартість, тобто витрати на виробництво виробу. Початкова доля прибутку дорівнює 20% від собівартості трансформатора. Надалі передбачається проведення маркетингових досліджень на предмет підвищення долі прибутку. При необхідності можливо також зниження долі прибутку до 8% на нетривалий термін.

Важливу роль в просуванні товару на ринку відіграє реклама. Планується щомісячне проведення рекламних кампаній. Для цього виділятиметься 25000 гривень. Надалі можливе збільшення витрат на рекламу, у разі потреби і при наявності позитивних результатів. Розміщення реклами планується здійснювати в спеціалізованій літературі, журналах, на телебаченні і в мережі Інтернет.

Надалі для залучення нових споживачів планується проведення наступних заходів :

  • розширення ринку збуту

  • створення мережі торгівельно-сервісних центрів

  • збільшення виробничої потужності

  • освоєння нової номенклатури товару

  • виробництво запасних частин для трансформаторів

  • проведення робіт по вдосконаленню технологічного процесу і автоматизації виробництва з метою зниження собівартості трансформатора

  • проведення проектно-конструкторських робіт з метою вдосконалення конструкції трансформатора

  • проведення проектно-конструкторських робіт по технічних завданнях інших підприємств

  • проведення конструкторських робіт з метою обліку індивідуальних вимог різних груп споживачів

  • додаткові послуги - транспортування, установка і підключення, гарантійне та післягарантійне обслуговування, ремонт.

В результаті цих і інших заходів планується досягти позитивної та стійкої репутації товарів і послуг фірми на ринку трансформаторів.

  1. Організаційний план

    1. Структура ват

Керівництво підприємством здійснює директор ВАТ. Йому безпосередньо підпорядковуються :

  • відділ технічного контролю (контролює якість і комплектність продукції, що випускається, та матеріалів, що поступають на завод, устаткування; виявляє та усуває причини браку на підприємстві,сприяє підвищенню якості продукції, що випускається)

  • бухгалтерія (здійснює документальний облік виробничо-господарської діяльності заводу, здійснює контроль за витратами грошових і матеріальних коштів, визначає фактичну собівартість продукції, виконує розрахунки з робітниками та службовцями, складає бухгалтерські звіти і баланси).

  • канцелярія(управляє обігом документів на підприємстві)

  • юрист

  • головний економіст(контролює роботу економічних служб, займається вдосконаленням економіки підприємства)

  • головний інженер(є першим заступником директора, займається вирішенням питань технічного розвитку підприємства, впровадженням у виробництво новітніх досягнень науки та техніки, технічною і технологічною підготовкою виробництва і т.д.)

  • відділ кадрів(займається питаннями підбору і підготовки кадрів, охорони підприємства)

  • заступник директора з комерційних питань(керує матеріально-технічним забезпеченням виробництва, збутом готової продукції, заводським транспортом)

  • заступник директора по виробництву (керує регулюванням ходу виробництва)

На підприємстві існують наступні структурні підрозділи:

  • відділ головного економіста(керівництво роботою відділу здійснює головний економіст; до складу відділу входять бюро праці і заробітної плати - планує чисельність робітників і службовців, фонди заробітної плати, проводить заходи по підвищенню продуктивності праці; бюро фінансового планування - займається складанням, узгодженням і впровадженням фінансових планів)

  • відділ головного конструктора (підпорядковується головному інженерові; до складу відділу входять конструкторське бюро - займається технічною підтримкою виробництва, проведенням конструкторських робіт по проектуванню і впровадженню нових вузлів і виробів; бюро стандартизації - здійснює впровадження нових стандартів на підприємстві, контролює технічну документацію; бюро копій - займається копіюванням конструкторської документації)

  • відділ головного технолога(підпорядковується головному інженерові; до складу відділу входить технологічне бюро - займається розробкою і вдосконаленням технологічних процесів; інструментальний відділ - займається проектуванням нового інструменту і пристосувань)

  • енерго - механічний відділ(підпорядковується головному інженерові; займається забезпеченням підприємства необхідними видами енергії; у веденні відділу знаходяться підстанція, компресорна, ремонтне господарство)

  • охорона

  • відділ комерції(підпорядковується заступникові директора з комерційних питань; до складу відділу входить бюро постачання - займається постачанням підприємства матеріалами і комплектуючими, у веденні бюро знаходиться склад комплектуючих, а також фінансово-збутовий відділ - займається фінансовою роботою і збутом готової продукції, у веденні відділу знаходиться склад готової продукції)

  • гараж(підпорядковується заступникові директора з комерційних питань; займається транспортними роботами)

  • цех(управління цехом здійснює заступник директора по виробництву).

До складу цеху входять наступні працівники та служби :

  • табельник(підпорядковується заступникові директора по виробництву; веде облік відпрацьованого робітниками часу)

  • помічник по підготовці виробництва(підпорядковується заступникові директора по виробництву; займається технологічною підготовкою виробництва; йому підкоряється технологічне бюро - веде технологічну підготовку виробництва, займається оперативним рішенням питань, пов'язаних з проходженням технологічного процесу, та інструментальна комора)

  • механік цеху(підпорядковується заступникові директора по виробництву; відповідає за роботу устаткування в цеху; йому підкоряється черговий ремонтний персонал)

  • бюро технічної інвентаризації (підпорядковується заступникові директора по виробництву; займається нормуванням праці робітників, контролює виконання норм, проводить заходи по підвищенню продуктивності праці)

  • планово-диспетчерський відділ(здійснює оперативно-виробниче планування, а також контролює виконання і здійснює регулювання планових показників; до його складу входять планово-облікова група, комора цеху і диспетчерська група).

Прийом працівників на підприємство здійснюватиметься за результатами проведених співбесід і випробувань.

Оплата керівників здійснюється по нормативній системі (у відсотках до заробітної плати директора ВАТ). Заробітна плата фахівців, технічних виконавців, основних і допоміжних робітників, молодшого обслуговуючого персоналу здійснюється по тарифній системі залежно від присвоєного розряду. Оплата основних робітників обчислюється по відрядній системі оплати праці. Оплата допоміжних робітників обчислюється по погодинній системі оплати праці.

    1. Розрахунок РІЧНОГО ФОНДУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ПРАЦІВНИКІВ

      1. Річний фонд заробітної плати основних виробничих робітників складається із заробітної плати за відпрацьований час Зв та заробітної плати за невідпрацьований час Знв (основні і додаткові відпустки, оплата за час виконання державних і громадських обов'язків і т. д.) :

        1. Основна заробітна плата (плата за відпрацьований час) складається з прямої(тарифної) заробітної плати ЗТ і доплат за відпрацьований час:

, де

ЗПР - розмір премії

ЗН - доплата за роботу в нічний час

ЗБР - доплата бригадирам, які не звільнені від основної роботи.

          1. Річний розмір премії для працівників визначається по формулі:

, де

ЗТ - тарифний фонд заробітної плати

ПР - встановлений розмір премії(для основних робітників 20 - 30%, для допоміжних робітників 10 - 20%).

          1. Річна сума доплат за роботу в нічний час:

, де

КН - доля нічного часу в тривалості робочого дня.

          1. Доплата бригадирам, які не звільнені від основної роботи :

, де

КБР - розмір доплат за бригадирство(при складі бригади від 5 до 10 чоловік - 10% тарифної ставки, понад 10 чоловік - 15%)

nБР - кількість бригадирів

nО - загальна кількість робітників

        1. Плата за невідпрацьований час ЗНО(основні і додаткові відпустки, оплата за час виконання державних і громадських обов'язків і т. д.) :

, де

ЗОТП - оплата чергових і додаткових відпусток, оплата хвороб, декретних відпусток, відпусток у зв’язку з навчанням.

ЗГО - оплата за виконання державних і громадських обов'язків.

          1. Оплата чергових і додаткових відпусток, оплата хвороб, декретних відпусток, відпусток у зв’язку з навчанням:

, де

mОТП - тривалість основної і додаткових відпусток, годин

          1. Оплата виконання державних і громадських обов'язків :

, де

mГО - тривалість робіт, пов'язаних з виконанням державних і громадських доручень, годин

Таблиця 7

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]