Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпора МФ (моя).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
535.55 Кб
Скачать

69.Порядок складання проектів місцевих бюджетів, їх взаємозв’язок з проектом Державного бюджету та планами економічного і соціального розвитку регіонів.

Організац. бюдж. процесу на місц. рівні почин. з інструктивного листа про особливості складання розрахунків до проектів бюдж-ів на наступ.рік,що надход. з Мінфіну до ради міністрів АРК,обл.адмін-цій та ін. місц. адмін-цій. Фін. органи розробл. і доводять до розпорядників бюдж.коштів інструкц. з підготовки бюдж. запитів,а ті розробл. і подають бюдж. запити для подання місцев. фін. органам в порядку та в терміни розроблені цими органами.

Місц. фін. орг. проводять аналіз бюдж.запитів на будь-якому етапі склад проекту бюдж. і на його підставі приймає рішен. про відповідн. чи невідповідність запиту та рішення про включ. цього запиту до пропозиції місц.бюдж перед поданням його на розгляд місц.адмін-ціям

В тижневий термін після схвален. проекту ЗУ ”Про держ. бюдж.» на наступн. рік в 2-му читанні КабМін довод. до місц. адміністрац. показники міжбюдж. відносин, прийнятих ВРУ. На підставі цієї інформ. місц. адмін. приймають рішення про склад. проекту місц.бюдж.відповідного рівне.Проект рішення перед його затвердж.схвалюється радоюАРК,місц.держ.адмін.та виконавч.органани відповідних рад.

Затвердж.централіз-го місц.бюдж.відбув.не пізніше ніж у 2-тижневий термін після офіційн.опублік. ЗУ”Про держ.бюдж.”,а бюдж.у містах,селах-не пізніше ніж у 2-тижн.термін після затвердж.районного чи місц.бюджету.

70.Особливості затвердження та виконання місцевих бюджетів у разі несвоєчасного їх прийняття.

Якщо до початку нового бюджетного періоду не прийнято відповідне рішення про місцевий бюджет, Рада міністрів АРеспубліки Крим, місцеві державні адміністрації та виконавчі органи відповідних рад мають право здійснювати витрати з відповідного бюджету лише на цілі, які визначені у рішенні про місцевий бюджет на попередній бюджетний період.

При цьому щомісячні видатки не можуть перевищувати 1/12 обсягу видатків, визначених рішенням відповідної ради про бюджет на попередній бюджетний період, крім випадків, передбачених частиною 4ою статті 15 та частиною 4ою статті 23 цього Кодексу.

До прийняття рішення про місцевий бюджет на поточний бюджетний період провадити капітальні видатки забороняється.

86.Надходження від операційної діяльності, надходження від фінансової діяльності. Позареалізаційні доходи.

1) грошові надходження від операційної діяльності, до яких належать надходження грошових коштів від покупців продукції, товарів, робіт, послуг (грошові надходження від основної діяльності), грошові надходження від іншої операційної діяльності (грошові надходження від операційної оренди, від операційних курсових різниць, грошові надходження від продажу оборотних активів – запасів сировини, матеріалів, палива тощо крім фінансових інвестицій);

2) грошові надходження від фінансової діяльності, які об’єднують надходження грошових коштів від розміщення акцій, власної емісії що призводять до збільшення власного капіталу підприємства; надходження грошових коштів у результаті утворення боргових зобов’язань (позик, векселів, облігацій, інших короткострокових і довгострокових зобов’язань, не пов’язаних з операційною діяльністю)

Позареалізаційні доходи - доходи п-ства, фірми, не пов'язані безпосередньо з в-вом і продажем основної продукції п-ства, фірми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]