Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАЕМВ формдок ч 2 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
276.99 Кб
Скачать

2

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Житомирський військовий інститут радіоелектроніки

імені С.П.Корольова

НАЦІОНАЛЬНОГО АВІАЦІЙНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ТАКТИКА АЕРОМОБІЛЬНИХ ВІЙСЬК

Формалізовані документи

для студентів, що займаються за програмою

підготовки офіцерів запасу

ЧАСТИНА 2

Студента ______ групи

___________________________

Житомир

2012

Черняєв С.І., Павленко К.І. Тактика аеромобільних військ. Формалізовані документи/ Житомир: ЖВІНАУ, 2012. - 44 с.

Формалізовані документи складені у відповідності з навчальною програмою, тематичним планом дисципліни «Тактика аеромобільних військ» та мають мету надати допомогу студентам 2 курсу у відпрацюванні питань занять і організації самостійної роботи при вивченні матеріалу дисципліни.

Підготували: С.І.Черняєв, К.І.Павленко.

Групова вправа № 6

Організація десантування та захоплення об’єкту

командиром парашутно-десантної роти

З’ясування завдання

1. __ пдб із ________________ має завдання десантуватися на площадку приземлення № __ – ______________ _______________, до «Ч»+_____ захопити і знищити _____ _________________, в подальшому здійснити ______ з метою знищення _______________________ й до «Ч»+_____ вийти в район ________________________.

2. Засобами старшого командира __________________ __________ і його найближчим резервам ______________ наносить _______________ з «Ч»–_______ до «Ч»–______.

3. __ пдр має завдання десантуватися на площадку приземлення № 1, до «Ч»+_____ у взаємодії із _ пдр захопити і знищити літаки і елементи аеродрому у ______ частині (зони відповідальності: __ пдр – ________, __ пдр ___ ________). В подальшому здійснити ______ за маршрутом ___________________, до «Ч»+____ знищити ___________ ______________ на вогневій позиції й до «Ч»+_____ вийти в район ____________________________________.

4. Сусіди: при захопленні і знищенні елементів _______ _____– південно-західну частину захоплює і знищує __ пдр, ______ – __ пдр, садн розгортається в центрі злітно-посадочної смуги. Під час виконання подальших завдань сусідів немає.

5. Дії роти підтримує __ батр садн.

6.Готовність до десантування _______ Д.

Розрахунок часу

з/п

Найменування

Тривалість

Час

початку

Час

закінчення

1.

З’ясування завдання

2.

Розрахунок часу

3.

Віддача розпоряджень

4.

Оцінка обстановки

5.

Підготовка озброєння до бойового застосування

6.

Поповнення запасів матеріальних засобів

7.

Прийняття рішення

8.

Віддача бойового наказу

9.

Робота командирів взводів з підготовки особового складу і планування бою

10.

Організація взаємодії

11.

Обід

12.

Контроль готовності, доповідь командирові роти

13.

Вечеря

14.

Відпочинок особового складу

15.

Підйом, екіпірування, сніданок

16.

Вихід на аеродром зльоту

17.

Завантаження техніки і матеріальних засобів в літаки, їх передполітний огляд

18.

Посадка особового складу в літаки

19.

Контроль готовності, доповідь командирові батальйону

Оцінка обстановки

1. В районі десантування й ведення бойових дій противник встановлений:

- _____________________________________________;

- _____________________________________________;

- _____________________________________________.

2. __ пдр особовим складом, озброєнням і технікою укомплектована на ___ %, запасами боєприпасів до стрілецької зброї ____ бк, продовольством __ д/д. Особовий склад участі в бойових діях (не) приймав, має добру (задовільну) загальновійськову і спеціальну підготовку, (не) приймав участь в багатьох широкомасштабних навчаннях. На озброєнні – _____.

Висновки.

__ пдр десантуватися на площадку приземлення № ___ ____із завданнями до «Ч» +_____ у взаємодії із ___ пдр (самостійно) захопити і знищити ______________________. В подальшому _____________________________________ із завданням до «Ч»+________ знищити ________________ й до «Ч»+ _________________________________________.

Основні зусилля зосередити на ___________________.

Бойовий порядок мати:

- при ___________________________________ – в пішому бойовому порядку (на бойових машинах);

- при ______________________________________ – на бойових машинах (в пішому бойовому порядку).

В центрі бойового порядку роти __ пдв, справа __ пдв, зліва __ пдв відповідно.

_______ підтримує дії роти вогнем прямим і напівпрямим наведенням із району збору при __________________ і з вогневої позиції в районі __________________________.

3.Сусіди: при ____________________________ – _____ _______________ захоплює і знищує __ пдр, __________ – __ пдр, _____ розгортається _________________________.

4. В районі десантування і ведення бою місцевість ______________ (рівнинна), (не) дозволяє відкривати вогонь з великої відстані, відсутність (наявність) листяного покриву на деревах (не) ускладнює умови прихованого спостереження і ведення вогню. Пункт збору після __________________________ мати в районі ___________.

5. За даними розвідки в районі десантування і ведення бою радіаційного і хімічного забруднення немає, великих підприємств ядерної енергетики і хімічної промисловості немає (якщо є – можливий вплив.

6. Час доби і року в основному (не) сприяють прихованому виконанню бойових завдань.

Висновок.

Рота із доданими засобами (не) спроможна у встановлений час в складі батальйону і самостійно виконати поставлені бойові завдання з урахуванням попереднього вогневого ураження противника.

Прийняття рішення

Вирішив:

1. Десантуватися на площадку приземлення № __ – __ _________________, у взаємодії з __ пдр ______________. В подальшому _____________________________________ із завданням до «Ч»+_____ __________________________ ____________ й до «Ч»+ ______ _____________________ .

Основні зусилля зосередити на ___________________.

Вогневе ураження противника здійснити:

- до початку десантування і ведення бою – __________ ______________ від «Ч» – _____ до «Ч» – ______;

- під час десантування і захоплення об’єкту – вогнем із стрілецької зброї, ручними гранатами, озброєнням бойових машин, вогнем ________________;

- в ході __________ – всіма наявними засобами.

Бойовий порядок мати:

- під час __________________________________ – в пішому бойовому порядку (на бойових машинах);

- під час здійснення ____________________ – на бойових машинах (в пішому бойовому порядку).

Справа наступає __ пдв, зліва __ пдв.

2. Десантування роти здійснити в складі батальйону (самостійно) парашутним (посадочним) способом на об’єкт (поблизу, на віддаленні) на одну (дві) площадку приземлення одночасно із бойовими машинами (за бойовими машинами). Десантування особового складу в чотири потоки із висоти 200 м. Подавлення засобів ППО противника в смузі прольоту забезпечується силами старших командирів, курс заходу літаків 0º.

3. Бойові завдання підрозділам визначити:

1 пдв:

десантуватися на площадку приземлення № __ із завданнями до «Ч»+___ захопити і знищити ______________ ______________________ противника в центрі бойового порядку роти. В подальшому рейдовими діями за маршрутом _____________ _________ до «Ч»+____ захопити і знищити ___________. В подальшому діями ____________.

2 пдв:

десантуватися на площадку приземлення № __ із завданнями до «Ч»+___ захопити і знищити _______________ противника на правому (лівому) фланзі роти. В подальшому ____ діями за маршрутом ______ _____________________ до «Ч»+_______ атакою з рубежу _________ в напрямку ______ захопити і знищити _________. В подальшому __________.

3 пдв:

десантуватися на площадку приземлення № __ із завданнями до «Ч»+___ захопити і знищити ______________ _______________ противника на лівому (правому) фланзі роти. В подальшому ______________ діями за маршрутом ____________________ до «Ч»+_____ захопити і знищити __________________________. В подальшому __________.

4. Порядок взаємодії:

- прибуття літаків на аеродром з ___ з інтервалом ___ хв., готовність до завантаження технікою _____, особовим складом _______; початок висування __ пдб на аеродром _____; пароль в районі очікування «__»;

- основні орієнтири в районі площадки приземлення – __________ ______________, _______________; збір на площадці приземлення по курсу прольоту літаків: __ пдр вліво, __ пдр вправо, ___ пдр по центру, решта назад;

- захоплення __________ _______ здійснити за умови їхнього можливого подальшого використання, знищення об’єктів дозволяю тільки з мого дозволу за умови неможливості їхнього захоплення або утримання, не допустити ________________.

- сигнали:

- оповіщення:

про загрозу застосування ЗЗМУ – «СИРЕНА-28»;

про застосування ЗЗМУ – «ХІМІЧНА ТРИВОГА», ракета СХТ, по радіо – 3443;

- управління: про напад повітряного противника - «ПОВІТРЯ», по радіо – 4114.

- взаємодії: цілевказання від орієнтирів і трасуючими кулями в напрямку цілі.

5. Управління здійснити:

- у вихідному районі для десантування – за допомогою проводових ліній зв’язку і вістовими, радіостанції мати в черговому прийомі;

- після десантування, з початком ведення бою – за допомогою засобів радіозв’язку із використанням позивних і сигналів управління згідно таблиці управління.

Бойовий наказ

1. В районі десантування й ведення бойових дій противник встановлений:

- _____________________________________________;

- _____________________________________________.

2. __ пдб із _____________________________ має завдання десантуватися на площадку приземлення № __ – _________________________________, до «Ч»+____ захопити і знищити ___________ __________________, в подальшому ___________ завданням знищення _________ й до «Ч»+______ ______________.

__ пдр має завдання десантуватися на площадку приземлення № ___, до «Ч» +___ у взаємодії із __ пдр _______ _______________________________. В подальшому _____ _________________ із завданням до «Ч»+____________ знищити _______ й до «Ч»+ __________________________ _____________________________________. Дії роти підтримує ________________.

3. Сусіди: при ___________________________________ – _________________________ __ пдр, _____________ – ___ пдр, ______ розгортається в ______________________. Під час виконання подальших завдань ____________.

4. НАКАЗУЮ:

1 пдв:

десантуватися на площадку приземлення № __ із завданнями до «Ч»+___ захопити і знищити ______________ ___________________ противника в центрі бойового порядку роти. В подальшому рейдовими діями за маршрутом _____________ _____________ до «Ч»+____ захопити і знищити ___________________. В подальшому діями ____ _________________.

2 пдв:

десантуватися на площадку приземлення № __ із завданнями до «Ч»+___ захопити і знищити ______________ ___________ противника на правому (лівому) фланзі роти. В подальшому _________ діями за маршрутом __________ ____________________ до «Ч»+_______ атакою з рубежу ___________ в напрямку ___________________ захопити і знищити _____________________. В подальшому _______.

3 пдв:

десантуватися на площадку приземлення № __ із завданнями до «Ч»+___ захопити і знищити ______________ ____________ противника на лівому (правому) фланзі роти. В подальшому ______________ діями за маршрутом _______ _____________ до «Ч»+_____ захопити і знищити _______________. В подальшому _______________.

5. Витрата боєприпасів на виконання найближчого завдання – ______ бк.

6. Готовність до десантування ____________.

7. Я знаходжусь разом із командиром ___ пдв, заступник – штатний.