Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Моя готовая малярка.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
251.24 Кб
Скачать

Підготовка поверхні

Поверхня повинна бути чистою, сухою, без ознак грибкових уражень. Старі обсипаються і потріскані шари лакофарбових покриттів необхідно видалити. Для зміцнення "Меля" поверхонь можна використовувати акрилову грунтовку глибокого проникнення, наприклад грунтовку ВД-АК-051 торгової марки Galamix розведену водою в пропорції 1:2.

Шпатлювання швів і суцільне

Перед фарбуванням необхідно вирівняти поверхню ГКП,якщо є нерівності - зашпатлевать відколи, тріщини, виїмки і т.п. Для того щоб запобігти дуже швидкому висиханню шпаклівки за рахунок поглинання води в поверхню стіни, рекомендується попередньо загрунтувати стіну. Наслідком швидкого висихання шпаклівки може стати поява "задирів" при шпатлюванні. З тієї ж причини при нанесенні шпаклівки в 2 шари бажано провести проміжне грунтування першого шару. Необхідно враховувати, що перед забарвленням водно-дисперсійними акриловими фарбами необхідно використовувати шпаклівки на водній основі. У випадку, якщо фінішна забарвлення проводиться структурними фарбами, що створюють рельєфний малюнок, допускається наявність на поверхні невеликих виїмок, тріщин і сколів. Це пов'язано з тим, що акрилові структурні фарби зазвичай наносяться товстим шаром і можуть приховувати невеликі дефекти поверхні. Тому стадія шпатлювання може бути виключена з технологічного процесу при використанні структурних фарб.

Грунтування

Для збільшення терміну служби лакофарбового покриття необхідно попередньо прогрунтувати поверхню фасаду. Грунтування захистить стіну від впливу навколишнього середовища до фарбування її лакофарбовим матеріалом, скоротить витрати фарби, поліпшить її зчеплення з поверхнею. Вітчизняними виробниками пропонується два основних види акрилових грунтовок. Грунтовки глибокого проникнення рекомендуються для високопористих підстав, для зміцнення нетривких поверхонь, для використання в приміщеннях з підвищеною вологістю. Інший вид грунтовок - наповнені, вони заповнюють дрібні дефекти і нерівності поверхні. Обидва види акрилових грунтовок утворюють тонку плівку на поверхні фасаду, вирівнюють її пористість і вологопоглинання, стабілізують поверхневий шар, дозволяють уникнути Різновідтінковість покриття після фарбування. Акрилові грунтовки підходять для нанесення на нові і раніше пофарбовані бетонні, гіпсокартонні, цегляні, обштукатурені і дерев'яні поверхні перед фарбуванням їх водно-дисперсійними акриловими фасадними фарбами. Грунтовки можуть наноситися ручними методами - валиком, пензлем, а також методом пневматичного розпилення. Витрата грунтовок залежить від поглинаючої здатності поверхні фасаду. Наприклад, для акрилових грунтовок російської торгової марки Galamix, витрата в середньому становить 80-120 г/м2.

Фарбування гкп акриловими фарбами

Акрилові водно-дисперсійні фарби мають підвищену атмосферостійкість, добре пропускають гази і пари води, мають високу стійкість до миття і мокрого стирання. Стирол-акрилові фарби володіють більш високою щелочестойкостью, ніж акрилові, що актуально при фарбуванні високолужних бетонних поверхонь. Однак довговічність фарби, має на увазі відсутність "меления", пожовтіння, розтріскування, відшарування, грязепоглощенія визначається не тільки природою сполучного. Важливо, щоб правильно було підібрано співвідношення наповнювачів і пігментів по відношенню до сполучній у складі фарби. Оптимальне співвідношення забезпечує хорошу адгезію, низьке водопоглинання в поєднанні зі здатністю до дифузії повітря і водяної пари з внутрішніх приміщень. Також важливі тип і кількість пігменту, що входить до складу фарби. Кількість пігменту визначає покриваність фарби, і відповідно її витрата, а від якості і хімічної природи пігменту залежить світлостійкість, тобто зміна кольору під впливом сонячного випромінювання. Фарба повинна містити в складі добавки, що впливають на її стабільність при зберіганні, нанесення на зручність. Враховуючи всі ці чинники, важливо вибрати з різноманіття водних фарб, представлених на вітчизняному ринку лакофарбової продукції, матеріал високої якості. Забарвлення не тільки значно визначає зовнішній вигляд приміщення, його декоративні властивості і естетичне сприйняття, але також захищає поверхню і внутрішні приміщення від впливу навколишнього середовища, продовжує термін служби. Тому відповідальне ставлення до підготовки поверхні перед фарбуванням, правильний вибір ЛФМ та дотримання рекомендацій виробника сприяють довготривалій безремонтної експлуатації поверхні.

20

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]