Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент- заочная контр робота.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
119.81 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Дніпродзержинський державний технічний університет

Факультет Менеджменту, економіки, соціології та філології

Кафедра Менеджменту організацій і адміністрування

“ЗАТВЕРДЖУЮ”

Проректор з навчальної роботи

____________________________

"____"________________ 2011 р.

Методичні ВКАЗІВКИ

до виконання самостійної та контрольної роботи

з курсу «Основи менеджменту» для студентів

заочної форми навчання

Затверджено

редакційно-видавничою

секцієюнауково-методичної

ради ДДТУ

«____» ______________2011

протокол №_________

Дніпродзержинськ

2011

Методичні вказівки по самостійній роботі та контрольні завдання з курсу «Основи менеджменту» для студентів заочної форми навчання / укл. РевенкоН.Г.,Кучер М.М., Зєніна-Біліченко А.С. – м. Дніпродзержинськ, ДДТУ, 2011. – 16 с.

Укладачі: професор Ревенко Н.Г., доцент, к.е.н. Кучер М.М., Зєніна-Біліченко А.С.

Рецензент:

Відповідальний за випуск: зав. кафедрою МОА, к.е.н., професор Ревенко Н.Г.

Затверджено на засіданні кафедри менеджменту організацій і адміністрування

протокол № 1 від _4__вересня__ 2011 р.

Вступ

Структура курсу реалізується переважно у розрахунку на технологію його самостійного вивчення та сприйняття крізь призму практики під керівництвом викладача-консультанта. Це означає, що студент має головним чином самостійно проробити лекційний програмний матеріал, адаптувати його до себе, здійснити трансфер засвоєних знань до конкретної ситуації на базі практики та зробити відповідні висновки.

Згідно програми курсу в практиці самостійної роботи студент повинен вибрати по 3 питання на кожну тему програми, відповіді на які повинні бути представлені як доповнення до конспекту лекцій, заслуханих в період лекційних занять. Відповіді повинні бути лаконічними та повними.

Для підготовки до оцінювання знань на підсумковій атестації студент опрацьовує питання в розділі «Питання для самоконтролю знань».

Для набуття практичних навичок здійснюється розгляд творчих виробничих ситуацій.

Відповідно до навчальних планів підготовки бакалаврів менеджменту студенти заочної форми навчання виконують контрольну роботу з дисципліни «Основи менеджменту».

Виконання контрольної роботи являє собою один із видів самостійної навчальної роботи студентів, призначений засвідчити якість набутих студентами знань та вміння використовувати їх при опрацюванні теоретичних і конкретних практичних питань у галузі управлінської діяльності.

Виконання контрольної роботи переслідує одразу декілька цілей:

  1. закріпити та поглибити теоретичні знання, набуті студентами у процесі вивчення дисципліни «Основи менеджменту»;

  2. розвинути у студентів навички самостійної роботи зі спеціальною літературою, довідниками, джерелами статистичної інформації тощо;

  3. виробити вміння узагальнювати теоретичні матеріали, самостійно формулювати висновки;

  4. прищепити навички розробки пропозицій, обґрунтування та обстоювання власної точки зору з проблем, що досліджуються, виробити вміння застосовувати набуті теоретичні знання при вирішенні конкретних практичних завдань.

Виконання контрольної роботи має сприяти більш глибокому засвоєнню студентами програмних питань курсу. Це вимагає від них самостійного поглибленого вивчення не лише навчальної, але й спеціальної літератури, монографій, статей, що друкуються у періодичних виданнях, наукових збірниках тощо.

Студентам заочної форм навчання при виконанні практичної частини контрольної роботи слід використовувати також інструктивні, нормативні, звітні матеріали підприємств або організацій, в яких вони працюють. Перелік показників, за якими слід охарактеризувати підприємство, на якому працює студент, наведений у додатку 1.

Вірно виконану та відповідним чином оформлену роботу студент подає на кафедру, де вона реєструється і поступає викладачу для перевірки у термін, призначений деканатом.

Викладач, який перевіряє контрольну роботу, фіксує її прийняття словом «Залік». У випадку, коли робота має окремі непринципові недоліки, вона може бути прийнята на погляд керівника після співбесіди зі студентом. Дана робота приймається з написом «До співбесіди». Робота заліковується, якщо вірно виконано 70 відсотків завдання.

  1. Програма дисципліни

1. Введення в менеджмент. Теоретичні основи менеджменту. Предмет, об'єкт і суб'єкт менеджменту. Організація як соціотехнічна система і об’єкт менеджменту. Управління як процес. Особливості управлінської діяльності. Ролі та завдання менеджерів.

2. Теорія організації Організація як соціальне утворення. Сутність і основні риси організації. Причини виникнення, принципи функці­онування організацій Складові елементи категорії «організація». Середовище організації. Еволюція організацій. Класифікація виробничо-господарських організацій. Підприємство — юридично-правова форма виробничо-господарських організацій. Види і статус підприємств в Україні.

3. Принципи і функції управління. Принципи управління в межах класичного підходу до управління. Принципи управління планово-адміністративної системи господарювання. Сучасні принципи управління і методологія їх розроблення. Функції менеджменту.

4. Планування як функція менеджменту.

Сутність, завдання і принципи планування. Види внутріфірмового планування і їх взаємозв'язок. Система планів підприємства. Методологія та етапи стратегічного планування. Управління реалізацією стратегічного плану. Оцінювання стратегічного плану. Проблеми й особливості застосування стратегічного планування у вітчизняному бізнесі.

5. Організування як функція менеджменту

Сутність функції «організування». Організаційна структура і принципи її побудови. Формування підрозділів організаційної структури. Централізація і децентралізація організаційної структури. Повноваження і обов'язки. Чинники, що впливають на побудову організаційної структури. Види організаційних структур та їх застосування. Організаційні зміни. Стратегія організаційних змін.

6. Мотивування як функція менеджменту.

Сутність і роль мотивування. Типи мотиваційних теорій. Арсенал мотиваційних засобів менеджера. Проблеми формування ефективного мотиваційного механізму на підприємстві.

7. Контроль і регулювання як функція менеджменту.

Місце контролювання у системі управління. Види управлінського контролю. Сутність і етапи процесу контролювання. Система контролю та умови її ефективного функціонування. Основні види управлінського контролю. Процес контролювання поведінки працівників.

8. Система методів менеджменту.

Методи управління, їх сутність та особливості . Загальна характеристика методів менеджменту. Сутність та значення методів менеджменту. Класифікація методів менеджменту Взаємозв'язок функцій та методів менеджменту. Економічні методи менеджменту. Економічні регулятори господарської діяльності. Організаційно-роз­порядчі методи менеджменту. Сутність та класифікація організаційно-розпорядчих методів менеджменту. Організаційно-стабілізуючі методи менеджменту. Соціальні методи менеджменту Сутність та значення соціальних методів менеджменту

9. Основи теорії прийняття управлінських рішень.

Місце управлінських рішень у процесі управління. Типи управлінських рішень та вимоги до їх прийняття. Технологія прийняття управлінського рішення. Загальні підходи до розв'язання управлінських проблем. Методи прийняття управлінських рішень.

10. Керівництво і лідерство

Сутність керівництва і лідерства. Влада, її форми та джерела. Форми влади керівника. Лідерство. Природа лідерства та його складові. Типологія лідерів. Теорії лідерства. Стиль керівництва.

11. Формування і розвиток колективу.

Людина та організаційне оточення. Сутність, види і характеристика колективів (груп). Чинники, що впливають на ефективність роботи групи. Формування і розвиток колективу. Міжособистісні та міжгрупові конфлікти.

12. Організаційний розвиток і ефективність системи менеджменту.

Сутність організаційної ефективності і підходи до її визначення. Види організаційної ефективності. Критерії ефективності організаційної діяльності. Результативність та ефективність системи менеджменту. Показники ефективності управління. Обґрунтування ефективності реалізації рішень щодо здійснення організаційних змін.