Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_6.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
90.62 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни новокаховський полiтехнiчний коледж Лабораторна робота №5

на тему ”Табличний процесор MS Excel. Введення і редагування даних

Виконала: студентка групи 5111

Симора Любов

Перевiрив викладач: Курганська Г.О

1 Тема роботи: Табличний процесор MS Excel. Введення і редагування даних

  1. Мета роботи: ознайомитись з правилами введення і редагування даних, з засобами автозаповнення, введення прогресії, зберігання робочої книги

  1. Обладнання: ПЕОМ ІВМ РС

  1. Теоретичні відомості

4.1 Структура аркуша

Робочий аркуш являє собою сукупність рядків і стовпців, які у свою чергу, складаються з комірок.

Комірка - це мінімальний елемент електронної таблиці. Вона має адресу, яка складається з імені стовпця й імені рядка, на перехресті яких розташована дана комірка.

Наприклад, у записах А1, В2, С6 літерами позначаються стовпці, а цифрами – рядки. Максимальне число стовпців на аркуші-256. Перші стовпці позначаються одним буквеним символом А, В, С,… тощо, потім йдуть стовпці з двома літерами АА, АВ, АС… Максимальне число рядків також обмежене і дорівнює 65536 (= 216).

До комірки може вводитися різна інформація , що відображається у вигляді тексту або числа: цілого, десяткового або звичайного дробу, відсотка, грошової суми тощо. Для введення інформації потрібно клацнути по комірці мишею. Комірка при цьому буде виділена, тобто обведена жирною рамкою. Виділена комірка називається поточною або активною.

Коли активізується комірка, заголовки рядка і стовпця , на перехресті яких розташована комірка, виділяються напівжирним шрифтом. Адреса поточної комірки відображається в полі імені.

4.2 Введення даних

Введення даних у таблицю Excel – це запис до комірок деяких значень або формул. Можливі два варіанти введення даних з клавіатури: введення безпосередньо до комірки і введення в рядок формул.

Для введення безпосередньо до комірки клацніть по потрібної комірці мишею і почніть введення з клавіатури. При цьому в комірці з’явиться курсор у вигляді миготливої вертикальної риски. Після завершення натисніть клавішу Enter або клавішу керування курсором (або клацніть мишею поза активною коміркою).

Для введення в рядок формул клацніть мишею на потрібної комірці, а потім клацніть у текстовому полі по рядку формул. Наберіть необхідні дані і натисніть клавішу Enter.

Якщо ви зробили помилковий запис, але курсор ще залишається в активній комірці або у рядку формул, то просто натисніть клавішу Esc або кнопку Отменить на панелі інструментів. Якщо ж введення даних до комірки вже завершено, (клавіша Enter була натиснута), то для очищення комірки виділіть її натисніть клавішу Delete або BackSpase.

При введенні даних Excel автоматично розпізнає числа, текст, дати, логічні значення тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]