Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 5. 6 U1 doc.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
148.99 Кб
Скачать

Вимоги, що висуваються при огляді наметів

434.При огляді наметів, чохлів та інших виробів з тканини, що застосовуються для комплектації техніки, перевіряють їх комплектність, стан тканини, дерев'яного і металічного такелажу, відтягнень з мотузок інших деталей, стан інвентарних засобів для пакування наметів, а також стан і справність всіх інших комплектуючих предметів до каркасних наметів.

При огляді наметів одночасно враховують вимоги, викладені в Посібнику з експлуатації і зберігання наметів у військових частинах і установах Радянської Армії (Воениздат, 1973).

Вимоги, що висуваються при випробуванні техніки

435. Випробуванню підлягають усі види техніки, за винятком нескладних по конструкції, наприклад,: термоси, кип'ятильники, кухні переносні, які не обладнані паливними системами, приналежності та інші прості пристрої, якість і готовність яких до використання можна установити оглядом.

Випробування техніки, що знаходиться на тривалому зберіганні, проводять у терміни й обсягах передбачених робіт:

у холосту – при технічному обслуговуванню № 2 при зберіганні (ТО-2з);

під навантаженням – при регламентованому технічному обслуговуванні (РТО).

Випробування техніки проводять не тільки в процесі зберігання, але і при надходженні її на зберігання, у тих випадках, коли при огляді виявляють несправності чи ушкодження, що можуть бути причиною часткової або повної втрати працездатності.

Для створення сприятливих умов проведення випробування і попередження забруднення матеріальної частини роботу з випробування рекомендується виконувати по можливості в гарну суху погоду або в закритому приміщенні.

Тривалість випробування техніки повинна бути такою, щоб була можливість установити повну її працездатність.

Перед випробуванням оглядом перевіряють загальний стан техніки і справність окремих вузлів і механізмів (див. розділ «Загальні вимоги, що висуваються при огляді техніки» цієї глави).

Техніку, яка оснащена індивідуальними джерелами струму, розгортають для випробування разом з приданими електроагрегатами чи пересувними електростанціями.

При відсутності електроагрегатів чи електростанцій допускається перевірка техніки шляхом підключення її до стаціонарної мережі відповідної напруги.

Автомобілі (причепи), на яких змонтована техніка, що знаходяться на тривалому зберіганні, піддають випробуванню відповідно до Керівництва щодо зберігання автомобільної техніки та майна у Збройних Силах України. Після закінчення випробування пробігом автомобілі (причепи) оглядають, виявлені несправності усувають, відновлюють захисні плівки (покриття) і герметизацію агрегатів, що працювали, приладів, кузовів-фургонів.

При випробуванні техніки необхідно дотримувати вимоги техніки безпеки, які викладені в документації щодо її експлуатації.

Категорично забороняється усувати несправності агрегатів, машин, механізмів, різних передаточних пристроїв під час їх роботи, а електрообладнання під напругою,

Технічне обслуговування техніки при тривалому зберіганні

436. Усі види технічного обслуговування проводять відповідно до плану-графіка передбачених у ньому робіт, а по обсязі виконують роботи, передбачені кожним видом технічного обслуговування.

Технічне обслуговування № 1 (ТО-1з)

Щорічним проведенням, ТО-1з забезпечують підтримку техніки в справному (працездатному) стані при підготовці до використання або до чергового нормативного технічного обслуговування.

При виконанні ТО-1з проводять наступне:

зовнішній огляд згідно ст. 416 дійсної глави;

перевіряють стан консервації і фарбування зовнішніх поверхонь;

видаляють фарбу, що прийшла в непридатність, очищають ділянки, що оголилися, від забруднень і іржі, знежирюють поверхня і відновлюють фарбування;

перевіряють герметизацію систем, приладів, судин, герметизацію отворів заглушками і кришками; справність і щільність прилегания двер, вікон, стельових световентиляционных і бічних люків, відкидних і розсувних стінок кузовів;

перевіряють стан коліс шасі і тиск повітря в шинах, перевіряють колеса на 5–б оборотів;

перевіряють рівень олії в сорочках пищеварочных казанів, редукторах, картерах, масельничках, підшипниках;

відновляють масляну плівку провертанням на рухливих частинах агрегатів, машин, редукторів, колінчатих валах двигунів автомобілів;

заміняють пальне відповідно до встановлених термінів, якщо техніку зберігають заправленої;

прочищають отвору для стоку води в раковинах, мийках, підлогах;

усувають замічені несправності і відновлюють порушену консервацію.

Технічне обслуговування № 2 (ТЕ-2х)

Проведенням ТЕ-2х забезпечують підтримка техніки в справному стані до чергового нормативного технічного обслуговування.

При виконанні ТЕ-2х проводять наступне:

виконують роботи з технічному обслуговуванню ТЕ-1х;

провітрюють і просушують техніку, намети, чохли і комплектувальне обладнання і майно;

проводять випробування окремих вузлів агрегатів, машин, систем техніки на функціонування без навантаження (на неодруженому ходу) і без розгортання в робоче положення;

перевіряють працездатність контрольно-вимірювальних приладів і проводять їхню перевірку;

перевіряють функціонування замків, запорів, засувок і надійність їхнього відкривання і закривання вручну;

перевіряють справність і надійність кріплення димарів у розгорнутому й у транспортному положенні, знімних частин і інвентарного обладнання в кузовах-фургонах;

перевіряють справність і роботу примусової вентиляції і вентиляційних люків у кузовах-фургонах.

Підготовку до пуску, пуск і випробування техніки проводять з дотриманням відповідних інструкцій з її експлуатації.

Повну расконсервацию техніки при випробуванні на неодруженому ходу, як правило, не проводять.

Після проведення ТЕ-2х (при необхідності) проводять відновлення фарбування і консервацію.

Регламентоване технічне обслуговування (РТО)

Проведенням регламентованого технічного обслуговування забезпечують працездатність (справність) техніки, що знаходиться на зберіганні, до чергового регламентованого технічного обслуговування.

При виконанні РТО проводять наступне:

виконують роботи з технічному обслуговуванню ТЕ-2х;

перевіряють укомплектованість техніки;

проводять розконсервацію і розгерметизацію;

розгортають і випробують комплекси, агрегати, машини, механізми, системи, вимірювальні прилади, автоматику роботою під навантаженням і вибірково проведенням пробеговых і інших іспитів;

перевіряють стан змащень і деталей під змащенням, при виявленні видаляють іржу, забруднення, вологу (разложившуюся змащення заміняють);

проводять поточний ремонт техніки і перевірку контрольно-вимірювальних приладів;

перевіряють справність і функціонування паливних систем і форсунок;

перевіряють якісний стан генераторів, карбюраторів, фільтрів-відстійників, повітряних фільтрів, свіч, баків для рідкого палива, дюри-товых шлангів і інших відповідальних деталей у техніку, що має двигуни внутрішнього згоряння;

роблять заміну зношених деталей з комплекту ремонтного ЗИП, відновлюють ремонтний ЗИП;

проводять повне фарбування матеріальної частини техніки в один шар (при необхідності);

перевіряють функціонування електрообладнання й електропроводки;

перевіряють опір ізоляції і проводять сушіння електродвигунів і електрогенераторів (при необхідності);

відновлюють чи консервацію проводять загальну переконсервацію техніки у відповідності з термінами, передбаченими в інструкціях з експлуатації на дану техніку; відновлюють герметизацію;

готують техніку до постановки на тривале зберігання.

Технічне обслуговування ТЕ-1х, ТЕ-2х і РТО автомобілів і причепів, на яких змонтована техніка продовольчої служби, проводять відповідно до діючого чи інструкціями наставляннями по автотракторній службі ВР СРСР.

Облік проведених оглядів, випробувань, технічного обслуговування і порядок усунення виявлених несправностей

437. Результати планових оглядів і випробувань при тривалому зберіганні заносять у картку зберігання техніки, що зберігають разом з формуляром (паспортом), заведену на кожен вид техніки за формою:

Облік технічного обслуговування ведуть по формулярі (паспорту) на кожен вид техніки, у якому в розділі «Облік технічного обслуговування» записують зведення:

дата проведення технічного обслуговування;

вид технічного обслуговування;

зауваження про технічний стан;

посада, прізвище і підпис відповідального обличчя.

Виявлені при оглядах, випробуванні і технічному обслуговуванні несправності матеріальної

частини техніки підлягають усуненню відповідно до вимог, викладеними в розділі «Порядок проведення ремонту, здачі техніки в ремонт і видачі з ремонту» Посібника з організації експлуатації і ремонту техніки продовольчої служби (Воениздат, 1977).

Техніку, що пройшла огляд, чи випробування технічне обслуговування і приведену в справний стан, направляють для використання по чи призначенню на подальше тривале зберігання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]