Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ Податкове право.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
237.57 Кб
Скачать

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України

Тернопільський національний економічний університет

юридичний факультет

кафедра правового регулювання економіки та правознавства

Робочий зошит

ДЛЯ ВИКОНАННЯ

Комплексного практичного індивідуального завдання

З ДИСЦИПЛІНИ

Податкове право

Тернопіль - 2012

Зміст

  1. Структура залікового кредиту з дисципліни «Податкове право».

  2. Варіанти завдань та методичні рекомендації щодо їх виконання.

  3. Критерії оцінювання КПІЗ.

  4. Графік виконання та здачі завдання.

  5. Список рекомендованих джерел.

  6. Взірець оформлення титульного листа.

Розділ 1.

СТРУКТУРА ЗАЛІКОВОГО КЕРДИТУ З ДИСЦИПЛІНИ

«ПОДАТКОВЕ ПРАВО»

Теми

Лекції

ДФН/

ЗФН

Практичні заняття

ДФН/ЗФН

СРС

ДФН/

ЗФН

Змістовий модуль 1.

1.

Теоретико-правові засади податкового права

4/2

6/

2/10

2.

Правове регулювання податкової системи. Правова природа податку.

4/2

6/1

3/12

3.

Правове регулювання основних елементів податкового механізму.

2/2

6/1

2/10

4.

Правове регулювання додаткових елементів податкового механізму.

2/1

4/

2/10

5.

Правовий статус податкових органів України.

2/1

6/

2/11

6.

Податковий контроль.

2/1

4/

2/10

7.

Відповідальність за порушення податкового законодавства.

2/1

4/

2/10

Змістовий модуль 2.

8.

Правове регулювання непрямого оподаткування в Україні.

4/1

2/

5/9

9.

Правове регулювання прямого оподаткування в Україні.

4/1

2/

6/10

10.

Загальнодержавні податки та збори в Україні.

6/1

4/1

6/10

11.

Правове регулювання місцевих податків і зборів.

6/1

2/1

6/10

12.

Спеціальні податкові режими

4/1

2/

6/10

13.

Усунення подвійного оподаткування.

4/1

2/

6/10

14.

Досвід зарубіжних країн з питань оподаткування та контролю за справлянням податків

4/

2/

4/10

ВСЬОГО

50/16

52/4

54/142

Розділ 2. Варіанти завдань та методичні рекомендації щодо їх виконання

Комплексне практичне індивідуальне завдання (надалі - КПІЗ) є видом позаудиторної індивідуальної роботи студента навчального чи навчально-дослідницького характеру, яке використовується в процесі вивчення програмного матеріалу навчального курсу і є окремим заліковим модулем з дисципліни.

КПІЗ є невід’ємною частиною навчального процесу і розцінюється як серйозне осмислення набутих знань отриманих студентом при вивченні дисципліни «Податкове право».

КПІЗ є одним із засобів оволодіння навчальним матеріалом. Навчальний час, відведений для КПІЗ, регламентується Планом підготовки студентів з дисципліни «Податкове право». Зміст та обсяг КПІЗ з вивчення даної дисципліни узгоджується з іншими видами навчальної діяльності студентів. У зв’язку з цим планування, організація і реалізація КПІЗ є найважливішим завданням у навчанні студента.

КПІЗ забезпечується системою навчально-методичних засобів, передбачених для вивчення курсу: підручники, навчальні та методичні посібники, опорні конспекти лекцій тощо.

Метою КПІЗ є самостійне вивчення частин(и) програмного матеріалу, систематизація, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосування знань студента з дисципліни «Податкове право» та розвиток навичок самостійної роботи. КПІЗ — це завершена теоретично-практична робота в межах навчальної програми дисципліни, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, отриманих у процесі лекційних, семінарських та практичних занять, охоплює декілька тем або зміст навчальної дисципліни «Податкове право» в цілому.

Для того, щоб виконання КПІЗ було ефективним, студенту необхідно виконати ряд умов, до яких можна віднести наступні:

  • методично правильно організувати свою роботу по виконанню КПІЗ;

  • забезпечити виконання індивідуальних завдань з метою перетворення цього процесу в процес творчий;

  • самоконтроль та контроль з боку викладача за ходом виконання КПІЗ та інших заходів, що заохочують студента за його якісне виконання.

Специфіка виконання КПІЗ передбачає інтенсивну роботу студентів із першоджерелами, із законодавством і матеріалами практики, що часто не містять готових відповідей. Виконання КПІЗ передбачає максимальну активізацію пізнавальної діяльності студентів, сприяє ефективному виробленню навичок первинної обробки інформації, роботи із документами, умінь узагальнювати і інтегрувати отриману інформацію.

Виходячи з багатоплановості КПІЗ слід відмітити, що велику частину часу по його виконанню повинні складати витрати студента на отримання знань з першоджерел (посібників, нормативно-правових актів, судової практики, джерел Інтернет), тому такі навики самостійної роботи слід визначати такими параметрами:

  • уміння опрацьовувати джерело інформації;

  • уміння узагальнювати отриману інформацію;

  • використовувати та практично застосовувати інформацію;

  • самоорганізовувати себе на учбову, пізнавальну і творчу діяльність.

В ході виконання КПІЗ студент глибше пізнає суть навчальної дисципліни «Податкове право», вивчає законодавство, правозастосовчу практику та літературу, шукає оптимальні способи вирішення практичних завдань і тих цілей, що стоять перед індивідуальним завданням.

Керівник курсу визначає кожному студенту відповідний варіант КПІЗ відповідно до встановленого переліку. КПІЗ виконується у формі робочого зошита, який розміщується на сайті кафедри. КПІЗ видається студенту у перші два тижні навчання та виконується впродовж семестру у відповідності до встановлених графіків.

КПІЗ повинно мати чітку логічно-обумовлену структуру та встановлену форму. Обсяг КПІЗ має становити до 25 сторінок формату А4.

Виконуючи цей вид індивідуальної роботи студент повинен висловлювати власне бачення на проблемні питання КПІЗ, вказувати свою думку на описувані події та сформулювати власну оцінку використовуваній літературі та законодавству, не допускаючи при цьому повторень і суперечностей. Неприпустимим є зловживання цитатами. Автор повинен їх використовувати для підтвердження власних думок і робити відповідні посилання згідно методичних правил.

КПІЗ виконується кожним студентом індивідуально в письмовій і/або електронній формі відповідно до цих вказівок та пропонованого варіанту. Виконання роботи не відповідно до вказаного варіанту чи компіляція окремих положень та змісту робіт інших авторів є підставою для не зарахування її, із обов’язковим виконанням у строк, визначений викладачем.

Підготовка КПІЗ включає такі етапи:

  • вивчення навчальної літератури за темою КПІЗ;

  • складання структури КПІЗ відповідно до розділів робочого зошита;

  • підбір і вивчення спеціальних літературних джерел та законодавства;

  • добір фактичного та статистичного матеріалу та його обробка;

  • оформлення списку використаних джерел;

  • консультації з викладачем;

  • передання роботи викладачеві для оцінювання або усний виступ перед студентами всієї групи на семінарському занятті на основі матеріалів КПІЗ.

Виконанню КПІЗ має передувати глибоке вивчення рекомендованих джерел, основної та додаткової літератури, періодичних видань, наукових статей, законодавчих та підзаконних актів, узагальнень судової та іншої практики, джерел-Інтернет. Робота повинна мати творчий, аналітичний, критичний і самостійний характер з тим, щоб забезпечити всебічно і добре обґрунтовані висновки. У той же час не рекомендується давати однозначні відповіді без належних пояснень.

Роль викладача у виконанні студентом КПІЗ зводиться, як правило, до перевірки і оцінювання якості виконання пакету індивідуальних завдань, навиків вирішувати навчальні, практичні та інші пропоновані завдання і юридичні задачі чи тести, рівень розвитку здібностей, порівнювати різні правові елементи окремих сфер господарювання, його інститути, формувати уміння зробити доповідь або повідомлення по запропонованій темі на семінарському занятті, уміння користуватися термінологією, юридичною енциклопедією тощо.

Невиконання вищенаведених вимог є підставою для повернення КПІЗ студенту на доопрацювання для уточнення окремих положень та/чи висновків. Після відповідних доробок робота може бути подана для повторної перевірки і остаточної оцінки викладача.

Виконання індивідуального завдання є обов’язковим для кожного студента, який вивчає «Податкове право» рівень виконання якого оцінюється за 100-бальною шкалою відповідно до вагового коефіцієнта як окремий заліковий модуль.

КПІЗ включає в себе систему як теоретичних завдань, так і завдання творчого характеру по окремих темах, що входять в Програму курсу «Податкове право», які реалізуються студентами у позааудиторний час, але під методичним і організаційним керівництвом викладача. Обсяг і види КПІЗ визначається викладачем і доводиться до відома студентів протягом двох тижнів навчання.

Студенту може бути запропоновано наступні види КПІЗ:

  1. Підготовка презентацій на запропоновані теми.

  2. Написання наукових повідомлень на теми, пов’язані із програмою дисципліни.

  3. Складання схем, таблиць, кросвордів, тестів тощо обсяг, складність і зміст яких можуть варіюватися самим студентом.

  4. Написання наукової статті, її тез чи постановка правової проблематики та шляхи її вирішення, проблеми-дискусії, зміст яких визначаються відповідно до інтересів студента.

  5. Розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї.

  6. Розв’язування практичного завдання (задачі).

Усі види КПІЗ можуть виконуватись у бібліотеці, навчальних кабінетах і лабораторіях, комп’ютерних класах, а також в домашніх умовах.

ВАРІАНТ 1.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Теоретико-правові засади податкового права.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем відповідальності за порушення податкових норм.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правова характеристика податкової системи України.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 2.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання податкової системи.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем оподаткування нерезидентів в Україні.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правовий статус платника податку.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 3.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правова природа податку.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем справляння місцевих податків і зборів.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Фізичні особи як платники податків.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 4.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання основних елементів податкового механізму.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем штрафних санкцій (штрафів) у податковому праві.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Податковий статус юридичних осіб.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 5.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання додаткових елементів податкового механізму.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем розстрочення та відстрочення податкових зобов’язань.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Поняття та види податкових пільг.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 6.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правовий статус податкових органів України.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем оподаткування в офшорних зонах.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Система органів державної податкової служби в Україні.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 7.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Податковий контроль.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем оподаткування в спеціальних економічних зонах.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Державні податкові інспекції, їх права та обов’язки.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 8.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Відповідальність за порушення податкового законодавства.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблемних аспектів, що виникають при проведенні податкових перевірок.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Податкова міліція: структура, права та обов’язки.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 9.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання непрямого оподаткування в Україні.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем реалізації прав податкових органів в процесі перевірки.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Види відповідальності за порушення податкових норм.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення

ВАРІАНТ 10.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання прямого оподаткування в Україні.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем правового змісту та порядку складання акту перевірки.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Пеня в податковому праві.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 11.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Загальнодержавні податки та збори в Україні.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем вилучення документів податковими органами.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Адміністративна відповідальність за податкові правопорушення: підстави та порядок притягнення.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 12.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання місцевих податків і зборів.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем порядку сплати мита.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Фінансова відповідальність за податкові правопорушення.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 13.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Спеціальні податкові режими.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем правового змісту податкової застави.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Мито та його види.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 14.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Усунення подвійного оподаткування.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем реєстрації платників податків.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Види ставок податку та їх регулювання.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 15.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Досвід зарубіжних країн з питань оподаткування та контролю за справлянням податків.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем правової природи податкового обов’язку.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Перевірка як форма податкового контролю.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 16.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Теоретико-правові засади податкового права.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем представництва в податковому праві.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Права та обов’язки платника податку.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 17.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання податкової системи.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблемних аспектів щодо підстав притягнення до відповідальності за порушення податкового законодавства.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Функції і принципи податку.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 18.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правова природа податку.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблемних аспектів щодо підстав та порядку проведення податкових перевірок.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Податкове правопорушення.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 19.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання основних елементів податкового механізму.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблемних засад щодо підстав та порядку застосування штрафних (фінансових) санкцій та пені.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Кримінальна відповідальність за податкові правопорушення.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 20.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання додаткових елементів податкового механізму.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем фінансової відповідальності за порушення податкового законодавства.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Податкова застава: підстави виникнення та порядок реалізації.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 21.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правовий статус податкових органів України.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем обчислення строків в податковому праві.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правова характеристика загальнодержавних зборів.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 22.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Податковий контроль.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем порядку і строків здачі податкових декларацій.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правові аспекти фіксованого сільськогосподарського податку.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 23.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Відповідальність за порушення податкового законодавства.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем надання податкових преференцій.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Адміністративна відповідальність за податкові правопорушення.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення

ВАРІАНТ 24.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання непрямого оподаткування в Україні.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем правового статусу податкових органів.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правова характеристика спеціальних податкових режимів.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення

ВАРІАНТ 25.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання прямого оподаткування в Україні.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем усунення подвійного оподаткування.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правова характеристика загальнодержавних податків та зборів.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 26.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Загальнодержавні податки та збори в Україні.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем правового регулювання податку на додану вартість.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правова характеристика акцизного податку.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 27.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Правове регулювання місцевих податків і зборів.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем оподаткування доходів від підприємницької діяльності.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правова характеристика податку на доходи фізичних осіб.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 28.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Спеціальні податкові режими.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем правового регулювання єдиного податку.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правова характеристика податку на прибуток підприємств.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 29.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Усунення подвійного оподаткування.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем розвитку податкового законодавства.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правове регулювання непрямого оподаткування в Україні.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

ВАРІАНТ 30.

Завдання 1.

Підготуйте презентацію: Досвід зарубіжних країн з питань оподаткування та контролю за справлянням податків.

При виконанні даного завдання слід створити презентацію на задану тематику, використовуючи програму Microsoft PowerPoint.

Завдання 2.

Проведіть розгорнуте конспектування наукових статей з критичними коментарями і аргументованою оцінкою їх основних положень і/чи головної ідеї з проблем уникнення подвійного оподаткування на міжнародному рівні.

Завдання 3.

Тема наукового повідомлення: Правове регулювання прямого оподаткування в Україні.

При виконанні даного завдання слід охарактеризувати положення наукової та навчальної літератури, а також додати ксерокопії наукових статей, використаних при написанні наукового повідомлення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]