Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РМ резервы.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
26.22 Кб
Скачать

4. Облік забезпечень інших витрат і платежів

Облік коштів для реалізації програми пенсійного забезпечення ведеться на субрахунку 472 "Додаткове пенсійне забезпечення".

Додаткове пенсійне забезпечення — рахунок бухгалтерського обліку резервів на додаткове (недержавне) пенсійне забезпечення працівників, що створюються за рахунок власних коштів підприємства (або за рахунок заробітної плати найманих працівників на підставі заяв від їх імені).

На субрахунку 474 "Забезпечення інших витрат і платежів" ведеться облік забезпечення наступних витрат, що не знайшли відображення на інших субрахунках рахунку 47 "Забезпечення майбутніх витрат і платежів".

Забезпечення для відшкодування витрат на реструктуризацію створюється у випадку наявності затвердженого керівництвом підприємства плану реструктуризації з конкретними заходами, термінами їх виконання та сумою витрат, які будуть понесені після початку реалізації цього плану.

Обтяжливий контракт - контракт, витрати (яких не можна уникнути) на виконання якого перевищують очікувані економічні вигоди від цього контракту.

На субрахунку 475 "Забезпечення призового фонду (резерв виплат)" ведеться облік забезпечення призового фонду (резерв виплат).

На субрахунку 476 "Резерв на виплату джек-поту, не забезпеченого сплатою участі у лотереї" ведеться облік резервів на виплату джек-поту, не забезпеченого сплатою участі у лотереї.

На субрахунку 477 "Забезпечення матеріального заохочення" ведеться облік забезпечень матеріального заохочення працівників. Створення забезпечення на матеріальне заохочення працівників здійснюється за дебетом рахунків обліку витрат операційної діяльності і кредитом субрахунку 477 "Забезпечення матеріального заохочення".

За кредитом субрахунку 478 "Забезпечення відновлення земельних ділянок" ведеться облік створення за обґрунтованим розрахунком забезпечення на демонтаж, переміщення об'єкта основних засобів та приведення земельної ділянки, на якій він розташований, у стан, придатний для подальшого використання (зокрема на передбачену законодавством рекультивацію порушених земель), за дебетом субрахунку відображається використання створеного забезпечення на здійснювані роботи з демонтажу, переміщення об'єкта основних засобів, рекультивації порушених земель.

Аналітичний облік забезпечень майбутніх витрат і платежів ведеться за їх видами, напрямами формування й використання.

5. Облік цільового фінансування та цільових надходжень

Цільове фінансування та цільові надходження - кошти, що отримуються підприємством на суворо визначені цілі: утримання дитячих установ, підготовку кадрів, науково-дослідні роботи тощо. Таке фінансування здійснюється за рахунок асигнувань з бюджету; внесків батьків; плати за навчання; прибутку, що залишається в розпорядженні; коштів, отриманих від інших підприємств тощо.

Фонди цільового фінансування та цільових надходжень формуються за рахунок зовнішніх цільових надходжень. Кошти цільового фінансування і цільових надходжень витрачаються у суворій відповідності до встановлених кошторисів. Забороняється використання цільових коштів не за призначенням та спрямування інших коштів на потреби, фінансування яких повинно здійснюватись тільки за рахунок цільових джерел.

У випадку нецільового використання таких коштів певні особи несуть відповідальність з усіма наслідками, що випливають, і в такому разі кошти підлягають поверненню тим, хто їх вносив.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]