Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pl Sem PODNZ FV.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
526.85 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КАФЕДРА ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН

ПРИТУЛА Г.П.

ПЛАНИ

СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ З КУРСУ

«ПРАВОВІ ОСНОВИ ДІЯЛЬНОСТІ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ РІЗНОГО ТИПУ»

Для студентів факультету фізичного виховання

спеціальності „Фізичне виховання”.

Чернігів

2011

г

Укладач старший викладач Г.П.ПРИТУЛА

Затверджено кафедрою правових дисциплін

Протокол № ___від ___ __________ 2011 р.

Завідувач кафедри________О.П.Віхров

І. АНОТАЦІЯ

Формування правового освітянського поля – одне з найбільш актуальних завдань функціонування, розвитку та реформування цієї галузі в трансформаційний період. Досконалість і повнота законодавчої бази у сфері освіти є першою необхідною умовою як формування та реалізації самої державної освітньої політики, так і забезпечення можливості ефективного функціонування системи освіти. Основні завдання щодо її розбудови і докорінного оновлення визначені Законом України «Про освіту», Указом Президента України «Про основні напрями реформування вищої освіти в Україні», національною програмою «Освіта» (Україна ХХІ століття) іншими документами.

Державна політика в цій галузі спрямована на досягнення українською освітою сучасного світового рівня, відродження і подальший розвиток національних науково-освітніх традицій, оновлення змісту, форм і методів навчання, примноження інтелектуального потенціалу суспільства.

«Розбудова системи освіти, її докорінне реформування, - наголошується в національній програмі «Освіта» (Україна ХХІ століття), - мають стати основою відтворення інтелектуального, духовного потенціалу народу, виходу вітчизняної науки, техніки і культури на світовий рівень, національне відродження, становлення державності та демократизації суспільства в Україні».

Здійснення цих стратегічних накреслень значною мірою залежить від стану нормативно-правової бази освіти, яка має бути надійним підґрунтям і системою орієнтирів у практичній діяльності навчальних закладів освіти, їх керівників, усіх учасників навчального процесу.

Завдання навчального курсу «Правові основи діяльності навчальних закладів різного типу» полягає в тому, щоб зміст і вимоги законодавчих та нормативно-правових актів у сфері освіти були засвоєні кожним майбутнім освітянином, учасником навчального процесу, взяті за нормативну основу при здійсненні організації й управління діяльності навчальних закладів освіти, їх структурних підрозділів.

Іі. Розподіл навчального часу

Семестр

Всього

Розподіл за семестрами та видами занять

Семестрова атестація

Лекції

Практичні заняття

Семінари

Контрольні роботи

Самостійна робота

Всього

У т.ч. на виконання індивідуальних семестрових завдань

10

90

10

24

56

14

Залік

Всього

90

10

24

56

14

Ііі. Мета, завдання і опис курсу

3.1. Мета курсу – Формування у студентів знань та вмінь орієнтації в правовому полі вищої школи України в перспективі його інтеграції в європейський освітній процес, основ практичного використання правових засад організації і управління навчальним процесом ВНЗ в Україні.

3.2. Основним завданням дисципліни «Правові основи вищої школи» є формування у студентів відповідних знань, умінь та навичок щодо володіння і застосування в навчальній і професійній діяльності основних положень законодавчих і нормативно-правових актів України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]