Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
паломництво.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.07.2019
Размер:
110.23 Кб
Скачать

Висновок

Паломництво- це ходіння або подорож до святих місць з чітко визначеними культовими цілями. Зародження паломництва пов'язані з формуванням в світі основних релігійних течій.

Паломництво в тій чи іншій формі прийнято практично у всіх релігіях і язичницьких культах. В даний час паломники широко користуються послугами туристичної індустрії. Паломницькі тури на відміну від релігійно-пізнавальних турів або культурно-історичних, несуть певним віруванням сенс здійснення обряду, а не лише пізнавальні цілі.

Релігійний туризм (паломництво) є одним із самих старих видів туризму. Паломництво, як і туризм взагалі, буває внутрішнім (у межах окремої країни).

У нашій країні релігійний туризм в даний час недостатньо розвинений. Збережені до наших днів культові споруди можуть служити важливими об'єктами релігійного туризму і паломництва в сучасній Україні. Серед них є пам'ятники різних епох, починаючи з XII - XIII ст. і закінчуючи XIX ст.,що відображають всю історію української культури.

Місто Київ неможливо уявити без Києво – Печерської лаври, адже вона є невід’ємною частиною його історії. Тут трудився літописець Нестір, тут також творили староруські художники Олімпій і Григорій.

Зараз територія Києво-Печерської лаври є історико-культурним заповідником, де демонструються унікальні пам’ятки архітектури та проводяться культурно-освітні заходи.

Список використаної літератури:

  1. Жданов Н.С. Паломницький туризм - проти за і. - Турист. 2003 рік. № 6.

  2. Прокопенко, Т А Релігійний туризм і його місце в системі туристичної діяльності / ТА Прокопенко, Д В Максимов / / Матеріали другого інтернаціональної науково-практичної конференції г Сочі, 16-19 травня 2006 р "Труднощі, інноваційні підходи та перспективи розвитку промисловості туризму ", СГУТіКД – Сочі, 2006 – з 225-230

  3. http://ru.wikipedia.

  4. http://k2k.org.ua/index.php/uk/tukr-menu/turcerkvamenu/kyivlavra

  5. http://www.thisisukraine.org/index.php/ru/what-to-see/cherkvy/427-blizhni-pecheri-kivopecherskoi-lavri.html

  6. http://www.thisisukraine.org/index.php/uk/what-to-see/cherkvy/428-dalni-pecheri.html