Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовой раздел 1-4.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.07.2019
Размер:
617.47 Кб
Скачать

6.1.2 Обґрунтування вибору технологічного процесу

Технологічний процес складається з дій, пов'язаних з послідовною заміною форм або стану матеріалу. Технологічний процес ділиться на операції. Для розробки технологічного процесу необхідні:

- складальні креслення;

- принципові схеми;

- монтажні схеми;

- специфікації;

- технічні умови;

- дані про наявне устаткування і його планування;

- виробничий план випуску виробів.

Впроваджений у виробництво технологічний процес повинен бути найбільш економічним з усіх можливих варіантів.

Оптимальним буде такий технологічний процес, у якому використовуються прогресивні прийоми роботи, високопродуктивне устаткування, технологічна оснастка і засоби контролю, типові і нормалізовані технологічні процеси.

Для прискорення технологічного підготування виробництва до випуску нових виробів і зменшення витрат на підготування застосовують типові технологічні процеси. Типізація технологічних процесів полягає у виборі з усього різноманіття чинних технологічних процесів найбільш продуктивного і рентабельного.

Застосовуємо технологічний процес з такими операціями, які відносяться вже до конвеєрного виробництва, тобто до збірки та монтажу плати:

а) електромонтажна, при якій виконують установку виводів ЕРЕ і мікросхем в металізовані отвори друкованої плати відповідно до креслення. ЕРЕ і мікросхеми встановлюються по одну сторону плати завдяки чому можливо застосовувати груповий спосіб пайки;

б) пайка хвилею припою, при якій провідники, ЕРЕ і мікросхеми з'єднуються між собою сплавами;

в) контроль;

г) допайка елементів;

д) нанесення лаку на плату;

е) остаточний контроль усієї плати.

6.1.3 Розробка маршрутної технології

Основними документами при розробці технологічних процесів є маршрутні карти. В них вказуються структура технологічного процесу і його виконання, послідовність операцій, режими роботи використаного устаткування, технологічна оснастка, порядок монтажу, методи регулювання та контролю.

Маршрутні карти визначають послідовність проходження оброблюваної одиниці (деталі, блоку, виробу) по операціях і містять опис всіх операцій без виділення кожної операції окремим документом.

Висновок

В даному дипломному проекті був розроблений контрольний пристрій на схемі контролю з використанням кода Хемінга. В результаті проведення роботи були розроблені:

- креслення друкованої плати КІСТ.467613.001;

- збіркове креслення плати контролю з кодом Хемінга КІСТ.467613.001СБ.

Були проведені наступні розрахунки:

- конструктивний розрахунок;

- розрахунок технологічності виготовлення виробу;

- розрахунок надійності.

Виходячи з даних розрахунків можна зробити висновок, що цей блок контролю з використанням кода Хемінга зручний в експлуатації, налагодженні та ремонті, тривалий у використанні та відповідає всім вимогам, що пред’явлені до блоку контролю з використанням кода Хемінга.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]