Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagot_Laba#4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.07.2019
Размер:
641.02 Кб
Скачать
  1. Друкування робочих листків і книг

Друкування робочих листків, що вміщуються на одній сторінці, наприклад розмірами А4, можна виконати, ско­риставшись кнопкою із зображенням принтера (на стандартній панелі інструментів). Перед початком друкування користувачеві зали­шається тільки пересвідчитися, чи відповідають настройки його принтера необхідним (за командою “Файл-Печать”).

У вікні «Печать» задають наступні параметри друку:

  • тип принтера, що використовується;

  • тип об'єкта друку (діапазон, листок або вся книга);

  • число копій і режим їх розбирання;

  • порядок друкування сторінок (всі сторін­ки або сторінки з номера N1 по номер N2).

Інші параметри друку встановлюють за командою “Свойства...”, яка активізує однойменне діалогове вікно з трьома опціями-вкладками: «Бумага», «Графика» та «Параметры устройства».

З вікна «Печать» можливий перехід у режим попереднього перегляду за командою «Просмотр».

Попередній перегляд проводиться перед друкуванням документа-файла з метою ознайомлення з результатом його друку на па­пері. Перехід до режиму попереднього перегляду відбу­вається за командою “Файл–Предварительный просмотр”, клацанням лівого клавішею миші на кнопці-піктограмі з “лінзою” або натисненням на клавіші <Ctrl+F2>.

Засобами вікна попереднього перегляду можна: перегортати сторінки файла-книги; збільшувати зображення сторінки; активізувати вікно «Печать» і вікно «Параметры страницы»; встановлювати розміри всіх полів сторінки та її колонтитулів; проводити розмічання сторінок, тобто розбиття робочих листків на сторінки; викликати довідки за контекстом.

Настроювання друкарської сторінки. Встановлення параметрів друкарської сторінки здій­снюють у діалоговому вікні «Параметры страницы», яке активізується за командою “Файл–Параметры страницы” або за допомогою кнопки «Страницы» вікна попередньо­го перегляду, і містить чотири опції (варіанти вибору значень параметрів настроювання): «Страница», «Поля», «Колонтитулы» та «Лист».

Організація розриву сторінок в Excel. Друкування великих робочих листків можна оптимізувати, варіюючи кількістю сторінок і масштабом їх друку. Розбиття робочого листка на сторінки виконується системою автоматично або за командою “Вставка–Разрыв станицы”. При цьому межі між сторінками позначаються спеціальним роздільником у вигляді штрихової лінії. Для встановлення горизонтального роздільника сторінок вручну необхідно виділити рядок, над яким він має бути вставлений, і виконати команду “Вставка–Разрыв страницы”. Аналогічно встановлюють вертикальний роздільник сторінок. Вибраний варіант розбиття можна корегувати простим «буксируванням» розмежувальних ліній. При необхідності відмінити примусове розбиття сторінок розмежувальні лінії вилучають за командою “Вставка–Убрать разрывы страниц”, якщо робочий листок був виділений.

Послідовність виконання роботи

  1. Ознайомився з основними принципами роботи з електронними таблицями Microsoft Excel

  2. Створив ексельовський фал з навою «Laba 4»

  3. З лабораторної №3 скопіював таблицю і встави в цей файл

4.створив гістограму показників лічильника ,кВт, за травень та червень

5. Створив графік споживання електро енергій за місяць (середне значення)

6.А також створив кругову діаграму оплати за електроенергію за місяць (середне значення)

9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]