Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Word Лекція 4 Вставка обєктів.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
77.82 Кб
Скачать

Створення текстових ефектів з використанням WordArt

Для створення фігурного тексту призначена кнопка Додати об'єкт WordArt на панелі інструментів Малювання. Існує можливість додати до тексту тінь, нахиляти, обертати і розтягувати його, а також вписати в одну із стандартних форм. Оскільки фігурний текст є графічним об'єктом, для його зміни — наприклад, додавання заливки, можна використовувати кнопки панелі малювання.

Фігурний текст є графічним об'єктом, а не текстом, тому не відображається на екрані в режимі структури. Також неможливо виконати перевірку орфографії фігурного тексту.

Додавання фігурного тексту виконується таким чином:

1) На панелі інструментів Малювання вибрати кнопку Додати об'єкт WordArt .

2) Вибрати потрібний текстовий ефект, а потім натиснути кнопку OK.

3) Ввести текст, який необхідно форматувати, в діалогове вікно Зміна тексту WordArt, вибрати необхідні параметри, а потім натиснути кнопку OK.

4)Для зміни фігурного тексту використовувати кнопки на панелях інструментів WordArt і Малювання.

Застосування редактора формул в документах

Додаток Equation Editor дає можливість формувати математичні формули. Математичні об'єкти вводяться в текст і редагуються безпосередньо в ньому або в спеціальному вікні редактора.

Порядок введення формул в текст документа.

Для вставки нової формули в текст, починаючи з позиції курсору, використовується команда Вставка>Объект. У діалоговому вікні Вставка об'єкту слід вибрати Microsoft Equation(версія) При цьому вікно Microsoft Word відображатиме:

  • видозмінене віконне меню;

  • нову панель інструментів Формула з кнопками-шаблонами різних символів;

  • поле для введення формули.

Другий спосіб виклику редактора за допомогою кнопки (√а) Редактор формул П І Стандартна.

При клацанні на будь-якій з кнопок ПІ Формула розкривається список можливих шаблонів символів. Для введення формули в текст необхідно натиснути на клавішу [Esc] або клацнути в полі документа Word.

Розміщення і редагування діаграм

При створенні діаграми шляхом вибору команди Об'єкт в меню Вставка і подальшому виборі типу об'єкту Діаграма Microsoft Graph(версія), Microsoft Graph відображає діаграму, а також таблицю MS Graph, що містить пов'язані з нею дані. Таблиця MS Graph є зразком, що показує, куди вводити підписи рядків і стовпців і самі дані. Після створення діаграми можна ввести нові дані в таблицю MS Graph, імпортувати дані з текстового файлу, імпортувати лист або діаграму Microsoft Excel або скопіювати дані з іншої програми.

Крім того, можна створити діаграму з таблиці Word або вставити в документ Word діаграму Microsoft Excel.

Створення діаграми

У Microsoft Word вибрати команду Об'єкт в меню Вставка, а потім — вкладку Створення.

Вибрати Діаграму Microsoft Graph із списку Тип об'єкту.

Для розміщення об'єкту в графічному виді, де його можна позиціонувати за допомогою команд меню Малювання на панелі інструментів Малювання, встановіть прапорець Поверх тексту. Для розміщення діаграми в поточному абзаці як звичайного текстового символу зняти прапорець Поверх тексту.

Для заміни зразка даних клацнути| комірку в таблиці, а потім ввести необхідні дані.

Для повернення в Word клацнути документ Word.

Введення даних в таблицю Microsoft Graph

Microsoft Graph резервує перший рядок і стовпець таблиці для тексту, що описує дані, які містяться в цьому рядку або цьому стовпці. В разі крапковій або бульбашковій діаграмі перший рядок або стовпець містять значення.

У текстовому процесорі Word двічі клацнути діаграму, до якої необхідно додати дані. Всі панелі інструментів і меню зміняться на меню і кнопки Microsoft Graph:

  • перейти в таблицю MS Graph.

  • клацнутикомірку, а потім ввести необхідне число або текст.

  • для отримання додаткових відомостей про роботу з таблицею Microsoft Graph вибрати команду Довідка по Microsoft Graph в меню Довідка.

  • при зміні тексту або значень діаграма міняється відповідно до нових даних.