Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практ. роб. з зап. справи 13 школа.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
135.68 Кб
Скачать

Висновки :

Крім естетичної функції, поглинання вуглекислого газу і вироблення кисню, зелені зони, що складаються з деревинно-чагарникової рослинності виконують грунтозахисні, водорегулюючі, кліматоутворюючі, звукоізолюючі, вітрозахисні, пилозахисні функції, поглинають радіоактивні речовини.

Суть водорегулюючої функції полягає в тому, що дощова вода лісовими масивами вбирається як губка і пройшовши через підстилку і грунт очищається і надходить в підземні річки. Вода, що виливається над безлистяними зонами, стікає, викликаючи грязьові потоки, якими змивається грунт і стікає ця вода в річки - річки дрібнішають і забруднюються.

Провівши підрахунки здатності дерев різних видів поглинати пил, сірчаний ангідрид, свинець, вуглекислий газ можна зробити висновок, що найбільша поглинальна здатність пилу на даній ділянці у тополі, потім черемхи, акації, верби та всі інші породи дерев. Поглинальна здатність сірчаного ангідриду найкраща також у тополі, потім черемхи, акації, верби та інших дерев на даній ділянці. Це зумовлено кількістю дерев даного виду та діаметром їх стовбурів.