Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rabochaya_programma_po_EPDiTEOP.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

Зміст курсу

Вступ.

Тема 1. Введення до курсу ТЕОП. Поняття проект, інноваційний проект, учасники проекту (“ініціатор, замовник, інвестор, керівник, контрактер”) реалізація проекту, проектна документація. Загальна структура і розділи проектної документації. Поняття “Технічне завдання на проектування” (ТЗ), його зміст. Значення ТЗ для юридичного оформлення прав та обов’язків сторін – учасників проекту. Поняття “мінімальний гарантований збут”.

Тема 2. Зміст розділів проекту, та їх призначення. Друкована та графічна частина проекту. Вимоги до проектної документації у цілому, та по розділам зокрема. Взаємозв’язок розділів проектної документації. Використання проектної документації для контролю діяльності існуючого виробничого підприємства. Експрес - аналіз достовірності проектної документації. Інноваційне проектування і вимоги до нього з точки зору діючого законодавства. Терміни інноваційного проектування. Особливості мінімізації ризику при аналізі достовірності технічної документації інноваційного проекту.

Тема 3. ТЕО як завершальна частина проектної документації. Використання даних ТЗ і розділів проектної документації для розрахунку та написання ТЕО. Форми ТЕО, їх призначення. Принципи створення розділів СТЕО. Експрес – аналіз достовірності похідних даних ТЕО на підставі даних розділів проекту.

Тема 4. Динамічна форма ТЕО та її призначення. Похідні дані для створення динамічної форми ТЕО. Алгоритм розрахунку (з урахуванням граничних умов) динамічного ТЕО для запиту на кредитування проекту, з урахуванням діючого податкового законодавства (схем оптимізації оподаткування) та існуючих вимог щодо застави. Таблична форма динамічного ТЕО. Використання існуючого стандартного програмного забезпечення для розрахунку реального графіку повернення кредиту та плати за нього.

Критерії оцінки поточного контролю - письмова відповідь на міні - питання (5 балів).

Критерії оцінки контрольної роботи - робота складається з одного теоретичного запитання по складу проектної документації (15 балів) та питання з вимогами аналітичного висновку (експрес-аналіз) щодо методики оцінки рівня достовірності розділу проектної документації (20 балів). Усього - 35 балів.

Критерії оцінки письмової розрахункової роботи - наявність трьох форм розрахунку у табличній формі (15 балів) та вміння пояснити (захистити) наведені розрахунки (30 балів). Усього - 45 балів.

Тематика практичних занять.

1. Заняття 1. Поняття проекту, термінологія. Технічне завдання на проектування (2 години).

  1. Термінологія, використана у курсі. Поняття: проект, інноваційний проект, учасники проекту, реалізація проекту, проектна документація. Законодавчі нюанси термінології.

  2. Технічне завдання, обов’язкові розділи технічного завдання, їх значення.

  3. Розділи проектної документації.

Рекомендована література : 1,2, 8-10.

Форма контролю - поточний контроль - 5 балів.

2. Заняття 2. Частина 1. Проектна документація проекту (інноваційного проекту). Експрес – аналіз достовірності розділів проектної документації (2 години).

  1. Анотація, зміст, огляд літератури, список літератури.

  2. Матеріальний та енергетичний баланс, значення та вимоги до них. Експрес –аналіз цих розділі. Можливості використання розділів для контролю реалізованого проекту.

  3. Спеціалізовані розділи документації (науково – інженерно обґрунтування, розрахунок технологічних вузлів, обладнання), можливість їх використання для експрес – аналізу проектної документації.

  4. Економічне обґрунтування вибору обладнання, поняття “вузьке місце проекту”.

Рекомендована література: 3,7,10.

Форма контролю - поточний контроль - 5 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]