Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА_КУРСОВОЇ РОБОТИ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
87.04 Кб
Скачать

Орієнтовна структура курсової роботи

Курсова робота пишеться 14 шрифтом Times New Roman, інтервал – 1,5, поля: верхнє, нижнє, праве – 2 см, ліве – 3 см.

Курсова робота по кожній темі включає наступні розділи:

Титульний аркуш

ВСТУП. Мета і задачі проекту (1-2 с)

НАЗВА ПЕРШОГО РОЗДІЛУ

  1. Теоретична частина (10-12 с)

1.1. Теоретичне питання щодо проблеми

1.2. Сучасний стан досліджуваної проблеми

НАЗВА ДРУГОГО РОЗДІЛУ

  1. Аналітична частина (15-17с)

2.1. Коротка характеристика (...) (повна назва об’єкту дослідження)

2.2. Короткий аналіз економічного і фінансового становища (...) за ...рік (півріччя)

    1. Пропозиції для досягнення мети проекту Висновки (1-2с)

НАЗА ТРЕТЬОГО РОЗДІЛУ

Перелік зносків (1-2с)

У плані більшості тем розділи та формулюються однаково і є загальними.

Методичні вказівки до виконання розділів курсової роботи

1. Вступ. Мета і задачі роботи

Приступати до викладу цього розділу роботи рекомендується після завершення всієї роботи над роботою.

У вступі розкривається суть проблеми, обґрунтовується актуальність і практичне значення теми, а потім чітко формулюється мета роботи і основні задачі, які потрібно вирішити для її досягнення. Важливо, щоб цей розділ відповідав розділу "Висновки". Слід представити повну назву об'єкта дослідження, виділити предмет, а також указати, які методи дослідження будуть використані.

2. Теоретична частина

Теоретична частина містить два питання.

Перше питання – суто теоретичне. Тут розглядаються загальні теоретичні обґрунтування досліджуваної проблеми: суть, значення, класифікаційні характеристики, еволюція розвитку, сучасні тенденції, можливі методичні прийоми до розв'язання проблеми, надається порівняння різних точок зору дослідників тощо. При викладанні питання доцільно ілюструвати текст графічно-табличними матеріалами-схемами, графіками, таблицями, діаграмами тощо.

Інформаційною базою цього підрозділу служать вітчизняні та закордонні літературні видання, опубліковані статистичні дослідницькі матеріали спеціалістів. У тексті обов'язкові посилання на усі використані літературні джерела. Теоретична частина викладається студентом як можна просто і стисло.

Слід попередити, що конспект лекцій, методичні вказівки до курсової роботи та учбові посібники літературними джерелами не являються і тому у список використаної літератури у курсовому проекті не включаються.

Друге питання - дослідницьке. Розроблюючи дослідницьке питання до проблеми (обраного предмету), необхідно залучити методичні підходи, розглянуті у теоретичному питанні. Тому тут насамперед слід детально обґрунтувати обрані у даному проекті методи дослідження, включаючи засоби безпосереднього спостереження. По можливості текст доцільно ілюструвати документами, наведеними у додатках. Усі розрахунки, моделі, матеріали таблиць, графічні ілюстрації тощо обов'язково супроводжувати стислим описом та висновками, які вказують на недоліки, помилки в управлінні, невикористані резерви тощо.

3. Аналітична частина

По кожній темі аналітична частина роботи включає три питання. Потрібно звернути увагу, що не можна підміняти характеристику фірми її описом. Аналіз стану фірми по показникам її діяльності бажано показати в динаміці і з критичних позицій з тим, щоб виявити недоліки її функціонування. Основні результати діяльності фірми слід навести у формі узагальненої таблиці, можливо використання ПЕОМ. Розділ повинен завершуватися короткими висновками.

Трете питання - пропозиційне. Спираючись на висновки, зроблені у п. 2.2 та напрямку дослідження, тут формулюються пропозиції щодо удосконалення предмету дослідження: "З метою __________________ в курсовій роботі пропонується _____________________ ".

Кожна пропозиція потребує детального обґрунтування, відповідних розрахунків, використання нормативного матеріалу, законодавчих актів України, передового досвіду зарубіжних та вітчизняних фірм тощо. Пропозиції можуть бути найсміливішими, але реальними для обраного об'єкта. При цьому слід пояснити, з яких умов дана пропозиція може бути реалізована, доцільно надати етапи її впровадження, виходячи з сучасного стану розвитку об'єкта.

Ураховуючи складність питань з управління, не слід прагнути до значного числа пропозицій. Можна надати одну-дві пропозиції. Сформульована пропозиція, належно розроблена, повинна бути завершена конкретним результатом: проектною схемою, графічною чи економіко-математичною моделлю, проектними показниками діяльності, запропонованою документацією функціонування тощо.