Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
275.97 Кб
Скачать

1.3.6. Телефонізація, радіофікація

Телефонізація передбачена від розподільчої коробки КРТП, ввімкненої в мережу міста у відповідності до виданих технічних умов.

Проектом передбачено прокладання кабелю ТПП 100х2х0,4 по існуючій та заново збудованій телефонній каналізації.

Радіофікація данного будинку проводиться шляхом побудови радіофідера напругою 240 В із встановленням на даху будинку радіотрубостійок.

1.3.7. Газифікація

Газопостачання проводиться від місцевого газопроводу високого тиску згідно виданих технічних умов власників мереж. Виконується газопостачання з

металевих водо- газопровідних труб 15 мм­ – внутрішня мережа і­ 50 мм - підвідна.

На підводках до газових приладів встановлюються крани. Для обліку витрат газу встановлюється лічильник.

Трубопроводи зовнішньої та внутрішньої системи газопостачання монтуються із сталевих електрозварювальних труб по ГОСТ 10704-91*.

1.3.8. Заходи по пожежній безпеці.

Будівля відноситься до ІІ ступеня вогнестійкості (ДБН В.1.1-7-2002, таб4).

Всі приміщення в підвалі виділено перегородками 1-го типу з мінімальною межею вогнестійкості ЕІ 45 (відповідно табл.1 ДБН В.1.1-7-2002).

Для димовидалення з теппідпілля в житловому будинку передбачено влаштування трьох світлових приямків. Для евакуаціїх з техпідпілля передбачено вихід безпосередньо назовні по зовнішніх сходах у відповідності до вимог ДБН В.2.2-15-2005.

Вихід на покрівлю будинку передбачено з технічного поверху по стрімянці через люк з межею вогнестійкості ЕІ 30.

З кожної квартири з 3 по 9 поверхи передбачено два евакуаційних виходи, один – на сходову клітку, другий – на лоджію з глухим простінком шириною не менше 1.2м між торцем площадки та глухим простінком між торцем площадки та дверима, які ведуть на лоджію. Глибина лоджії 1.5мм. Висота огороджій 1.2м.

    1. Будівельна фізика.

Експлуатаційні якості будівлі визначаються не тільки розмірами і об’ємами приміщень, їх оздобленням і ступенем обладнання інженерними і санітарно-технічними засобами, але і конструкцією огороджень, які захищають приміщення від холоду (або сонячної радіації), опадів і інших зовнішніх впливів. Розділяючи два середовища з різною температурою, тиском повітря, вологістю, силою шуму огородження перешкоджають проникненню повітря, вологи, звуку і світла.

Основними із фізичних процесів є: будівельна теплотехніка (теплопередача, вологісний режим, повітропроникнення), будівельна світлотехніка (природнє і штучне освітлення приміщення, інсоляція і сонячна радіація), будівельна акустика (звукоізоляція і акустика приміщень).

Основними теплотехнічними вимогами які пред’являються до зовнішніх огороджуючих конструкцій (стіни, покриття) є: потрібний опір теплопередачі, повітронепроникність, а також нормальний вологісний режим. Враховуючи ці вимоги розробляємо конструкції огородження, які забезпечують необхідну довговічність і високі експлуатаційні якості.