Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робоча ІН-29 - .doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний педагогічний університет

імені В.Г.Короленка

Факультет філології та журналістики

Кафедра романо-германської філології

ЗАТВЕРДЖУЮ

Голова вченої ради факультету філології та журналістики ___________________________________

(____________________)

«___»________________201 р.

УХВАЛЕНО

на засіданні кафедри романо-германської філології

_____________2011 року, протокол №

Завідувач кафедри ________________

(В.В.Кононенко)

Робоча програма навчальної дисципліни

Практичний курс першої іноземної мови (німецької)

Освітньо-кваліфікаційний рівень: бакалавр

Галузь знань: 0203 Гуманітарні науки

Напрям підготовки: 6.020303 Філологія. Мова та література (німецька)

Курс навчання: ІІ. Семестри: 3-й та 4-й

Укладачвикладач Колпакова Юлія В’ячеславівна

Полтава − 2011

Практичний курс першої іноземної мови (німецької)

Робоча програма навчальної дисципліни. — Полтава, 2011.

Укладач програми: викладач Колпакова Юлія В’ячеславівна

Робоча програма з дисципліни «Практичний курс першої іноземної мови (німецької)» призначена для студентів другого курсу відділення іноземних мов факультету філології та журналістики, які вивчають німецьку мову як першу іноземну. Програма розроблена з урахуванням основних вимог кредитно-модульної системи навчання.

Рецензенти:

Тупиця Ю.О., доцент кафедри філологічних дисциплін Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г.Короленка

Воскобойник В.І., кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов Полтавського університету економіки і торгівлі

Робоча програма з навчальної дисципліни «Практичний курс першої іноземної мови (німецької)» розроблена на основі навчальної програми з дисципліни «Практичний курс першої іноземної мови (німецької)» (Затверджено вченою радою Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. Протокол №7 від 31.01.2011 року)

1. Загальні положення.

1.1. Мета вивчення дисципліни

Навчальна дисципліна «Практичний курс німецької мови (перша іноземна мова)» на другому курсі іноземного відділення факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка має на меті удосконалення та подальший розвиток рівня знань та ступеня розвитку мовленнєвих умінь студента, здобутих ним за перший рік навчання та є логічним продовженням курсу першого року навчання. На другому курсі студенти вивчають інтегрований курс німецької мови (практика мови і практична граматика). У рамках курсу проходить вивчення нових та повторення знайомих зі школи граматичних та лексичних явищ. Вивчаючи дану дисципліну, студенти повинні оволодіти уміннями та навичками читання і розуміння художньої літератури іноземною мовою, що пропонується у частині курсу «Домашнє читання». Завдяки вивченню цієї дисципліни студенти готуються до фахового вивчення спеціальності «Германістика». Практичні знання та уміння реалізуються на фонетичному, лексичному, фразеологічному, синтаксичному та стилістичному рівнях.