Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция_6_часть_2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
185.34 Кб
Скачать

Паперові і електронні прототипи

Не завжди для вирішення невизначеностей в вимогах потрібний прототип у вигляді виконуваного коду. Паперовий прототип (низькоякісний) – дешевий і низько технологічний спосіб з’ясувати, як може виглядати деякий фрагмент системи. Паперові п допомагають встановити, чи дійсно користувачі і розробники однаково розуміють вимоги. Схожий метод «раскадровка» показує пропонує мий інтерфейс користувача, без залучення користувачів до роботи. (Тут людина грає роль комп’ютера. Вона ініціює дії, промовляючи в слух, що збирається робити в конкретному екрані (наприклад, при виборі меню).

Яким би досконалими не були інструменти прототипування, накиди (наброски) екранів на папері робити швидше. Паперове п прискорює кожний цикл, а це – ключовий фактор успіху. Це відмінний метод уточнення вимог для проектування деталізованих інтерфейсів користувачів, створення еволюційних прототипів або традиційного проектування і конструювання.

Перед тим як створювати прототип потрібно вирішити чи буде він частиною продукту, що випускається чи з ним не буде проведено більше ніяких дій.

Електронний прототип (electronic prototype) заснований на використанні мов програмування високого рівня абстракції, таких як Java, Perl, Python, Haskell і т.п.

Розкадровка

Розкадровка (storyboard) - це логічний та концептуальний опис функціональних можливостей системи для певного сценарію, включаючи необхідну взаємодію між системою та її користувачами. В якості інструментальних засобів розкадровки вимог використовуються Microsoft Word, Microsoft Visio, Microsoft PowerPoint, IBM Rational Requirements Composer, Expression Blend SketchFlow.

Розкадровки ділять на три типи:

пасивні розкадровки, у вигляді історії, розказаної користувачеві. Вона включає схеми копії екранів, презентації PowerPoint і форми вихідної інформації т.п. Аналітик грає роль системи, яка зводиться до розповіді користувачеві про те, як буде працювати система;

активні розкадровки використовують засоби анімації або автоматизації. Наприклад, за допомогою автоматичного показу слайдів, анімації, фільмів. Застосовуються для показу типової поведінки системи;

інтерактивні розкадровки, що дозволяють користувачеві отримати досвід роботи з системою. Даний тип розкадровки являє собою електронний одноразовий горизонтальний прототип.