Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posibnic.rtf
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
2.73 Mб
Скачать

3.2.5. Запити

Пункт меню Нормативы/Запросы дає можливість одержати інформацію про введені нормативи у формі звітів.

Пункт Нормативы/ Запросы/ Структура объекта учета формує звіт про структуру виробу і показує дерево входження у виріб напівфабрикатів (вузлів, модулів) і деталей (у тому числі покупних). Перед формуванням звіту потрібно вибрати виріб зі списку.

Пункт Нормативы/Запросы/Входимость объектов в изделие видає звіт про повне входження об’єктів (напівфабрикатів, деталей і матеріалів) у виріб на всіх рівнях його структури. Перед формуванням звіту необхідно вибрати виріб зі списку.

Пункт Нормативы/Запросы/Состав объекта учета показує перелік і кількість об’єктів обліку, які входять у виріб на першому рівні входження.

Пункт Нормативы/ Запросы/Входимость объекта учета показує, при виробництві яких виробів, напівфабрикатів або деталей використовується даний об’єкт обліку.

Пункт Нормативы/Запросы/Пооперационный маршрут формує звіт про послідовність технологічних операцій у процесі виготовлення виробу.

Пункт Нормативы/Запросы/Потребности на одно изделие/В материалах (В трудозатратах) виводить звіт про зведені норми витрат у матеріальних або трудових ресурсах на виріб.

3.2.6. Службові функції

Пункт меню Нормативы/Служебные функции використовується для налаштовування модуля та при необхідності внесення змін у режими роботи.

Пункт Нормативы/Служебные функции/Замена типа объекта учета дає змогу перенести об’єкт обліку з одного типу в інший та з однієї групи в іншу.

Пункт Нормативы/Служебные функции/Замена объекта учета призначений для заміни в матеріальних нормах одного об’єкта обліку на інший.

Пункт Нормативы/Служебные функции/Пересчет норм опла­ты труда викликає функцію перерахунку норм оплати праці в таблиці техпроцесів. Перерахунок необхідно виконувати у разі змінення тарифних ставок.

3.2.7. Настроювання параметрів системи

Пункт меню Нормативы/Настройка параметров системы відкриває на екрані діалогове вікно Настройка системы ТЭП. У цьому вікні користувач встановлює низку параметрів настроювання системи техніко-економічного планування. Зокрема, вказує, чи передбачене формування плану виробництва, виробничих замовлень, виробничої програми. Якщо користувач заборонить формування якогось із указаних видів плану, то в системі будуть заборонені й усі розрахунки та процедури, що базуються на ньому.

Далі є можливість вибрати варіанти формування плану і виробничої програми. При цьому можливо вибрати декілька варіантів. Позначкою [x] відмічені варіанти за умовчання. Варіанти формування плану: за результатами попереднього року; за сумою договорів [x]; за сумою виробничих замовлень; пропорційно робочому часу.

Варіанти формування виробничої програми: на основі плану виробництва; за сумою виробничих замовлень [x]; шляхом запуску окремих замовлень [x].

Далі слід натиснути екранну кнопку Дополнительная информация, після чого відкриється друга частина діалогового вікна, в якому можна встановити настройки при розрахунку собівартості.

Варіант розрахунку собівартості може набирати значень: собівартість з урахуванням запасів; чиста собівартість поточного періоду. Вибір значення залежить від мети розрахунку витрат. Наприклад, якщо планові витрати за місяць потрібно порівнювати з фактичними, то їх слід розраховувати без урахування запасів. Якщо потрібно розрахувати планово-облікові ціни готової продукції, то розрахунок доцільно робити з урахуванням запасів.

Варіант обліку собівартості запасів може мати значення: за фактичною собівартістю минулого періоду; за нормативною собівартістю минулого періоду. Налаштування залежить від того, чи відома фактична собівартість.

Варіант розрахунку транспортних витрат може набирати значень: у складі матеріальних цінностей; окремою статтею у процентах від матеріальних витрат; за кошторисом витрат. Ця настройка визначає вибір алгоритму розрахунку статті калькуляції “Тран­спортні витрати”. У першому варіанті, який використовується за умовчання, транспортні витрати не виносяться в окрему статтю калькуляції і враховуються у витратах на матеріали. Процент транспортних витрат від вартості матеріалів задається у параметрах розрахунку статей (пункт меню Себестоимость/Установка параметров статей). У другому і третьому варіантах транспортні витрати враховуються окремою статтею калькуляції. У другому варіанті ця стаття розраховується процентом від вартості матеріалів, у третьому — транспортні витрати розшифровуються за окремим кошторисом витрат і розраховуються як комплексна стаття калькуляції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]