Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rozdili.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
206.85 Кб
Скачать

ЗМІСТ

РОЗДІЛ 1: Створення та організація роботи банківської установи.

РОЗДІЛ 2 : Розрахунково-касове обслуговування клієнтів.

РОЗДІЛ 3 : Формування ресурсної бази банківської установи.

РОЗДІЛ 4 : Організація кредитування у банківській установі.

РОЗДІЛ 5 : Інвестиційні операції банківської установи.

РОЗДІЛ 6 : Обслуговування зовнішньоекономічних зв'язків банківської установи.

Розділ 1 : Створення та організація роботи банківської установи.

ПриватБанк, де я прохожу практику, був заснований в 19 березня 1992 році. Приватбанк став одним із перших українських банків ,створених на основі приватного капіталу.

З 1993 року Приватбанк починає вести активну діяльність і нестримно розвиватися, відкриваючи відділення в різних містах України. З 1995 року Приватбанк почав видавати кредити малому та середньому бізнесу. Комерційний банк ПриватБанк є лідером банківського ринку країни і найбільшим банком з вітчизняним капіталом. За станом на 1 січня 2009 року:

  1. статутний капітал банку становить - 5684 млрд. грн.,

  2. власний капітал – 7,67 млрд. грн.

Прийняття рішень в банку базується на таких принципах:

  • Бути зручніше

  • Бути зрозуміліше

  • Бути ближче.

Також ПриватБанк є лідером серед українських комерційних банків: його послугами користується понад 23% українців. І справді, коли я проходила практику в центральному відділенні ПриватБанка, то його послугами користувалися дуже-дуже багато бердичівлян. На сьогоднішній день банк обслуговує 334 тисячi корпоративних клієнтів, приватних підприємців - 314 тисяч і понад 12,5 мільйонів рахунків фізичних осіб. Обсяг залучених банком коштів юридичних осіб на 1 січня 2009 року становить 20,7 млрд. грн, у тому числі депозитний портфель юридичних осіб - 12430 млрд. грн. Обсяг коштів фізичних осіб, залучених ПриватБанком на 1 січня 2009 року, становить 32754 млрд. грн., у тому числі депозитний портфель фізичних осіб - 27,1 млрд. грн.

У 2009-му році Global Finance сьомий рік поспіль визнає ПриватБанк кращим банком в Україні. На сучасному етапі національна мережа Приватбанку складається з 3500 філій та відділень Приватбанку і більше 7 тисяч банкоматів, розташованих по усій Україні. Розплатитися пластиковими картами, випущеними Приватбанком, можна у більш ніж 28 тисячах торгівельно-сервісних об'єктів в Україні. Приватбанк до 2008 року випустив більше 12 мільйонів пластикових карт, що складає 39% від випущених карт усіма банками в Україні. Приватбанк надає послуги в Росії, Португалії, Кіпрі, Латвії, Грузії, завдяки своїм дочірнім компаніям - Москомприватбанк, ТаоПриватБанк, AS PrivatBank (Portugal), AS Privatbank і Кіпрській філії.

Одним з пріоритетів банку є робота з населенням, реалізація соціальних програм. Займаючи сьогодні провідні позиції в усіх сегментах українського фінансового ринку, банк пропонує універсальний набір послуг і найпередовіші технології. Це в поєднанні з високою якістю обслуговування дозволило їм увійти в число лідерів банківського ринку, котрі залучили в минулому році найбільшу кількість індивідуальних клієнтів. Невід’ємною складовою діяльності банку є співпраця з населенням. Саме співпраця з індивідуальними клієнтами є одним з пріоритетних напрямків роботи з метою розвитку комплексу сучасних послуг. Банк має широкий спектр послуг які надаються фізичним особам, в особливості:

  • Поточні операції

  • Вкладні операції

  • Карткові продукти

  • Програми споживчого кредитування(здійснюються в партнерстві з провідними вітчизняними торгівельними, ріелторськими компаніями)

ПАТ КБ «ПриватБанк» — найбільший український універсальний комерційний банк, що здійснює свою діяльність на основі ліцензії Національного Банку України № 22 від 04.12.2001 року, орієнтований на обслуговування приватних осіб і корпоративних клієнтів всіх форм власності, входить до складу семи системних банків України, має один з найбільших обсягів капіталу і чистих активів.

Але для того щоб управляти таким банком потрібно дуже багато талановитих спеціалісті, які знають свою роботу. Сьогодні персонал ПриватБанку - це команда висококваліфікованих фахівців, здатних оперативно вирішувати найскладніші задачі та задовольнити швидко зростаючі потреби клієнтів у банківському обслуговуванні. Більшість працівників ПриватБанку (75%) мають вищу освіту, що відповідає профілю займаної посади. У банку створені сприятливі умови для отримання вищої та післядипломної освіти, більше половини співробітників щорічно підвищують свою кваліфікацію.

ПриватБанк також є уповноваженим Керівництвом України банком по виплаті компенсацій жертвам нацистських переслідувань. На сьогодні рахунки в ПриватБанку мають близько 1,5 мільйони українських громадян, пенсії свої в банках отримують понад 200 тисяч пенсіонерів, саме це свідчить про високий рівень довіри населення до банку.

Також ПриватБанк допомагає людям, які вміють цінувати свій час і які вміють користуватися мережею Інтернет, а саме : ПриватБанк створив Приват онлайн. ПриватБанк онлайн може бути запущений з будь-якої точки Землі, для чого треба мати тільки вихід у Всесвітню павутину.

Їхня система Приват 24 дозволяє цілодобово і увесь тиждень, включаючи вихідні, мати доступ до операцій.

Стратегія банку спрямована на подальше збільшення капіталу банку, розширення кількості й обсягів операцій. У 2010 році банк виступив ініціатором створення благодійної організації - Всеукраїнський благодійний фонд «Допомагати просто!»

Одним з пріоритетних напрямків діяльності ПриватБанку є впровадження передових банківських технологій. Більшість цих технологій отримали розвиток на території України саме завдяки ПриватБанку. В тей час коли в Україні система безготівкових карткових була майже відсутня, а населення з недовірою ставилося до нових банківських продуктів, ПриватБанк починає масовий випуск та впровадження в дію міжнародних пластикових карт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]