Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком по КР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
291.84 Кб
Скачать

5.6 Додатки

Додатки оформлюють як продовження записки на її наступних сторінках.

У тексті записки на всі додатки повинні бути посилання. Розміщують додатки в порядку посилань на них у тексті.

Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований або написаний вгорі малими літерами з першої великої, симетрично відносно тексту сторінки.

Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої повинно бути надруковано слово "Додаток" і велика літера, що позначає додаток.

Додатки можуть бути обов'язковими й інформаційними.

Інформаційні додатки можуть бути рекомендаційного або довідкового характеру.

Під додатком у дужках малими літерами пишуть слова: "обов'язковий", "рекомендований" або "довідковий".

Згідно з ДСТУ 3008-95 додатки слід позначати послідовно великими літерами українського алфавіту, починаючи з літери А, за винятком Г, Є, 3, І, Ї, Й, О ,Х, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і так далі.

Один додаток позначається як додаток А.

У випадку повного використання літер українського алфавіту допускається позначати додатки арабськими цифрами, наприклад, додаток А1.

Додатки, як правило, виконують на аркушах формату А4.

Додатками можуть бути: графічний матеріал; таблиці, що доповнюють основний текст; формули і розрахунки; оригінали фотографій; опис апаратури і приладів, що використовувались під час вимірів та випробувань; опис комп'ютерних програм, розроблених у процесі виконання роботи.

Додатки повинні мати спільну із запискою наскрізну нумерацію сторінок.

6. Захист курсової роботи

Виконана курсова робота в призначений термін здається викладачу на перевірку і рецензування.

У рецензії визначаються позитивні сторони, недоліки, повнота розкриття теми, вказуються зауваження.

При необхідності робота повертається студенту на доопрацювання.

Прорецензована робота повертається студенту для підготовки до захисту.

Захист курсових робіт проводиться за графіком перед комісією, яку призначає завідувач відділення.

Студент протягом 5-8 хв. доповідає про зміст роботи, робить висновки, вносить пропозиції, дає відповіді на зауваження, що вказані в рецензії, а також на запитання членів комісії.

При оцінюванні захисту курсової роботи враховуються: якість виконаної роботи, ступінь самостійності роботи випускника і проявлена ним ініціатива; оформлення роботи, якість розрахункових робіт, зв'язність викладення і грамотність пояснювальної записки; зміст доповіді і відповідей на запитання, вміння викладати думки, володіння науково-технічною термінологією із спеціальності; теоретична і практична підготовка з усіх предметів, передбачених навчальним планом; відгук рецензента і керівника роботи.

Критерії оцінювання

Оцінка «5». Студент повністю висвітлює зміст матеріалу я установленого питання або проблеми; чітко уявляє зміст матеріалу, вільно володіє спеціальними термінами; послідовно викладає матеріал, застосовує довідники, нормативні документи; впевнено і правильно застосовує одержані знання з даного предмета і суміжних предметів для вирішення практичних завдань; володіє вільно українською та російською мовою, не робить граматичних помилок.

Оцінка «4» Студент розкриває основний зміст матеріалу; точно використовує спеціальні терміни, не допускає грубих граматичних помилок, роботу виконує чисто, акуратно; можливі у відповідях одна-дві неточності в термінології, другорядних висновках, помилки в арифметичних підрахунках, які не змінюють суті одержаних результатів.

Оцінка «3». Студент зміст питання розкриває частково, не завжди послідовно; не пов'язує свої відповіді з раніше одержаними з предмета і суміжних дисциплін; відповіді неповні, але суть питання в цілому висвітлена; для вирішення практичних завдань застосовує одержані знання з деякими труднощами; у пояснювальній записці допускаються граматичні помилки; у спеціальній термінології допускає помилки, слабо володіє технікою обчислень.

Оцінка «2». Студент не висвітлює основного змісту питання; допускає грубі помилки в обчисленнях і кінцевих висновках; слабо володіє спеціальною термінологією; текстовий матеріал має значну кількість помилок, є велике число виправлень, слабо володіє мовою викладу матеріалу.

Захищені роботи підписуються головою і членами комісії і передаються на зберігання.

Після встановленого терміну зберігання списуються за актом.