Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_Alona.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
450.05 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

Фінансові відносини підприємства виникають тоді коли на грошовій основі виникає формування власних ресурсів підприємства, його доходів розподілу доходів, виникаючих в результаті цієї діяльності, їх використання на цілі розвитку підприємства.

Організація господарської діяльності потребує відповідного фінансового забезпечення, тобто першочергового капіталу, який формується із вкладів. Це найважливіше джерело формування майна будь-якого підприємства. Отже, капітал інвестується у виробництво, в процесі якого створюється вартість яка виражається ціною реалізованої продукції. Після реалізації продукції вона приймає грошову форму - форму прибутку від реалізації створених товарів, який поступає на розрахунковий рахунок підприємства.

На практиці досить часто зустрічається ситуація, коли у звітах підприємства може бути відображена достатня величина прибутку (відповідно оцінка рентабельності буде високою), але водночас підприємство може відчувати гостру нестачу коштів для свого функціонування. Така ситуація досить типова для підприємств в умовах перехідного періоду. І навпаки, прибуток може бути незначний, а фінансовий стан підприємства цілком задовільний. Показані у звітності підприємства дані про формування і використання прибутку не дають повного уявлення про реальний процес руху коштів.

Отже основними завданнями, які стояли перед нами при проходженні практики були: ознайомитись з порядком формування капіталу, системою грошових розрахунків, структурою грошових надходжень, процесом оподаткування базового підприємства, оцінити його фінансовий стан.

По результатам проведеного аналізу можна зробити наступні висновки.

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Надія" було створене як самостійна юридична особа у відповідності з установчим договором, від 12 лютого 2000 року. А саме, ТОВ "Наталка" створене в процесі реорганізації та є юридичним правонаступником колективного сільськогосподарського підприємства ім. Щорса с. Гармаки.

ТОВ "Наталка" с. Цекинівка у своїй діяльності керується законодавством України, установчим договором, статутом, внутрішніми документами та рішеннями органів управління і контролю Товариства.

Відповідно до законодавства України ТОВ "Наталка" с. Цекинівка без обмежень може займатися будь-якою підприємницькою діяльністю, дотримуючись вимог законодавства, в тому числі предметом діяльності товариства є:

  • виробництво та реалізація продукції виробничо-технічного призначення, товарів народного споживання, продуктів харчування, сільськогосподарської продукції тощо;

  • організація оптової та роздрібної торгівлі матеріальними та сировинними ресурсами, продукцію виробничо-технічного призначення, товарами народного споживання, сільськогосподарською та іншою продукцією;

  • організація виробництва, ремонту і експлуатації об'єктів житлового та нежитлового призначення.;

  • транспортні перевезення;

  • купівля, продаж, надання в оренду будівель, приміщень, обладнання та іншого нерухомого майна;

Що стосується господарської та фінансової діяльності, то потрібно відмітити, що ТОВ "Наталка" самостійно визначає напрями своєї діяльності, спеціалізацію, організовує виробництво сільськогосподарської продукції, її переробку та реалізацію, на власний розсуд підбирає партнерів з економічних зв'язків у всіх сферах діяльності, в тому числі зовнішньоекономічній.

Під час проведення оцінки діяльності ТОВ "Наталка" було встановлено, що підприємство

Виходячи з вище викладеного, потрібно відмітити, що керівництву підприємства, негайно потрібно здійснити аналіз поточної виробничої, збутової та фінансової діяльності. Переглянути номенклатуру виробляємої продукції, вжити заходів щодо залучення інвестицій у господарську дільність підприємства. Пропозиціями стосовно покращення фінансового стану ТОВ "Наталка", на нашу, думку можуть бути наступні:

  1. перед складанням договору про продаж продукції потрібно ретельно вивчити фінансовий стан покупця, щоб у майбутньому не виникло проблем з дебіторською заборгованістю;

  2. резерв сумнівних боргів є додат­ковим джерелом фінансування поточних зобов'язань. Підприємство-постачальник дійсно ризикує, відвантаживши продукцію і вико­навши роботи, тому що ймовірність не одержати вчасно оплату дуже висока. Тому підприємству пропонуємо утворювати ре­зерв сумнівних боргів, величина якого визначається на основі аналізу складу, структури, розміру й динаміки неплатежів за звітний період;

3) керівник повинен завжди стежити за тим, щоб майно ПАФ "Колос" було застраховане на випадок надзвичайних ситуацій, оскільки сплата страхового внеску буде набагато менша, ніж витрати понесені в результаті настання надзвичайних подій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]