Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перед.Диплом.Практика.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
301.57 Кб
Скачать

Висновки

Облікова політика є складовою частиною фінансової звітності і повинна розроблятися самостійно, кожним підприємством в Україні, зареєстрованим у встановленому законодавством порядку. Основна її мета - забезпечити одержання достовірної інформації про майновий і фінансовий стан підприємства, результати його діяльності, необхідні для всіх користувачів фінансової звітності з метою прийняття відповідних рішень. При розробці облікової політики головному бухгалтеру необхідно пам’ятати, що вона повинна мати достатність для управління, контролю, аналізу та планування в майбутній господарській діяльності підприємства та знаходити застосування при складанні фінансової та статистичної звітності, одночасно виступаючи основою для всіх видів обліку.

Об'єктом обчислення собівартості в рослинництві є окремі ви­ди основної, супутньої і побічної продукції, одержаної від виро­щування сільськогосподарських культур. Облік витрат рослинництва ведеться на рахунку № 23 „Виробництво”(субрахунок 231).

Калькуляція - це обчислення собівартості одиниці продукції, виконаних робіт та послуг, а також заготівельної собівартості матеріальних цінностей та засобів виробництва за елементами витрат.

На підставі даних Виробничих звітів складається також обороти за рахунками виробничих витрат, які передбачають відображення почат­кового залишку, обігу за дебетом і кредиту, залишок на кінець звітного періоду для кожного об'єкта аналітичного обліку в рослинництві.

Облік доходів відображається у вигляді надходження активів або зменшення зобов’язань, яке призводить до зростання власного капіталу (за винятком зростання капіталу за рахунок внесків власників).

Статутний капітал зафіксована в установчих доку­ментах загальна вартість активів, які є внеском власників (учас­ників) до капіталу підприємства.

Пайовий капітал це сукупність коштів фізичних і юри­дичних осіб, добровільно розміщених у товаристві для здійснен­ня його господарсько-фінансової діяльності.

Резервний, неоплачений, вилучений капітали дане підприємство не створює.

Бухгалтерська звітність - звітність, яка складається на підставі даних бухгалтерського обліку для задоволення потреб певних користувачів.

До звітності висувається ряд вимог, основними з яких є достовірність, оперативність підготовки та своєчасність надання. Для забезпечення їх дотримання потрібною є чітка організація взаємодії між бухгалтерами, а також суворий контроль за виконанням їх обов'язків.

Додатки