Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наконец_то_332.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
107.06 Кб
Скачать

Аналіз техніко-економічних показників

У 2011 році продуктивність праці в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року зросла на 18%. Причиною цього є зростання обсягу реалізації послуг на тлі незначного зменшення чисельності працівників на 3%

У 2011 році на тлі збільшення обсягу реалізації послуг відбулося збільшення собівартості послуг на 20%, а витрати на 1 гривню реалізації зросли на 4%.

Зростання обсягу реалізації послуг спричинив за собою збільшення прибутку від продажів на 7%

Середньорічна вартість основних виробничих фондів в 2011 році знизилася на 28%. Що викликано скороченням існуючих основних фондів.

З проведеного аналізу можна зробити висновок про зростання таких показників, як обсяг продажів і прибуток, продуктивність праці. Проте, на цьому тлі все ж спостерігається зниження рентабельності діяльності і продажів і збільшення собівартості. Це свідчить про те, керівництву підприємства необхідно вжити заходів щодо підвищення рентабельності бізнесу, за рахунок вибору ефективної маркетингової стратегії і оптимізації асортименту товарів. Під оптимізацією асортименту розуміється прийняття рішень про скорочення нерентабельних товарів і введення нових прибуткових позицій асортименту. Для цього необхідний всебічний аналіз ринку і потреб цільового споживача - що вигідно чи не вигідно виробляти сьогодні з урахуванням останніх ринкових тенденцій.

Безпосереднє оточення компанії ТОВ «Проктер енд Гембл»

Споживачі

Споживачів такого продукту, як побутова хімія, можна розділити на дві великі групи.

Перша група представлена фізичними особами, які є основними споживачами засобів для чищення. Що є цілком зрозумілим, оскільки кожній родині необхідний мінімальний асортимент засобів для підтримки чистоти в будинку.

Сегментацію споживачів можна провести за рівнем доходу:

1) бідні - дана група споживачів є найменш активною у споживанні чистячих засобів. Ці люди можуть зовсім не купувати їх, замінюючи їх милом, або купувати вкрай рідко дешеві кошти;

2) бідні - є найменш активною, вважаючи за краще купувати дешеві засоби побутової хімії;

3) середньодохідний група - орієнтована в основному на покупку засобів побутової хімії середнього цінового сегмента.

4) високоприбуткова група. Дана група споживачів висуває високі вимоги до побутової хімії і купує якісні засоби середнього та високого сегмента.

Друга група:

Сегмент юридичних осіб також присутній на Ринку. Компанії купують засоби для офісів, серед них можуть бути кошти для миття посуду, підлог, унітазів, вікон, килимів і так далі.

За типом власності:

- Приватні;

- Державні;

- Змішані.

За розмірами компанії:

- Великі;

- Середні;

- Невеликі.

Можна припустити, що великі та середні компанії споживають більшу кількість засобів побутової хімії, ніж маленькі.

Сегментувати або згрупувати компанії по галузям не представляється можливим, оскільки всі вони закуповують побутову хімію в незалежності від ринку, на якому оперують.

За підсумками 2011 року середньодушове споживання засобів побутової хімії склало 8,3 кг. Цей показник виріс у порівнянні з 2009 роком на 0,6 кг. (Рисунок 1)

Рисунок 1 - Динаміка середньодушового споживання засобів побутової хімії за 2009 -2011 р.р.

Більшість споживачів засобів побутової хімії відрізняються лояльністю або консервативністю до обраних марок і рідко їх міняють, купуючи інші. При покупці засобів побутової хімії споживачі в першу чергу орієнтуються на співвідношення ціни і якості.