Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Таня.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
638.46 Кб
Скачать

Визначення завдання аудиту нематеріальних активів у різних літературних джерелах

№ п/п

Джерело інформації

Визначення

11

Андреев В.Д."Практический аудит" (справочное пособие)-М; Экономика,1994 г. - с.366

Завдання аудиту нематеріальних активів: прослідкувати, забезпечувався чи розрахунок зносу в розрізі нормативно-амортизаційного періоду по кожному інвентарному об’єкту нематеріальних активів.

32

Алборов Р.А. "Аудит в организациях, промышленности,торговли и АПК"; издательство "Дело и сервиз", Москва, 1998 г.

Завдання аудиту нематеріальних активів: перевіряється правильність оцінки, обліку руху і амортизації вартості нематеріальних активів.

3

Подольский В.И. "Аудит", "Юнити", 1997 г.

Завдання аудиту нематеріальних активів : перевірити операції по обліку надходження і створення, перевірити облік амортизації нематеріальних активів; перевірити облік вибуття нематеріальних активів; перевіряти оподаткування в операціях з нематеріальними активами.

Завдання аудиту визначається його метою. Аналіз джерел інформації з питань аудиту нематеріальних активів свідчить про різний підхід авторів щодо визначення завдань аудиту ( таблиця 3.2). Всі визначення досить цікаві, заслуговують на увагу і, ніби - то доповнюють одне одного. Це пояснюється необмеженими можливостями аудиту в задоволенні потреб різних користувачів інформації.Мета аудиторської діяльності — встановити достовірність даних про нематеріальні активи у фінансовій звітності сільськогосподарських підприємств і відповідність фінансових та господарських операцій з ними чинному законодавству. Завдання аудиту нематеріальних активів — встановити: правильність віднесення об’єкта до нематеріальних активів; достовірність інформації про нематеріальні активи або її невірогідність, представленій у фінансовій звітності; повноту, достовірність і точність відображення в обліку витрат на покупку нематеріальних активів, правильність нарахування амортизації, операцій щодо їх надходження і вибуття за період, що перевіряється; дотримання законодавства і П(С)БО 8 «Нематеріальні активи» щодо ведення обліку та складання звітності, методологію оцінки нематеріальних активів; прийнятність звітності по нематеріальних активах (відповідність звітності вимогам до звітності та відсутність суперечливої інформації); правильність оцінки нематеріальних активів; можливість отримання в майбутньому економічних вигод від використання нематеріальних активів; правильність бухгалтерських записів, проведених з нематеріальними активами на рахунках бухгалтерського обліку; правильність віднесення операцій з нематеріальними активами до того періоду, в якому вони були проведені; відповідність суми окремих операцій даним, наведеним у книгах і журналах аналітичного обліку, правильність підсумків і відповідність їх даним, наведеним у Головній книзі; правильність класифікації нематеріальних активів, що занесені у фінансову звітність, достовірність показників звітності по нематеріальних активах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]