Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.Ф.О..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
440.83 Кб
Скачать

1. Завдання курсової роботи

Завданнями виконання курсової роботи є:

- поглиблення навичок самостійної роботи, розширення діапазону теоретичних та практичних знань, розвиток аналітичного мислення студента в ринковій ситуації;

- набуття вмінь систематизувати, аналізувати та критично оцінювати законодавчо-нормативну базу, роботи вітчизняних та закордонних авторів з питань, що досліджуються;

- критична оцінка практики українських підприємств у веденні бухгалтерського обліку;

- оцінка можливостей застосування зарубіжного досвіду у національній практиці обліку;

- засвоєння елементів методики наукових досліджень, оцінка і пошук резервів підвищення ефективності діяльності підприємства та шляхів вдосконалення організації і ведення бухгалтерського обліку.

2. Загальні вимоги до написання курсової роботи

Виконана студентом курсова робота повинна відповідати обраній темі та повністю розкривати її суть. Перед написанням курсової роботи студент повинен підібрати законодавчо - нормативні матеріали, літературу, вивчити їх і систематизувати, а також зібрати на підприємстві фактичні дані.

Наступним етапом є аналітична обробка зібраного матеріалу згідно з планом курсової роботи та безпосереднє написання роботи. При цьому в тексті роботи повинні бути посилання на законодавчі та нормативні акти, на літературні джерела, що використовуються при написанні роботи, наведені таблиці, схеми та ін.

Робота обов’язково повинна містити узагальнення, критичний аналіз і оцінку вітчизняного чи зарубіжного практичного і теоретичного досвіду ведення обліку, містити пропозиції та рекомендації студента.

Обсяг роботи повинен становити 35-40 сторінок тексту на аркушах встановленого формату.

3. Вимоги до теми курсової роботи

Тема курсової роботи обирається студентом на основі рекомендованої кафедрою бухгалтерського обліку тематики (Додаток А) за узгодженням з керівником курсової роботи, який призначається кафедрою. При цьому потрібно врахувати можливість одержати необхідну фактичну інформацію для розкриття змісту обраної теми. Тому у назві теми повинно бути вказане конкретне підприємство, на базі якого буде виконуватися курсова робота.

Після узгодження теми курсової роботи керівник видає студенту завдання на її виконання (Додаток Б) та свої рекомендації по вивченню законодавчо - нормативних документів та спеціальної літератури відповідно до робочої навчальної програми дисципліни "Фінансовий облік".

Після вибору теми робиться збір і ознайомлення з законодавчо-нормативними документами і відповідною літературою. Для цього студент повинен уміти користуватися каталогами, бібліографічними довідниками та

іншими посібниками. Доцільно переглянути предметно-тематичні довідники не тільки по розділах, що точно збігаються з темою курсової роботи, але і по темах, близьких до обраної.

Підбираючи літературу, варто звертатися до найбільш нових видань, тому, що вони висвітлюють тему, враховуючи сучасні етапи розвитку економіки. Це тим більш актуально у зв’язку з переходом України до ринкових механізмів господарювання. Погоджуючи з викладачем-керівником список підібраної літератури, треба з’ясувати ті зміни і доповнення, які слід урахувати при її вивченні.

Після ознайомлення з літературою студент повинен чітко розуміти основні питання теми та послідовність їх розгляду та викладу.