Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.Ф.О..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
440.83 Кб
Скачать

5. Вимоги до оформлення курсової роботи

Першою сторінкою курсової роботи, що виконується, є титульний аркуш (Додаток Е). Текстову частину курсової роботи виконують рукописним або за допомогою комп’ютера з одного боку аркуша білого паперу формату А 4 шрифт Times New Roman, через 1,5 міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці. Таблиці та ілюстрації можна подавати на аркушах форматів А 3 і А 4.

На сторінках курсової роботи необхідно виділяти поля: ліворуч - не менше 30 мм, праворуч -10 мм, верхні і нижні - не менше 20 мм.

Скорочення слів у роботі не допускаються (крім загальноприйнятих).

Текст курсової роботи згідно з планом поділяють на розділи, підрозділи.

Заголовки структурних частин курсової роботи “Зміст”, “Вступ”, “Розділ”, “Висновки”, “Список використаних джерел”, “Додатки” пишуться великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів пишуться маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовки складаються з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів пишуть маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. В кінці заголовка, написаного в підбір до тексту, ставиться крапка. Відстань між заголовками (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 2 інтервалам. Кожну структурну частину курсової роботи треба починати з нової сторінки.

Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, рисунків, таблиць, формул подається арабськими цифрами без знака №. На титульному аркуші номер сторінок не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці. Зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не нумерують. Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять, а потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, наприклад: “3.2” (другий підрозділ третього розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Ілюстрації (схеми, графіки...) і таблиці необхідно подавати в курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок.

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад, Рис. 1.2. (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

Таблиці нумеруються послідовно в межах розділу (за винятком таблиць поданих у додатках). У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис “Таблиця” із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і номера таблиці, між якими ставиться крапка. Наприклад, Таблиця 2.2 (друга таблиця другого розділу).

При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово “Таблиця” і номер її вказують один раз праворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова “Продовження табл.” і вказують номер таблиці, наприклад: Продовження табл. 2.2.

При використанні формул необхідно дотримуватись певних техніко-орфографічних правил. Зокрема, пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта треба подавати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова “де” без двокрапки.

Формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишити не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вмішується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків (+), мінус (-), множення (х) і ділення (:). Формули в дипломній роботі (якщо їх більше одної) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого берега аркуша на рівні відповідної формули в округлих дужках, наприклад: (3.1.) (перша формула третього розділу).

При повторному зверненні до ілюстрації таблиці чи формули, необхідно зробити відповідне посилання на них в тексті роботи. Наприклад: “Див. Рис. 1.2.” або “Див. Табл. 2.3.1.”, або Див. (3.1.).

При написанні курсової роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, які використовувались в курсовій роботі. Посилатися слід на нові видання публікацій. Посилання в тексті курсової роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділених двома квадратними дужками, наприклад: “...у працях [1-7]…”.

Посилання на цитати має відповідати бібліографічному списку джерел за порядковим номером.

Джерела (список) слід розміщувати одним із таких способів: в порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування), в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

Відомості про джерела, які включені до списку, необхідно давати згідно з вимогами державного стандарту з обов’язковим наведенням прізвищ та ініціалів авторів, назв праць, видавництв, року видання.

Набір елементів бібліографічного списку літературних джерел різних видів (Закон України, підручники, навчальні посібники, монографія, стаття, перекладне видання, статистичний щорічник, оригінальне зарубіжне видання), спосіб написання кожного елемента, використання розділових знаків тощо наведено в таблиці 6.1.

Додатки оформлюються як продовження курсової роботи на наступних її сторінках. Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок та велику літеру української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Ілюстрації, таблиці та формули, розміщені в додатках нумерують у межах кожного додатка, наприклад: “Рис. Д.1.2.” – (другий рисунок першого розділу додатка Д), “формула (А. 1)” - перша формула додатка А.

Таблиця 6.1

Приклади оформлення списку використаних джерел, який наводиться у курсовій роботі

Характеристика джерел

Приклад оформлення

Монографії (один, два або три автори)

1) Бутинець Ф.Ф. Теорія бухгалтерського обліку: Навчальний посібник. - К.: Вища школа, 1992. - 430 с.

2)Ворончук П.Т. Онищук В.М. Довідник з питань бухгалтерського обліку. - К. : Україна, 1991. - 366 с.

3)Фесенко Д.М., Штейнман М. Я., Атрощенко. И. В. Бухгалтерский учет в сельском хозяйстве: Учебное пособие. - К. : Вища школа, 1987. - 360 с.

Чотири автори

Теорія бухгалтерського обліку : Навч. посібник для вузів / В.І. Ждан, Є.Б. Хаустова, І.В. Колос, О.С. Бондаренко. - К. : Центр навчальної літератури, 2006. - 384 с.

П'ять і більше авторів

Бухгалтерський облік на сільськогосподарських підприємствах/ Огійчук, М.Ф., Плаксієнко В.Я., Сколотій Л.Г., Беленкова М.І., Шевякова Т.П. - К.: Алерта, 2006. - 878 с.

Перекладні видання

Антони Р. Основы бухгалтерского учета : учебное пособие: Пер. с англ. - М. : СП "Трианда НТТ", 1992. - 318 с.

Стандарти

ГОСТ 7.1. - 84. Библиографическое описание документа. Общие требования й правила составления. Взамен ГОСТ 7.1. - 76, Введ. 01.0І.86.-М.: Изд-во стандартов, 1984. - 78 с.

Збірки наукових праць

Тенденції та закономірності розвитку обліково-аналітичного забезпечення в Україні : Вузівська науково-практична конференція. - Миколаїв : НУК, 2007. - 155 с.

Словники

Русско-украинский финансово-банковский словарь/ Сост. И.М. Суслова - Х. : Фортуна- пресс, 1997. - 208 с.

Депоновані наукові праці

1)Маликов А.З., Константинов С.М. Обзор аналитических методов расчета й оптимизации мультиресурсных систем обслуживания/ Науч. -произв. корпорация «Киев. ин-т автоматики».- Киев, 1996, - 44с. Рус.-Деп. В ГНТБ Украины 11.11.96, № 2210- Ук. 96 //Анот. В ж. Автоматизация учета производственных процесов, № 2, 1996.

2)Пономаренко Л.А., Меликов А.З. Алгоритмы управления в учете/ / Ред. ж. Автоматика и вычислительная техника. - Рига, 1989. -11с. Деп. В ВИНИТИ 8.12.89г., №7305-В89.

Складові частини:

- книги,

Петренко Н.І. Загальні засади організації бухгалтерської служби // Організація бухгалтерського обліку. — Житомир, ПП «Рута», 2005. -С. 127-146.

- збірника,

Бондар О.Р. До питання оцінки основних засобів підприємства в бухгалтерському обліку// Тенденції та закономірності розвитку обліково-аналітичного забезпечення в Україні : Вузівська науково-практична конференція. - Миколаїв : НУК, 2007. – С.15-18.

- журналу,

Городянська Л. Особливості організації обліку дебіторської заборгованості на підприємстві // Бухгалтерський облік і аудит. - 2007. - № 6. - C. 9-16.

- іноземного журналу,

Регеz К. Radiation// therary for сапсег оf the сегvіх //Oncolij. - 1993 – Vol / 7, № 2. - Р. 89-96.

Закони

Закон України "Про страхування" від 07.03.96 р. // Відомості Верховної Ради України. - 1996. - № 18. - С. 14-19.

Інші нормативні акти

Указ Президента України "Про Державне Казначейство України" від 05.06.95 р. // Діло. - 1995. - № 43. - С. 23.