Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.Ф.О..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
440.83 Кб
Скачать

4. Вимоги до змісту структурних частин курсової роботи

Розкриття теми курсової роботи здійснюється через план її змісту, який містить у собі: вступ, ряд основних розділів, висновки, список використаних джерел, додатки.

У Додатку В наведено орієнтовані плани курсових робіт.

При виконанні окремих частин курсової роботи необхідно керуватися наступними рекомендаціями.

Вступ має своїм призначенням надати загальну уяву про виконану курсову роботу. В ньому у лаконічній формі необхідно обґрунтувати актуальність теми, визначити мету написання курсової роботи, завдання, які будуть вирішуватись, предмет та об’єкт дослідження, матеріали, на основі яких вона виконана, розкрити структуру і надати коротку характеристику…1- 2 с.

В першому розділі курсової роботи студент повинен показати володіння сучасною законодавчо - нормативною та теоретичною базами по темі роботи, а також вміння визначити проблеми організації і ведення обліку з обраної теми дослідження, проаналізувати та надати їх критичну оцінку. Обсяг - приблизно 10 с.

В другому розділі курсової роботи необхідно дати організаційно-економічну характеристику підприємства, на базі якого виконується робота (місцезнаходження, спеціалізація, розмір, види діяльності, оцінка ресурсного потенціалу і фінансового стану за останні 3 роки). Обов’язкові таблиці до даного розділу наведені в Додатку Д. Обсяг приблизно 8 с.

Третій розділ курсової роботи повинен містити в собі всебічну характеристику стану ведення первинного і зведеного, аналітичного і синтетичного обліку з обраної теми у базовому підприємстві. В ньому також слід надати оцінку відповідності ведення обліку чинним законодавчо-нормативним актам та методичним рекомендаціям, навести виявлені недоліки, обґрунтувати основні шляхи їх усунення. При цьому необхідно навести графік документообігу з обраної теми роботи, що існує на базовому підприємстві (у разі його відсутності запропонувати), а також діючу схему документообігу. Даний розділ повинен містити типову кореспонденцію рахунків з обраної теми, що складається в базовому господарстві, оформлену у вигляді наступної таблиці.

Таблиця 3.1

Типова кореспонденція рахунків з обліку ………. в ………….

Дата

Зміст господарської операції

Первинний документ

Кореспонденція рахунків

Сума, грн.

Дебет

Кредит

Таблиця повинна складатися, виходячи з даних первинних документів, що наводяться студентом у Додатках.

В третьому розділі курсової роботи студент визначає можливі шляхи удосконалення обліку з теми дослідження і викладає свої пропозиції та рекомендації. Підрозділ “Шляхи вдосконалення обліку…………….” обов’язково повинен містити узагальнюючу таблицю наступного зразка.

Таблиця 3.2

Виявлені недоліки та запропоновані напрями вдосконалення

обліку ………… в…………..

№ п/п

Недоліки

Напрями вдосконалення

Обґрунтування

Обсяг - приблизно 20-25 с.

Кожен розділ курсової роботи повинен закінчуватися узагальнюючим висновком.

Висновки містять підсумок по виконаній роботі та отриманим результатам, відображають найбільш значні пропозиції та рекомендації студента. Обсяг приблизно 2 с.

Всі розділи курсової роботи, від вступу до висновків, повинні бути пов’язані між собою, доповнювати і поглиблювати один одного.

В список використаних джерел включаються тільки ті джерела, які дійсно були використані у процесі виконання курсової роботи і на які є відповідні посилання у тексті. Список використаних джерел має містити не менше 20 найменувань.

Додатки не входять в текстову частину курсової роботи і додаються після списку використаних джерел. Додатки мають містити у своєму складі використані в роботі первинні документи, регістри аналітичного і синтетичного обліку (за звітний місяць поточного року), аналітичні таблиці, форми фінансової (ф.1 Баланс, ф.2 Звіт про фінансові результати) та статистичної звітності (ф.№ 50 сг Основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств) за останні 3 роки. Наприклад, якщо обрано тему “Облік касових операцій”, то в додатках необхідно навести: Прибутковий касовий ордер, Видатковий касовий ордер, Платіжну відомість, аркуш Касової книги, Журнал реєстрації прибуткових та видаткових касових документів, Журнал-ордер № 1 с.-г., Головну книгу по рахунку 30 “Каса” тощо. Також студенти у Додатках можуть наводити запропоновані удосконалені або самостійно розроблені регістри бухгалтерського обліку з тієї чи іншої теми.