Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб 10.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
146.94 Кб
Скачать

Індивідуальні завдання Створення та оброблення типованих файлів

У типований файл записати числовий вектор по одному елементу в кожну компоненту. Результати оброблення типованого файла вивести на екран і на диск. Використати стандартні функції для перевірки правильності використання операцій введення – виведення.

  1. Створити два файли цілих чисел. Визначити, в якому з них більше додатних, від’ємних і нульових значень.

  2. Створити файл цілих чисел. Визначити, чи впорядковані ці числа у файлі за зростанням.

  3. Створити файл цілих чисел. Визначити найбільше з них, що належить інтервалу [a, b]. Значення а, b вводяться з клавіатури на запит програми.

  4. Створити файл цілих чисел. На основі його створити новий файл, значення в який записуються за результатами оброблення першого файла за таким правилом: додаються підряд значення одного знака, замість групи нулів записується один нуль. Наприклад:

початковий файл: 20 10 4 –1 –2 0 0 0 –10 41 62;

файл-результат: 34 –3 0 –10 103.

  1. Створити файл цілих чисел. Визначити, скільки разів у ньому повторюється максимальне значення.

  2. Створити файл цілих чисел F1. На його основі створити два нові файли F2 і F3 із додатних і від’ємних чисел відповідно.

  3. Створити файл цілих чисел. На його основі створити файл дійсних чисел, значеннями яких будуть середні арифметичні значення кожної п’ятірки наступних чисел. Остання група може мати менше п’яти значень.

  4. Створити файл цілих чисел. Визначити довжину найбільшого інтервалу зростання і середнє арифметичне чисел цього інтервалу.

  5. Створити файл цілих чисел. Визначити, чи створюють ці числа арифметичну прогресію.

  6. Створити файл цілих чисел. Визначити найбільшу суму чисел, що йдуть підряд і які створюють зростаючу послідовність.

  7. Записати рядками в файл матрицю MА цілих чисел розміром 10*10. Визначити, чи є в ній нульові рядки.

  8. Записати матрицю MА цілих чисел розміром 10*10, яка записана рядками в файлі. Визначити, чи вона симетрична відносно головної діагоналі.

  9. Записати рядками в файл матрицю MА цілих чисел розміром 10*10. Створити новий файл, переносячи в нього m-й стовпчик матриці (m задається введенням з клавіатури).

  10. Записати рядками в файл матрицю MА цілих чисел розміром 10*10. Визначити, чи впорядковані значення m-го стовпця за зростанням (m задається введенням з клавіатури).

  11. Задану матрицю MА цілих чисел розміром 10*10 записати рядками у файл. Знайти значення першого максимального елемента, а також номер рядка і номер стовпця, що відповідають цьому значенню.

  12. Створити файл цілих чисел. Обчислити та вивести середнє геометричне елементів, кратних 3 та не кратних 5.

  13. Створити файл цілих чисел. Обчислити та вивести добуток перших п'яти додатних елементів, яки кратні 5.

  14. Створити файл цілих чисел. Обчислити та вивести кількість додатних, від’ємних та нульових елементів.

  15. Створити файл цілих чисел. Обчислити та вивести суму квадратів компонентів файла з парними номерами.

  16. Створити файл цілих чисел. Обчислити та вивести суми компонентів з парними та непарними номерами.

  17. Створити файл цілих чисел. Обчислити та вивести середні арифметичні значення додатних і від’ємних компонентів файла.

  18. Створити файл цілих чисел. Обчислити та вивести суму останніх трьох від’ємних компонентів, кратних 5.

  19. Записати рядками в файл матрицю MB цілих чисел розміром 8*8. Створити новий файл, заносячи в нього значення середнє арифметичне кожного рядка.

  20. Записати рядками в файл матрицю MК цілих чисел розміром 10*10. Створити новий файл, заносячи в нього значення середнього арифметичного кожного стовпця.

  21. Записати рядками в файл матрицю MU цілих чисел розміром 6*6. Створити новий файл, заносячи в нього значення середнього геометричного кожного рядка.

  22. Записати рядками в файл матрицю ML цілих чисел розміром 5*5. Створити новий файл, заносячи в нього значення середнього геометричного кожного стовпця.

  23. Записати рядками в файл матрицю MW цілих чисел розміром 7*7. Визначити, чи впорядковані елементи головної діагоналі за зростанням.

  24. Записати рядками в файл матрицю MV цілих чисел розміром 8*8. Визначити, чи впорядковані елементи побічної діагоналі за спаданням.

  25. Створити два файли дійсних чисел. Визначити, в якому із них значення середнього арифметичного від’ємних елементів більше.

  26. Створити два файли цілих чисел. Визначити, в якому із них найбільша послідовність нулів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]