Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Комп'ютерна техніка.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
91.65 Кб
Скачать

Корпоративні комп’ютери.

Корпоративні комп’ютери (деколи ще їх називають mainframe) - це багатокористувацькі обчислювальні системи з центральним блоком з великою обчислювальною потужністю та значними інформаційними ресурсами, до якого може під’єднуватися велика кількість робочих місць з мінімальною оснащеністю (навіть монітор, клавіатура, пристрій позиціонування типу “миша” чи друкуючий пристрій не завжди обов’язкові). Для автоматизованих робочих місць, приєднаних до центрального комп’ютера, можуть використовуватися персональні комп’ютери. Сфера використання корпоративних комп’ютерів - це реалізація інформаційних технологій для забезпечення управлінської діяльності у великих фінансових і виробничих організаціях, організація різноманітних інформаційних систем, які забезпечують обслуговування великого числа користувачів в рамках однієї функції (біржові і банківські системи, бронювання і продажі білетів для надання транспортних послуг населенню та інші). Вони можуть забезпечувати сумісну діяльність багатьох менеджерів в рамках однієї організації, одного проекту, однієї сфери інформаційної діяльності при використанні однакових інформаційно-обчислювальних ресурсів.

Суперкомп’ютери.

Суперкомп’ютери - це обчислювальні системи з граничними характеристиками обчислювальної потужності та інформаційних ресурсів. Вони, як правило, використовуються у військовій і космічній діяльності, у проведенні фундаментальних наукових дослідженнях, глобальному прогнозуванні погоди, тощо. Ця класифікація достатньо умовна, оскільки інтенсивний розвиток технологій виробництва електронних компонентів і значний прогрес у вдосконаленні архітектури комп’ютерів та їх найважливіших складових призводить до розмивання границь між наведеними класами засобів обчислювальної техніки. Крім того, розглянута класифікація враховує лише автономне використання обчислювальних систем. Сьогодні переважають тенденції об’єднання різних обчислювальних систем у обчислювальні мережі різного масштабу, що дозволяє інтегрувати інформаційно-обчислювальні ресурси для найбільш ефективної реалізації інформаційних технологій.

Проекційне обладнання Проекційне обладнання – це пристрої, які дозволяють транслювати зображення з дисків, а також з жорсткого диска комп'ютера на великий екран Мобільні проектори

Найлегший в світі LCD – проектор PT-LM1E. Габаритні розміри проектора менші, ніж формат звичайного журналу: 257 мм ширина і 209 мм глибина. При цьому проектор є потужним інструментом для роботи. Нова модель забезпечує мобільність, високі експлуатаційні якості, захист від несанкціонованого використання, і все це в дуже компактному корпусі. Вага проектора - 1.6 кг, яскравість - 1200 ANSI Lm, роздільну здатність SVGA (800x600), контрастність 400:1. Проектор призначений для бізнес-презентацій, освіти.

Мікропортативні проектори

Мікропортативні проектори є останнім втіленням новітніх технологій у виробництві проекторів. Ці проектори чудово підходять для середніх офісів і сфери освіти. Оптимальне співвідношення яскравість/вага і функції захисту від крадіжки оцінять ті, кому часто доводиться брати проектор із собою. Довжина і ширина цих проекторів повністю збігаються з аналогічними розмірами аркуша паперу формату A4, а висота складає всього лише 65 мм, що дозволяє покласти проектор в одну сумку з ноутбуком.

Моделі:

  • PT-LB10SE

  • PT-LB10NTE

  • PT-LB10VE

  • PT-LC56E

Ультрапортативні проектори

Нові моделі ультрапортативних рідкокристалічних проекторів є якісно новим рівнем взаємодії з користувачем. Ці проектори володіють розширеним набором різних функцій, зручні у транспортуванні та відповідають найвищим вимогам різних сфер застосування. Моделі PT-L735E і PT-L735NTE мають екранне меню. Високе значення яскравості, легкість налаштування і експлуатації, захист від несанкціонованого використання у поєднанні з потужними звуковими можливостями роблять ці проектори ідеальними інструментами для проведення презентацій.

Новий проектор із вбудованою мережевою картою

Висока яскравість проектора PT-L785E (3200 ANSI Lm) забезпечує можливість його використання як у великих, так і в малих приміщеннях. Контрастність 500:1 і нові схеми обробки відеосигналу (Progressive Cinema Scan (3/2 pulldown), 3D Digital Comb Filter) відкривають додаткові перспективи для використання цієї моделі у складі домашнього кінотеатру. Завдяки вбудованій мережевій карті 10Base-T/100Base-TX з роз'ємом RJ-45, проектор можна підключати до локальної мережі та здійснювати налаштування і діагностику дистанційно. Наявність змінних об'єктивів у поєднанні з дуже простим встановленням забезпечує додаткові переваги цієї моделі.

Моделі:

  • PT-DW7000E

  • PT-DW7000E-K

  • PT-D7700E

  • PT-D7700E-K

Проектори з високою потужністю

Призначені для використання у великих демонстраційних залах, кінотеатрах, на різних великомасштабних виставках і шоу, проектори цієї серії забезпечують зображення розміром до 15 метрів діагоналлю на відстанях від 2 до 84 метрів (із різними лінзами). Основні переваги – висока яскравість проектованих зображень, низький рівень шуму і чудова якість зображення. Підтримують роздільна здатність аж до SXGA (1280х1024) і 1600х1200 (UXGA) і здатні передавати відеозображення з частотою 24 кадри за секунду. Комплектація різними наборами лінз, що відповідають будь-яким завданням.

Моделі:

  • PT-D9610E

  • PT-D9510E