Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
До державної таємниці може належати інформація....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
45.43 Кб
Скачать

3.2. Облік особового складу у підрозділі

Облік особового складу у відділенні проводиться особисто командиром відділення. Кожен командир відділення повинен мати іменний список відділення за формою № 1а Іменний список повинен за розмірами відповідати військовому квитку і постійно знаходитися у командира відділення.

Облік особового складу у взводі (групі) ведеться в журналах бойової підготовки взводу. Командири відділень та взводів повинні особисто знати підлеглих військовослужбовців у повному обсязі вимог, встановлених Статутом внутрішньої служби Збройних Сил України.

Облік особового складу в роті ведеться в книзі за формою 1, а для проведення вечірніх перевірок сержантів і солдат строкової служби, крім того, ведеться іменний список за формою № 1 - ВП.

Облік особового складу в батальйоні ведеться:

- на особовий склад управління батальйону і підлеглі йому спеціальні підрозділи (взводи) - книга обліку особового складу за фермою № 1.

- на весь особовий склад батальйону - книга штатно-иосадового обліку особового складу за формою № 4.

Згідно з поставленою метою та завданнями облік особового складу поділяється на персональний (поіменний), штатно-посадовий та кількісний (статистичний).

Персональний облік проводиться на кожного військовослужбовця, працівника ЗС України і службовця окремо і призначенні! для вивчення їх ділових, моральних га інших якостей, необхідних для визначення порядку переміщення і використання кадрів.

Він повинен відображати точні, біографічні дані, проходження служби, трудову діяльність та інші відомості, які об'єктивно характеризують військовослужбовців, працівників ЗС України та службовців.

Штатно-посадовий облік провадиться в кожному підрозділі та в кожній військовій частині. Він призначений для здійснення систематичного аналізу укомплектованості підрозділів і військових частин особовим складом згідно з посадами і спеціальностями та організації контролю за рухом і службовим переміщенням особового складу.

Кількісний (статистичний) облік проводиться в інтересах отримання узагальнених чисельних даних, які характеризують кількісний і якісний склад військовослужбовців, працівників ЗС України та службовців.

Основні завдання обліку особового складу:

- забезпечення командирів і начальників даними про штатну і списочну чисельність особового складу з'єднань, частин і установ дчя прийняття рішень стосовно порядку їх укомплектування, матеріально-технічного забезпечення, підготовки в них резервів і відновлення втрат;

- забезпечення командирів і начальників довідковими даними про зійськовослужбовців, працівників ЗС України і службовців, необхідних для прийняття основних рішень, стосовно їх службового використання;

- документальне відображення проходження дійсної військової служби -енералами, офіцерами, прапорщиками, сержантами, солдатами, а також трудової діяльності працівників ЗС України і службовців;

- виконання облікової роботи з питань проходження служби особового складу і оозшуку військовослужбовців;

- сповіщення сімей або близьких родичів про загиблих та вмерлих зійськовослужбовців, працівників ЗС України і службовців, про місце, час, причини їх загибелі або смерті, видача документів, необхідних для порушення клопотання про призначення пенсії (допомоги) та про надання пільг, встановлених чинним законодавством України.

До бойових втрат належать:

- загиблі на полі бою;

- загиблі від засобів масового ураження та інших видів озброєння противника незалежно від місця загибелі;

- вмерлі від ран та інших бойових уражень, контузій, каліцтв, здобутих як на фронті, так і в тилу;

- вмерлі від хвороб, пов'язаних із перебуванням на фронті;

- зниклі без вісгі;

- взяті в полон;

- загиблі (вмерлі) внаслідок подій, пов'язаних із виконанням завдань як на фронті, так і в тилу.

До не бойових втрат належать:

- померлі в лікувальних заклада?: усіх видів від хвороб та інших причин, не пов'язаних із перебуванням на фронті.

- ті, які покінчили життя самогубством;

- засуджені воєнними трибуналами до смертнеї кари;

- ті, які загинули від необережного поводження зі зброєю, в аваріях та інших випадках, не пов'язаних із виконаннях! завдання командування.