Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОМА Вир прак 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
115.2 Кб
Скачать

2. Організація проведення практики

Керівник практики від учбового закладу:

- забезпечує проведення усіх організаційних заходів перед виїздом студентів на практику (інструктаж про порядок проходження практики, по техніці безпеки, тощо).

- забезпечує якісне проходження практики студентами і сувору відповідність її учбовому плану і програмі.

- консультує з питань, які виникають у студентів за програмою практики.

- перевіряє звіти студентів по практиці, дає відгук про їх роботу і представляє письмовий відгук про проведену практику студентами, висловлює зауваження і пропозиції по удосконаленню практичної підготовки студентів.

Уся робота по проходженню виробничої практики проходить у тісному взаємозв’язку з керівництвом практики від підприємства.

Керівництво практикою зі сторони підприємства здійснює головний бухгалтер або інший обліковий працівник, на якого покладено відповідні обов’язки, він: забезпечує належні умови проходження практики студентами, контролює додержання практикантами виробничої дисципліни і повідомляє ВУЗу усі випадки порушень студентами правил внутрішнього розпорядку, залучає студентів до проведення практичних завдань (інвентаризація, перевірка документів, даних обліку, здійснення інших процедур контролю тощо), здійснює облік роботи студентів-практикантів та надає письмову оцінку про проведену ними роботу на підприємстві.

Зобов’язання студента-практиканта: з’явитись до місця практики у встановлений університетом строк, скласти індивідуальний план-графік про роботу на весь період практики, виконувати правила внутрішнього розпорядку підприємства, виконувати вказівки безпосередньо керівника практики, брати активну участь у громадському житті підприємства, вести щоденник встановленої форми, в якому записувати щоденно виконану роботу, повністю виконати завдання, передбачені програмою практики.

3. Зміст виробничої практики

Тривалість практики і календарний план

Назва розділу

Тема

Кількість днів

РОЗДІЛ 1

Попередня оцінка діяльності та якості звітності підприємства

1

РОЗДІЛ 2

Аудит активів

2.1.

Аудит необоротних активів

1

2.2.

Аудит оборотних активів

1

РОЗДІЛ 3

Аудит пасивів

3.1.

Аудит власного капіталу та забезпечення наступних виплат і платежів

1

3.2.

Аудит довгострокових та поточних зобов’язань

1

РОЗДІЛ 4

Аудит фінансових результатів діяльності

4.1

Аудит доходів та витрат

1

4.2

Аудит фінансових результатів

1

Оформлення звіту та пропозиції

Розділ 1. Попередня оцінка діяльності та якості звітності підприємства

У даному розділі студент повинен висвітлити мету діяльності підприємства, його організаційно-правовий статус, використовуючи статут підприємства, та провести за даними фінансової звітності провести аналіз показників майнового стану базового підприємства за останні два звітних періоди (додаток 1). Статут, Наказ про облікову політику та річну фінансову звітність винести у додатки.

Базою для проходження виробничої практики повинні буди підприємства АПК. У випадку, якщо базою практики є не сільськогосподарське підприємство, то склад основних економічних показників слід змінити з урахуванням специфіки діяльності підприємства.

Вивчивши дані питання студент повинен висвітлити у звіті форми та методи бухгалтерського обліку, що мають місце на підприємстві, порядок проведення інвентаризації, охарактеризувати результати інвентаризації та визначити методичні прийоми організації аудиторської перевірки, розкрити сутність вибірки під час аудиту. Результати дослідження варто сформувати у відповідні робочі документи (Анкету вивчення облікової політики, тест внутрішнього контролю), зразки яких приведені у Звіті-щоденнику.

Оцінивши системи обліку та внутрішнього контролю базового підприємства необхідно визначити ризик невиявлення помилок та сформувати Листок оцінки аудиторського ризику. Усі сформовані документи необхідно оформити у Звіті-щоденнику.