Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Северная Америка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
264.19 Кб
Скачать
  1. Північно-західний (м. Гвадалахара).

Залучає туристів і Гвадалахара - «саме мексиканське місто». Звідси йдуть багато традицій країни - родео, Харабе Тапатіо (танець сомбреро), вуличні музиканти і багато чого іншого. Дивно, як багато красивих площ у центрі цього міста. На них розташовані стародавні будинки, що додають місту особливий вигляд, музеї і знаменитий Театр Дегольядо. Площа Тапатіа - це те місце, де час пролітає непомітно: туристи насолоджуються музичними виступами, у пошуках оригінальних сувенірів переходять з однієї крамниці в іншу чи відпочивають у відкритому кафі.

  1. Південно-тихоокеанський (мм. Акапулько, Оахаса – рекреаційний туризм морського узбережжя).

Великий інтерес гостей викликає штат Оахака. Тут знаходився один з центрів доколумбовой цивілізації. Туристи можуть познайомитися з древньою культурою, елементи якої виявляються на гучних міських ринках, у барвистих вбраннях жителів, у веселих і пишних святах і живому народному мистецтві. Місто Оахака - столиця однойменного штату. Місто вражає дивним сполученням індійських традицій і колоніальної архітектури, десятки церков, вибудованих у стилі барокко. Оахака також відома в Мексиці індійською творчістю, вироби місцевих ремісників користуються серед туристів великим попитом. Кожне сільце в околицях спеціалізуються на визначеному виді ремесла.

Але визначні пам'ятки штату не обмежуються лише його столицею. Дуже цікава археологічна зона Монте Альбан. Приїхавши сюди, можна ясно уявити собі всю пишнота древньої столиці індіанців сапотеків, побачити древні храми і монументальні палаци, що вишикувалися в ряд навколо Великої площі. Дуже схожими є залишки древнього міста Мітлу.

Пляжі штату Оахака - одні з найкрасивіших у Мексиці. Вони сховані в дивних бухтах, де тепло тропіків тримається цілий рік, а гарні ресторани і повне розваг нічне життя давно залучають цінителів гарного відпочинку.

Акапулько — це популярний тихоокеанський курорт, розташований на південно-заході країни. Він притягує прекрасною природною бухтою і є одним із кращих морських курортів Західної півкулі. Сучасна швидкісна автодорога зв'язує курорт зі столицею та іншими містами країни і всієї Америки.

Розвинута туристська інфраструктура сприяє світової популярності Акапулько. Тут обладнані аеропорт, торговий центр, яхтклуб. Уздовж берега на пляжах Кондези стоять десятки фешенебельних, ультрасучасних готелів. Щороку сюди приїжджають сотні тисяч відпочиваючих. На відміну від країн помірного поясу кращий час для відпочинку в Мексиці — кінець грудня і весь січень, коли на узбережжях установлюється тепла і суха погода з температурою під 30° С, що зменшується морськими бризами. Одним із кращих місць для купання є пляжі Калети в районі Старого Акапулько. Звідси ж можна відправитися на острів Рокета, де розташований природний звіринець. Там можна побачити жирафів і броненосців, ягуарів і тигрів, а також безліч інших тварин.

Серед екскурсійних об’єктів цікавою є фортеця Сан-Дієго (XVII-XVIII ст.), що охороняла місто від піратських набігів. Це стародавнє, колись грізне укріплення знаходиться в декількох кварталах від центра Акапулько і сьогодні є однієї з його головних історичних визначних пам'яток.

Прибережні води курорту дуже багаті живністю. Можливість взяти участь у морській риболовлі викликає інтерес багатьох туристів.

Мансанільо - одне з найстарших міст на Тихоокеанському узбережжі Мексики, розташоване у зручній природній бухті. Це великий морський порт, аеропорт, залізнична станція, відомий курорт і центр туризму. Теплі води Тихого океану, що омивають довгі піщані пляжі; затишні бари і кафе під пальмами, а також фешенебельні готелі знаходяться по всьому узбережжю, — усе це вабить сюди багатотисячний потік туристів.