Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
220.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
693.25 Кб
Скачать

Реферат

Курсовий проект по дисципліні "Деталі машин" на тему: Привод стрічкового транспортера складається з пояснювальної записки (26 сторінок) та трьох аркушів (формату А1) графічної частини.

Пояснювальна записка включає в себе 11 розділів, у яких приводиться кінематичний та силовий розрахунок приводу, розрахунок зубчастих передач, розрахунки валів, підбір підшипників та шпонкових з’єднань, розрахунок системи змащення редуктора, вибір посадок для спряжень редуктора.

Графічна частина представлена кресленням загального виду редуктора, робочими кресленнями трьох основних деталей редуктора та складальним кресленням привода.

Курсовий проект виконано по індивідуальному завданню у відповідності до методичних вказівок кафедри "Деталі машин" із застосуванням рекомендованої навчальної, спеціальної і довідкової літератури.

ЗУБЧАСТА ПЕРЕДАЧА, МОДУЛЬ, ПЕРЕДАТОЧНЕ ЧИСЛО, МІЦНІСТЬ, КОЛЕСО ЗУБЧАТЕ, ГРАНИЦЯ МІЦНОСТІ.

Вступ

Технічний рівень галузей народного господарства значною мірою визначається комплексною механізацією й автоматизацією виробничих процесів у промисловості, будівництві, сільському господарстві, на транспорті.

Перед машинобудуванням поставлена задача значного підвищення експлуатаційних і якісних показників машин і механізмів при росту обсягу випуску продукції.

Об'єктами курсового проектування є звичайно приводи різних машин і механізмів, що використовують велику кількість деталей і вузлів загального призначення.

«Деталі машин» є першим з розрахунково-конструкторських курсів, у якому вивчають основи проектування машин і механізмів.

Деталі загального призначення застосовують у машинобудуванні в дуже великих кількостях. Тому будь-яке удосконалення методів розрахунку і конструкції цих деталей приносить великий економічний ефект.

1 Призначення і область застосування привода

Привод стрічкового транспортера призначено для передачі потужності від електродвигуна безпосередньо до барабана транспортера.

Передача здійснюється за рахунок застосування механічних передач загального призначення обертального руху, що понижують частоту обертання і одночасно підвищують значення обертаючого моменту. Конструкція привода не передбачає зміни напрямку і частоти обертання барабана транспортера, тобто передаточне число привода більше за одиницю і має постійне значення.

Даний привод може бути застосовано для передачі потужності в машинах і механізмах технологічного та транспортуючого обладнання в сільськогосподарському та переробному виробництві як то: транспортерах інших видів і типів, робочі органи яких здійснюють обертальний рух постійного напрямку (гвинтових, ланцюгових, скребкових, пруткових, тощо), а також елеваторів типу норії з тяговими органами у виді стрічки або ланцюга.

2 Технічна характеристика привода

Діаметр барабану транспортера 220 мм;

Швидкість стрічки транспортера 0,7 м/с

Зусилля на стрічці 4300 Н

Загальне передаточне число привода 15,63

Електродвигун:

- марка 4А112МВ6

- потужність 4,0 кВт

- частота обертання 950 об/хв.

Редуктор: циліндричний двохступінчастий

- передаточне число швидкохідної пари 2,0

- передаточне число тихохідної пари 4,0

- загальне передаточне число 8,0

- максимальний обертаючий момент на веденому валу 473 Н·м.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]