Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Marketingovy_plan_Sandora_TZF_3_2.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
563.71 Кб
Скачать

Висновки

Компанія «Сандора» - одна з найпотужніших компаній на ринку напоїв в Україні. Це конкурентоспроможне, перспективне підприємство яке завоювало довіру споживачів через якість своїх товарів та іміджу. Окрім того, на нинішній момент компанія «Сандора» являється частиною американської компанії PepsiCo, що дає змогу підприємству закріпити свої позиції на українському ринку, дає можливість удосконалювати технології виробництва, умови та принципи праці.

Головна ціль компанії «Сандора» - бути компанією №1:

• зберегти та закріпити власні позиції лідера на ринку соків України;

• зайняти позицію лідера на ринку безалкогольних напоїв, розширивши асортимент видів продукції;

• бути лідером в інноваціях та технологіях, якості та ефективності, неперевершеній майстерності та професіоналізмі, сервісі для споживачів.

Основні завдання, які повинна вирішувати маркетингова служба підприємства «Сандора»:

  • сприяння постійному задоволенню потреб наявних і потенційних споживачів;

  • забезпечення розвитку інноваційної діяльності;

  • сприяння зростанню обсягів продажу та зниженню собівартості продукції.

Задля ефективного розвитку компанії необхідно контролювати такі фактори впливу на її діяльність: технологічне вдосконалення виробництва, боротьба з конкурентами, рівень кваліфікації персоналу.

Основним видом продукції компанії «Сандора» являються соки, котрі знаходяться на етапі насичення і найбільш оптимальною для даної продукції буде застосування стратегії стабілізації, що не потребує значних інвестиційних вкладів, захоплення ринку, а потребує лише незначної підтримуючої реклами.

Окрім того, являючись частиною компанії «PepsiCo», необхідно закріпити на ринку безалкогольних газованих напоїв нову торговельну марку Pepsi+1, котра знаходиться на етапі впровадження на ринок.

До стратегій ціноутворення «Сандора» можна віднести стратегію отримання стабільного прибутку, збереження обсягів товарообороту, , завоювання нових сегментів ринку, завоювання лідерства за якістю продукції та ефективне протистояння конкурентам.

Збутова політика компанії потребує деяких змін, оскільки добре розрекламований новий напій Pepsi+1, присутній лише в деяких роздрібних торговельних мережах, а отже, потреби потенційних споживачів не задоволені, а компанія не отримує прибуток від продажу товару.

Політика маркетингових комунікацій компаній «Сандора» та «PepsiCo» дуже відрізняється одна від одної. Компанія «PepsiCo» при розробці рекламних кампаній витрачають багато коштів через знімання в рекламних роликах знаменитих людей, в результаті котрі являються неефективними і обсяг продажів розрекламованого товару незначно збільшується.

Список використаних джерел

  1. Маркетинг: Опорний конспект лекцій / Є.В.Ромат, А.І. Зіміна, Н.А. Даниленко та ін. – К.:КНТЕУ, 2011. – 159с.

  2. Маркетинг: Підручник / В.Руделіус, О.М. Азарян, Н.О. Бабенко та ін. – К.: Навчально – методичний центр «Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні», 2008. – 648с.

  3. http://www.allretail.com.ua/

  4. http://businessstory.com.ua/

  5. http://www.pepsicoukraine.com/

  6. http://www.pepsilikerz.com/

  7. http://refreshproject.pepsi.ua/

  8. http://sandora.ua/

  9. http://www.sostav.ru/

  10. http://www.ukrprod.kiev.ua/

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]