Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИРА.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
388.1 Кб
Скачать

10

ЗмісТ

ВСТУП..........................................................................................................................3

РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

    1. Поняття та оцінка конкурентоспроможності продукції сільськогосподарського підприємства.................................................................5

    2. Методика оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції................................................................................................................10

    3. Сутність, зміст та значення системи якості та цін, як невід'ємної частини конкурентоспроможності сільськогосподарського підприємства

    4. Нормативно-правове регулювання якості продукції та її конкурентоспроможності

РОЗДІЛ ІІ. ОЦІНКА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТОВ «НОРИНЦІВСЬКЕ» НАРОДИЦІКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    1. Організаційно-економічна характеристика підприємства

    2. Аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства

    3. Конкурентоспроможність продукції підприємства

РОЗДІЛ ІІІ. ШЛЯХИ РОСТУ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТОВ «НОРИНЦІВСЬКЕ» НАРОДИЦІКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    1. Розробка конкурентоспроможної стратегії підприємства

    2. Визначення перспективних конкурентоспроможних напрямів діяльності підприємства

    3. Економічна ефективність запропонованих заходів у підприємстві

ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Розділ 2 оцінка конкурентоспроможності продукції тов «норинцівське» народицького району житомирської області

2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства

Територія товариства з обмеженою відповідальністю «Норинцівське» розміщена в північній частині Народицького адміністративного району Житомирської області. На території ТОВ «Норинцівське» розташовані три населені пункти: с. Латаші, с. Норинці, с. Клочки що знаходяться на відстані 17 км. від районного центру смт Народичі та 150 км. від обласного центру м. Житомир.

Напрямок діяльності товариства спрямований на отримання прибутку за рахунок вирощування зернових та ВРХ. Територія «Норинцівське» товариства з обмеженою відповідальністю Народицікого району знаходиться в межах північного агрокліматичного району Житомирської області і відноситься до помірно-континентального поясу.

Процес сільськогосподарського виробництва дуже складний. Як ні в якій галузі народного господарства він пов'язаний з біологічними процесами, що відбуваються в рослинах і організмах тварин, і значною мірою залежать від природних умов. Місце розташування господарства насамперед впливає на його спеціалізацію. Так як воно розташоване близько смт Народичі та м. Овруч, господарство спеціалізується на виробництві й збуті молока, м'яса, і має зерновий напрям. Виробляючи в основному продукцію малотранспортабельну і таку, що швидко псується, вони використовують фактор простору (близьку відстань) і добрі постійні шляхи забезпечують потреби населення у цих продуктах харчування. Також місце розташування впливає на умови постачання.

ТОВ «Норинцівське» окрім отриманих від селян паїв мало власні основні засоби - споруди для розведення ВРХ, тваринний склад та все необхідне для їх утримання. Керівництво на себе взяв колишній голова КСП «Норинцівське». З часом ТОВ «Норинцівське» збільшило поголів'я ВРХ, оновило виробничі потужності, устаткування та будівлі, придбало нову технологію по вирощуванню худоби. Нещодавно підприємство взяло в оренду ще більше земель, для вирощування сільськогосподарської продукції та ВРХ.

В ТОВ «Норинцівське» для здійснення управління використовується лінійно - штабна структура управління організацією. Причиною цього явища, є створенні окремі виробничі підрозділи, спеціалізуються на виконанні певних управлінських функцій. Керівники цих підрозділів не мають права приймати управлінські рішення, але сприяють розробці необхідних положень у межах конкретної функції управління, які забезпечать підготовку якісних рішень. Для забезпечення безперервного здійснення цього виробничого процесу, ТОВ «Норинцівське» має цілий ряд управлінських працівників, які займаються керівництвом окремих етапів виробництва.

Управління цим процесом здійснюється на рівні керівників підрозділів та делегування їхніх наказів підлеглим. Трудовий колектив підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору, а також інших форм, що регулюють трудові відношення працівника з підприємством.

Апарат управління в ТОВ «Норинцівське» складається з керівників усіх підрозділів та адміністративного персоналу. Для всіх працівників існує єдина система та умови виробництва. Як вже раніше зазначалося всі працівники ТОВ «Норинцівське» працюють по трудовому договору, який в свою чергу є певним гарантом їх прав та обов'язків. Також кожен посадовець має свою посадову інструкцію, яка є його основним положенням щодо виконання трудових обов'язків.

Голова правління ТОВ «Норинцівське» виконує всі управлінські функції, основною з яких є управління.

Заступник голови правління допомагає голові підприємства управляти підприємством, спеціалізується більш на торгівельній діяльності, контролює виробничий процес та реалізацію продукції. Головною функцією заступник є контроль та стимулювання.

Економіст - заступник голови по економічним питанням керує роботою по плануванню і економічному стимулювання на підприємстві, підвищенню продуктивності праці, знаходженню та використанню виробничих ресурсів, покращенню організації виробництва, праці і заробітної плати.

Головний бухгалтер - відповідає за ведення обліку, господарської діяльності, результати фінансово - господарської діяльності підприємства, він має у своєму підпорядкуванні розрахунковий відділ, що займається ведення всіх поточних розрахунків, та касу, через яку проходять всі готівкові операції.

Відділ кадрів очолює начальник відділу кадрів, який забезпечує юридичне оформлення працюючих, їх підбір, атестацію, підвищення кваліфікації, та облік відпрацьованого часу. Також виконує функції мотивації, а саме розподіл можливих стимулів до праці у вигляді надбавок та премій.

Начальник відділу транспорту та збуту - виконує організацію та управління процесом продажу продукції гуртовим покупцям..

Завідувач складом - організовує управління роботою складського господарства.

Головний зоотехнік та агроном виконують управлінські функції в сфері їх безпосереднього підпорядкування.

Для здійснення ефективної діяльності ТОВ «Норинцівське» підтримує організаційні зв'язки та ділові контакти і із керівними органами, податковою службою та всіма необхідними фондами.

Аналіз структури товарної продукції свідчить про те, що ТОВ «Норинцівське» має тваринницький напрям і спеціалізується на виробництві молока та вирощування зернових культур.

Таблиця 2.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]