Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика пер.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
48.6 Кб
Скачать

5.Висновки про проходження практики. 6.Пропозиції щодо їх удосконалення.

Навчаючись на І курсі Юридичного інституту в Національному авіаційному університеті, я проходила фахову ознайомлювальну практику. Гадаю, це є важливим елементом навчального процесу на І курсі, адже вона допомагає узагальнити та поглибити теоретичні знання в сфері обраної професії, а також і частково долучитися до практичної сфери юриспруденції (завдяки різноманітним екскурсіям, відвідинам відповідних закладів; зустрічам з представниками юридичних професій). Знання й досвід є вагомими для здобуття фаху юриста. Засвоєння матеріалу, що містять лекції з фахової ознайомлювальної практики та виконання відповідних завдань є важливим компонентом всебічного та повноцінного розвитку, адже, як відомо, юрист – особа багатогранна.

Завдяки проходженню практики я глибше ознайомилась із темами, що стосуються системи вищої (зокрема, юридичної) освіти в Україні; організації та діяльності органів і установ юстиції; структури і функціонування студентського самоврядування на прикладі ЮІ НАУ та ін. Значно поглибити та конкретизувати свої знання мені допомогло ознайомлення з відповідною нормативною базою.

Отже, заняття з фахової ознайомлювальної практики є, на мою думку, невід’ємним допоміжним компонентом у становленні на шляху опанування юридичної професії. Отримані знання мають важливе теоретичне і практичне значення. Тож намагатимусь якомога ширше ними користуватись і поглиблювати їх задля широкого розвитку і становлення як професіонала своєї справи.

У якості пропозиції щодо вдосконалення умов проходження фахової практики я пропоную зробити більший акцент на відвіданні організацій, що безпосередньо стосуються практичної сторони юридичної спеціальності: державних чи приватних установ, підприємств, організацій; вивченні умов праці та основних видів робіт працівників юриспруденції. А також доречним було б залучення більшої кількості юристів-фахівців (як вітчизняних, так і іноземних) до роботи із студентами, що опановують даний фах вже з першого курсу, адже це дасть можливість та перспективи подальшого працевлаштування здібним та небайдужим до навчання студентам.

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Юридичний інститут

Кафедра теорії та історії держави і права

ЗВІТ

про проходження

фахової ознайомлювальної практики

Студентки

1 курсу 102 групи

Напряму підготовки

6.030402 «Правознавство»

Бондаренко Дар’ї Юріївни

Керівник практики:

к.і.н., доцент

Череватюк Вікторія Богданівна

Київ, 2012